Πάρκο Συνεβρού “AREA SYNEST”

0
Συναπάντημα της Φύσης και της Τέχνης
29€
Συναπάντημα της Φύσης και της Τέχνης
29€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

134
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Θεματικό πάρκο Συνεβρού "area synest"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Area Synest… το μοναδικό συναπάντημα της Φύσης και της Τέχνης. Το Θεματικό Πάρκο Συνεβρού  “Area Synest ” είναι ένας επίγειος παράδεισος για μικρούς και μεγάλους,  που δημιουργήθηκε για να προσφέρει στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης και  πνευματικής ανάτασης, μέσω της ανεπιτήδευτης επαφής με τη φύση, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις.“Syn” από το Συνεβρό και “nest” από τη φωλιά…

Αρχή όλων, η αγάπη του δημιουργού για τα πουλιά, στην οποία οφείλεται και ένα μέρος της ονομασίας  του θεματικού πάρκου. Σημαντική είναι η τοποθεσία (Area) που είναι το Συνεβρό (Syn) και σήμα κατατεθέν η φωλιά (Nest).

Με παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής στο απαράμιλλου κάλλους φυσικό τοπίο, αλλά και με σεβασμό στη φύση, ο εμπνευστής του χώρου, Interior designer  Μαρτίκ Μανικιάν, δημιούργησε ένα παραμυθένιο περιβάλλον με σήμα κατατεθέν τη φωλιά σε ανθρώπινες διαστάσεις.

 Μέρος έμπνευσης του δημιουργού αποτελεί και ο μύθος με τις νεράιδες του Κριού Ποταμού.

Η φωλιά στον γεροπλάτανο σε ανθρώπινες διαστάσεις είναι τόπος χαλάρωσης και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αισθανθεί τη θαλπωρή και την ασφάλεια που προσφέρει η φωλιά στο κάθε πουλί. Κατά τη μυθολογία οι νεράιδες σαν στον ποταμό μεταμορφώθηκαν με πρόσωπο πουλιού και σώμα ανθρώπου και πέταξαν. Γι’ αυτό και ο επισκέπτης σε διάφορους χώρους του πάρκου θα δει εικόνες των νεράιδων του ποταμού.

Το πάρκο για πρώτη φορά καλωσόρισε τους επισκέπτες του τον χειμώνα του 2016. Ένας χώρος προσεγμένος με τη φύση και την τέχνη να συνυπάρχουν ισορροπημένα, όπου αποτελεί προορισμό εκδρομών για οικογένειες, παρέες φίλων, σχολεία, συλλόγους, πεζοπόρους, και άλλους ανεξάρτητους επισκέπτες.

Μια απέραντη έκταση, καταπράσινη και με τη φυσική της ομορφιά στο προσκήνιο, που κρύβει… θησαυρούς για να ανακαλύψετε.

Στην είσοδο του πάρκου περιμένουν τους επισκέπτες τρεχούμενα νερά τα οποία καταλήγουν στη λίμνη με τα χρυσόψαρα και  τα νούφαρα.

Διασχίζοντας τη γέφυρα πάνω από τη λίμνη, ο επισκέπτης εισέρχεται στο θεματικό πάρκο όπου σε όλη την έκταση του αναδύονται αρώματα από λουλούδια και αρωματικά φυτά από όλο τον κόσμο. Τα θερμοκήπια του “Area Synest” φιλοξενούν κατά εποχές διάφορα θέματα, ανάλογα με την έμπνευση του δημιουργού, Μαρτίκ Μανικιάν.

Η πεζοπορία στο θεματικό πάρκο συνεχίζεται και ο επισκέπτης ανακαλύπτει κτίσματα παλαιότερης αρχιτεκτονικής, που αναβιώνουν τη παραδοσιακή ζωή των Αρμενίων όπως το Λαογραφικό Μουσείο του Area Synest  ενώ η πεζοπορία μέσα στο δάσος, στην λίμνη και στο ποτάμι, χαρίζουν στην οικογένεια ποιοτικές στιγμές χαλάρωσης.

Παντού, θα βρείτε καθοδηγητικές πινακίδες που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τα σημεία που σας τραβούν το ενδιαφέρον. Φυσικά, το πρόσχαρο προσωπικό του Πάρκου είναι εκεί ανά πάσα στιγμή, να λύσει κάθε απορία σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 07:30, Σύνταγμα 07:45 και από Ομόνοια 08:00. Ακολουθούμε την Ολυμπία οδό, αφήνοντας πίσω μας Ελευσίνα, Μέγαρα, Κινέτα, Πάχη, Ισθμός της Κορίνθου και περνάμε στην Κορίνθου – Πατρών απολαμβάνοντας μια υπέροχη διαδρομή πρασίνου και τις μπλε αποχρώσεις του Κορινθιακού Κόλπου. Θα κάνουμε τριάντα λεπτών στάση στο Ξυλόκαστρο και συνεχίζουμε όπου στο ύψος της Ακράτας, θα μπούμε στον επαρχιακό δρόμο της Αιγιαλείας και θα ανεβούμε για το Συνεβρό και φτάνουμε περίπου 11:30. Θα επισκεφτούμε πρώτα το Πάρκο ” area synest “. Η διάρκεια παραμονής μας θα είναι μέχρι 14:00 και στη συνέχεια θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα. Ώρα αναχώρησης περίπου 16:15.Θα πιούμε το καφεδάκι μας σε μια ωραία στάση έκπληξη και 20:00 θα είμαστε στην Αθήνα.

Go to Top