Γιορτή κερασιού στον Πλάτανο Κυνουρίας

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

32

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ

Γιορτή των κερασιών!!! «Φεύγουμε» σε ένα μονοήμερο με θεματολογία σε ένα γραφικό χωριό στον Πάρνωνα. Καρποί της  φύσης, κεράσια και όχι μόνο, τόπος παραγωγής  για σύκα και κάστανα, προϊόντα της πλατανίτικης γης, και το γιορτάζουν και μας προσκαλούν για να διασκεδάσουμε μαζί τους σε ένα γλέντι που έχουν «στήσει», στο χωριό τους τον Πλάτανο, την Κυριακή 29 Μάϊου 2022, έπειτα από τη μεγάλη αποχή της πανδημίας.

Ο Πλάτανος, ένας παραδοσιακός καταπράσινος οικισμός στην αγκαλιά του Πάρνωνα, περιτριγυρισμένος από αμέτρητες τρεχούμενες πηγές, καταρράκτες και ρυάκια που οδηγούν στο Βρασιάτη ποταμό, τιμά και φέτος τα προϊόντα που παράγει.

Θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια του Πλάτανου, να θαυμάσουμε τις ομορφιές του τόπου και να δροσιστούμε με το Πλατανίτικο νερό που ρέει σε κάθε γωνιά  του χωριού. Άλλωστε αναγράφεται στην πέτρινη βρύση στην είσοδο του χωριού…… «Σαν του Πλατάνου το νερό, δε θα βρεις σε άλλα μέρη,

                                           με μια γουλιά δε θες γιατρό, με δύο βρίσκεις ταίρι»

Στην κεντρική πλατεία, τη λεγόμενη «Βρύση», αναβιώνει η λειτουργία του παραδοσιακού νερόμυλου, εκεί όπου οι Πλατανίτες αλλά και οι κάτοικοι των γύρω χωριών άλεθαν τα σιτηρά τους. Θυμούνται οι μεγαλύτεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι το επάγγελμα του μυλωνά και τον τρόπο παραγωγής του αλευριού σε έναν από τους τέσσερις νερόμυλους που υπήρχαν και λειτουργούσαν στο χωριό, λόγω της ύπαρξης πολλών πηγών και τρεχούμενων νερών.

Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει ο επιβλητικός ιερός ναός της Αγίας Άννας, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1835 με εικόνες του Άγιου Όρους.

Στενοί δρόμοι με καλντερίμια, σπίτια με πολεμίστρες, τα “αφρίζοντα” νερά των πηγών του Βρασιάτη ποταμού, τα δύο μοναστήρια της Σέλας και Μεταμόρφωση του Σωτήρα στη κορυφή του χωριού, παραδοσιακές βρύσες, καταρράκτες, το πέτρινο γεφύρι και ευγενική φιλοξενία συνθέτουν το σκηνικό για μια όμορφη ανοιξιάτικη απόδραση.

Θα διεξαχθεί γλέντι στην κεντρική πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική και φαγητό.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για καφεδάκι στο Παράλιο Άστρους.  

Go to Top