Κόμο – Κολμάρ – Χαϊδελβέργη

9 Days

Παραμυθένια διαδρομή

Πολύημερη εορταστική εκδρομή Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο μαγευτικό παραμυθένιο δρόμο της κεντρικής Ευρώπης έχοντας την τιμητική της, η Αλσατία, αλλά όχι μόνο. Άνγκόνα, Μιλάνο, Κόμο και συνεχείστε, διαβάζοντας το πρόγραμμά μας. Η ονειρικά παραμυθένια Κολμάρ και εδώ θα σταθούμε για λίγο, καταλαβαίνετε τους λόγους, συνωνόματοι. Η Κόλμαρ, λοιπόν, βρίσκεται πάνω στο δρόμο των κρασιών. Η Κολμάρ (Colmar, Kolmar) δεν θεωρείται τυχαία η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης. Και αν όχι η ομορφότερη είναι μία από τις πιο γραφικές. Μια πόλη, παραμύθι, με καλό κρασί και θρύλους που συνδέονται με την Ελληνική Μυθολογία και με παραδοσιακά χρωματιστά κτίρια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.Χαρακτηρίζεται από την αρχιτεκτονική των κτιρίων της, όπου στην παλιά πόλη μπορεί να βρει κανείς αρχιτεκτονικά μνημεία και μουσεία. Η Κολμάρ ιδρύθηκε τον ένατο αιώνα μετά Χριστού. Η βασική της παραγωγική δύναμη είναι οι έφοροι αμπελώνες, αλλά αποτελεί και βιομηχανικό κέντρο από τον Β’ Πόλεμο μέχρι και σήμερα. Σήμερα πλέον χαίρει μεγάλης επισκεψιμότητας τουριστών.Την Κολμάρ τη διασχίζει ο ποταμός Λάουχ, όπου μέσω ενός καναλιού συνδέεται με το Ρήνο. Η πόλη, από μόνη της, αποτελεί ένα αξιοθέατο.

Το καλό κρασί είναι και η αφορμή που λέγεται ότι εκεί έφτασε ο Ηρακλής για να ξαποστάσει, αφήνοντας ως «ενθύμιο» το ξεχασμένο του ρόπαλο, που έγινε σύμφωνα με το θρύλο, το οικόσημο της πόλης. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, στη λέσχη The club of Hercules φυλασσόταν το ρόπαλο, ως αναμνηστικό και ως μάρτυρας της παρουσίας του ημίθεου στην Αλσατία.Ο Ηρακλής, ο ημίθεος Θεός, οδεύοντας από τον κήπο των Εσπερίδων, πριν καταλήξει στις Μυκήνες, βρέθηκε στην περιοχή μεταξύ των Vosges και του Ρήνου, που αργότερα ονομάστηκε Αλσατία. Ήταν αργά, αναζητούσε ζέστη και διψούσε. Αποφάσισε να σταματήσει και να πιει καλό τοπικό κρασί.Μπαίνοντας σε ένα πανδοχείο ήπιε πολύ από το τοπικό κρασί, το οποίο είχε από τότε την ίδια καλή φήμη με σήμερα και έπεσε σε βαθύ ύπνο, με το κεφάλι του να γυρίζει.Το επόμενο πρωί το κεφάλι του πονούσε και είδε ότι το κοπάδι του είχε φύγει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Βγαίνοντας για να το μαζέψει, άφησε πίσω το ρόπαλό του. Οι ντόπιοι το χρησιμοποίησαν τελικά ως το οικόσημο της πόλης τους.Μετά την περιπέτειά του ο Ηρακλής επέστρεψε στις Μυκήνες και παρέδωσε τα μήλα από τον Κήπο των Εσπερίδων στον Ευρυσθέα. Εκείνος τα έδωσε πίσω στον ήρωα σαν δώρο. Ούτε ο Ηρακλής όμως κράτησε τα μήλα. Τα παρέδωσε στην Αθηνά, η οποία τα επέστρεψε στον κήπο των Εσπερίδων, καθώς εκεί ήταν η θέση στην οποία έπρεπε να βρίσκονται.

Επισκόπηση

Κόλμαρ, μια πραγματικά παραμυθένια πόλη, ζωντανή , με έμπνευση και ομορφιά. Με χρώματα και αρώματα. Ανήκει στη Γαλλία, αλλά έχει κάτι και από Γερμανία, αφού βρίσκεται στα σύνορα κατά μήκος του Ρήνου. Ανήκει  στη μικρότερη διοικητική περιοχή της Γαλλίας, την Αλσατία. Μια περιοχή με απέραντες εκτάσεις με αμπελώνες, που κυριαρχούν κάστρα, πολύχρωμα σπίτια και εστιατόρια. Και ακόμη 17 προορισμοί στην κεντρική Ευρώπη, όπου εκεί γνωρίζουν πως να μας κάνουν να νοιώσουμε τις γιορτές “δυνατά”.

Καλύτερες Στιγμές

 • Κρουαζιέρα
 • Μιλάνο
 • Κόμο
 • Πριγκιπάτο του Λιχνεστάϊν
 • Καταρράκτες του Ρήνου στο Σαφχάουζεν
 • Μέλανα Δρυμός στο παραμυθένιο χωριουδάκι Τρίμπερκ
 • Στρασβούργο
 • Κολμάρ η παραμυθένια πόλη
 • Η Μικρή Βενετία, με παραδοσιακά κτίρια στις όχθες των καναλιών του Λαοχ
 • Το εκπληκτικό Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένη λουτρόπολη
 • Χαϊδελβέργη
 • Μυλούζ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλσατίας
 • Λουκέρνη της Ελβετίας
 • Σαν μαρίνο
 • Ανγκόνα

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση από Γλυφάδα, Σύνταγμα και Ομόνοια για το λιμάνι της Πάτρας. Ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα για κάτι που ίσως χρειαζόμαστε και αμέσως μετά επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνας. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνας και άμεση αναχώρηση με μία ενδιάμεση στάση για την πόλη της μόδας και όχι μόνο το Μιλάνο. Θα περάσουμε από το κάστρο Σφορτσέσκο και περπατώντας σε ένα πεζόδρομο με καταπληκτικά κτήρια που κάποτε ήταν αρχοντικά ή μέγαρα συντεχνιών, θα φτάσουμε στην πλατεία Ντουόμο όπου θα μας αφήσει άφωνους η Μητρόπολη από την ομορφιά της. Την στολίζουν εξωτερικά 3.400 αγάλματα. Έχει και το όνομα, δάσος του Μιλάνου, γι’ αυτό το λόγο. Θα περάσουμε την γαλαρία Vittorio Emanuele και λίγο πιο κάτω θα αντικρίσουμε την Διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Θα έχουμε τον χρόνο να τα απολαύσουμε όλα αυτά και άλλα ακόμη που θα μάθουμε από τον συνοδό μας και αργότερα θα αναχωρήσουμε για την περιοχή του Κόμο όπου διανυκτερεύουμε.

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε να γνωρίσουμε ένα από τα μικρότερα κρατίδια του κόσμου. Το πριγκιπάτο του Λιχνενστάϊν, γνωστό ως θέρετρο χειμερινού αθλητισμού. Το κράτος το δημιούργησε η κοσμική οικογένεια των Λιχνεστάϊν, όταν εκδιώχθηκε από τους Αψβούρδους. Η Βαντούς, πρωτεύουσα του κρατιδίου θυμίζει μικρή Ελβετική κωμόπολη. Το σύμβολο της πόλης, το επιβλητικό κάστρο πάνω σε ένα βραχώδη λόφο είναι ορατό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε μπαίνοντας πάλι στην Ελβετία και περνώντας ένα κομμάτι της λίμνης Κωσταντίας (Bodensee) θα φτάσουμε στους ξακουστούς καταρράκτες του Ρήνου στο Σαφχάουζεν. Εδώ θα απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα, θα πάρουμε μοναδικές φωτογραφίες και θα έχουμε λίγο χρόνο στα μαγαζιά. Το απογευματάκι θα βρεθούμε στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού στο παραμυθένιο χωριουδάκι Τρίμπερκ με τους καταρράκτες μέσα στο δάσος, το «χωριό των κούκων», εκεί κατασκευάζονται τα γνωστά σε όλους ξύλινα ωρολόγια «κούκοι». Αφού απολαύσουμε την μοναδικότητα αυτού του χωριού συνεχίζουμε για την πανέμορφη πόλη του Στρασβούργου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας που είναι στο κέντρο και ελεύθερη βόλτα. Διανυκτέρευση

Μετά το πρωινό μας και ξεκινάμε την γνωριμία με τη σημαντικότερη πόλη της Αλσατίας, το Στρασβούργο. Ο τοπικός πληθυσμός αποτελεί ένα μείγμα γαλλικών και γερμανικών στοιχείων, ενώ η πόλη θεωρείται γέφυρα της ενότητας μεταξύ σύγχρονης Γαλλίας και Γερμανίας. Θα δούμε την πλατεία της παλιάς πόλης με το Καθεδρικό ναό, το παλάτι Ροάν, τη περιοχή Μικρή Γαλλία – ‘Petite France’ με τα κανάλια, το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή αλλιώς το παλάτι της Ευρώπης, όπως ονομάζεται και το Δικαστήριο ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Μερικά από τα πιο ιστορικά μνημεία είναι δίπλα στα κανάλια και το ποτάμι. Το παλιό τελωνείο, το μουσείο της Αλσατίας , το φράγμα Βομπαν, οι εκκλησιές του Αγίου Θωμά και του Αγίου Πέτρου. Θα έχουμε χρόνο για φαγητό και αναχωρούμε για τη γειτονική πόλη Κολμάρ. Η παραμυθένια αυτή πόλη, που είναι και αυτή μία ζωντανή καρτ ποστάλ φημίζεται για την αμπελοκαλλιέργεια, (πρωτεύουσα του κρασιού) ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα. Στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μαρτίνο και θεμελιώθηκε τον 13ο αιώνα. Η πιο φημισμένη περιοχή της πόλης είναι η Μικρή Βενετία, με παραδοσιακά κτίρια στις όχθες των καναλιών του Λαοχ. Η περιοχή κάποτε αποτελούσε το κέντρο των κρεοπωλών και των αλιέων. Ο καθεδρικός ναός του. Αγίου Μαρτίνου , το μοναστήρι των δομινικανών, το παλιό τελωνείο, τα ζωγραφισμένα και στολισμένα σπίτια των εμπόρων. Η πόλη είναι η πατρίδα του Μπαρτολντι, του αρχιτέκτονα του Αγάλματος της Ελευθερίας. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο Στρασβούργο. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στα κανάλια. Διανυκτέρευση.

Σήμερα θα διασχίσουμε την Κοιλάδα του Ρήνου ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι. Αρχίζουμε από την Ανατολική πλευρά του ποταμού μπαίνοντας στην Γερμανία και επισκεπτόμαστε το εκπληκτικό Μπάντεν Μπάντεν, φημισμένη λουτρόπολη, γνωστή από τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Σύντομη επίσκεψη εξωτερικά των λουτρών Καρακάλλα και περίπατος στην Λιχτεντάλερ Αλέ στις όχθες του ποταμού Οος. Συνεχίζουμε για την Χαϊδελβέργη που είναι κτισμένη στον ποταμό Νέκαρ στο κρατίδιο της Βαδης Βυρτεμβέργης. Στη βόλτα μας θα θαυμάσουμε το παλάτι, που είναι κτισμένο στις πλαγιές του βουνού, την παλιά πόλη με τον πεζόδρομο μήκους 1,6 χλμ., την εκκλησία των Ιησουιτών και του Αγίου Πνεύματος, τη συνοικία του πανεπιστημίου με την περίφημη βιβλιοθήκη και τη φυλακή των φοιτητών. Ελεύθερος χρόνος να εξερευνήσετε την πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μάνχαϊμ, που αναφέρεται στην ιστορία για πρώτη φορά τον 8ο αιώνα. Η πόλη καταστράφηκε στο τριακονταετή πόλεμο, τον 17ο αιώνα. Από την ίδια εποχή είναι και το μπαρόκ ανάκτορο όπου στεγάζεται τμήμα του πανεπιστημίου . Το πρώτο ποδήλατο και το πρώτο αυτοκίνητο φτιάχτηκαν στο Μάνχαϊμ. Ο Πύργος του νερού είναι το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε από την Δυτική πλευρά της κοιλάδας του Ρήνου στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλσατίας την Μυλούζ. Εδώ υπάρχει το ξακουστό Μουσείο Αυτοκινήτου που αξίζει να το επισκεφτούν να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν όλα τα παιδιά από 5 έως 105 ετών. Σε μια έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων εκτίθενται με σοφή μουσείο λογική γνώση περισσότερα από 400 θρυλικά μοντέλα της αυτοκίνησης. Από την Bugatti Royal coupe Napoleon έως την “ολόφρεσκη” Bugatti Veyron. Ίσως το πιο σημαντικό μουσείο στον κόσμο για τους λάτρεις των τεσσάρων τροχών. Την πόλη διασχίζουν οι δύο ποταμοί Dollen & ILL. To ιστορικό κέντρο με την πλατεία de la Reunion (επανένωσης) είναι καταπληκτικό. Θα γνωρίσουμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Sant Etiene με τα υπέροχα βιτρό παράθυρα. Επίσης καταπληκτικό είναι το κτήριο του Δημαρχείου που χρονολογείται από το 1431. Μπορούμε να επισκεφτούμε και το ιστορικό μουσείο που η είσοδος είναι δωρεάν. Αργότερα αναχωρούμε για την Λουκέρνη της Ελβετίας. Θα γνωρίσουμε την διάσημη ξύλινη γέφυρα Κάπελμπρίγκε, το μνημείο του πληγωμένου Λέοντα και θα έχουμε χρόνο στο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε για την περιοχή του Κόμο όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για ένα ακόμη μικρό κρατίδιο, το υπέροχο Σαν Μαρίνο. Βρίσκεται σκαρφαλωμένο επάνω στο Μόντε Τιτάνο. Θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες, θα έχουμε χρόνο για τα τελευταία ψώνια μας στα φτηνά μαγαζιά του. Μη ξεχάσετε να ζητήσετε τα διάσημα Λικέρ του Σαν Μαρίνο. Συνεχίζουμε και περνώντας έξω από το Ρίμινι στην περιοχή της Κατόλικα θα σταματήσουμε για λίγο στο Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο όπου αναπαύονται οι 116 Αθάνατοι της Ορεινής Ταξιαρχίας μετά την μάχη τους απέναντι στους Γερμανούς, στον ιστορικό ποταμό Ρουβίκωνα το 1944. Θα αποτείνουμε φόρο τιμής και θα συνεχίσουμε για την Ανκόνα όπου μας περιμένει το πλοίο να επιστρέψουμε στην Πάτρα. Τακτοποίηση στο πλοίο και διανυκτέρευση εν πλω απολαμβάνοντας τους ωραίους χώρους και τις ανέσεις με τα μαγαζιά, εστιατόρια καφετέριες κλπ.

Άφιξη το απόγευμα του πλοίου στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

Περιλαμβάνεται / Δεν Περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνεται:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός /συνοδός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)
 • Ειδική ασφάλεια COVID-19

Τι δεν Περιλαμβάνεται:

 • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους
 • πάρκα θεαμάτων, ακουστικά (whispers)
 • εισιτήρια άλλων μέσων ( συγκοινωνίας ή αναψυχής)
 • extra περιηγήσεις ή πρόσθετες αμοιβές ξεναγών, για ‘’ extra’’ προγράμματα διασκέδασης
 • φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • επιπλέον γεύματα, ποτά
 • καθώς και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται με προκαταβολή 60% και ολοκληρώνονται με εξόφληση μέχρι 18/12/23.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι δεν περιλαμβάνεται

Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα
Ποτά
Φόρος διαμονής του άρθρου 53 N.4389/2016

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Κόμο – Κολμάρ – Χαϊδελβέργη
Go to Top