Λουτρά Πόζαρ – Νυμφαίο

4 Days

 Η μαγεία του νερού και του δάσους

                                                  Ροή, οξυγόνο, δροσιά, χαλάρωση, ομορφιά

Τα Λουτρά Πόζαρ, η λουτρόπολη που βρίσκεται στη σκιά του Καϊμακτσαλάν, είναι ο απόλυτος προορισμός  γι’ αυτούς  που θέλουν να συνδυάσουν  τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών καταρρακτών του όρους  Βόρα ή πιο γνωστού με το όνομα Καϊμακτσαλάν με τη σωματική και ψυχική  ευεξία που προσφέρει η επαφή με τη φύση. Η μόδα των spa, έκανε την τελευταία δεκαετία, διάσημα τα ιαματικά νερά της περιοχής, ακόμα και σε νεότερες ηλικίες, καθώς η άποψη ότι 10 λουτρά το χρόνο, θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό,  βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Προορισμός που επισκέπτονται πάρα πολλοί τουρίστες,  Άγγλοι και μάλιστα νέοι και πολλοί μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων, έρχονται Ισραηλινοί και άρχισε να έρχεται και το «Ντουμπάι».

Στο Λουτράκι του νομού Πέλλας, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν οι εξωτερικές πισίνες συνυπάρχουν με τους φυσικούς καταρράκτες.

Πόζαρ σημαίνει φωτιά ή θερμότητα στα σλαβικά. Η ονομασία είναι βέβαια ιδανική για αυτά τα λουτρά, αφού πρόκειται για μεταλλικές πηγές που αγγίζουν τους 37°C. Η χημική σύσταση των νερών είναι τόσο πλούσια, που τα καθιστά ιαματικά, αλλά και πόσιμα.

Τα ιαματικά νερά βρίσκονται στο Λουτράκι του νομού Πέλλας, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν. Λέγεται πως εδώ χαλάρωναν οι Μακεδόνες βασιλείς μετά τους πολυετείς πολέμους τους. Σύμφωνα δε με το θρύλο, οι στρατιώτες έβαζαν τα δόρατά τους στα θερμά νερά γιατί πίστευαν πως αυτό θα τα κάνει πιο σκληρά κι ανθεκτικά.

Οι επισκέπτες προτιμούν την περιοχή για λόγους υγείας αλλά και για αναψυχή, αφού το τοπίο είναι πανέμορφο. Οι φυσικοί καταρράκτες και οι εξωτερικές πισίνες είναι σε υψόμετρο 400 μέτρων μέσα στην καταπράσινη φύση, με διαμορφωμένα μονοπάτια και ένα φαράγγι που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Ο μεγάλος καταρράκτης είναι παραπάνω από εντυπωσιακός, αφού έχει ύψος 22 μέτρων. Δίπλα στον δεύτερο, μικρότερο καταρράκτη, βρίσκεται η μία από τις μικρές πέτρινες πισίνες με τα γαλανά νερά της. Η κύρια εξωτερική πισίνα πάντως είναι μεγάλη και θα μπορέσετε να απολαύσετε άνετα το μπάνιο σας, είτε έχετε επιλέξει τα Λουτρά για ίαση, είτε για άθληση.

Στο εσωτερικό των Λουτρών θα βρείτε το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο, το οποίο περιλαμβάνει 11 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες. Καθεμία από αυτές χωράει έως έξι άτομα. Στην Λουτρόπολη χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα προϊόντα για απολύμανση, ενώ υπάρχουν και αποδυτήριο για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας.

Ξαναβγαίνοντας έξω, μπορείτε να πάρετε ένα από τα μονοπάτια και να κάνετε βόλτα δίπλα στο ποτάμι, αλλά και να μπείτε στο καταπράσινο φαράγγι. Εάν δεν έχετε όρεξη για περπάτημα καθίστε σε κάποιο από τα μαγαζιά και πιείτε κάτι δίπλα στα τρεχούμενα νερά. Κοντά στα Λουτρά υπάρχουν πολλά ταβερνάκια για να φάτε, αλλά και αναψυκτήρια.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ο τέλειος προορισμός τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα, αλλά την άνοιξη θα σας ξελογιάσει. Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές θα χαλαρώσετε στα ζεστά νερά των πηγών, ενώ το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστείτε στον κρύο καταρράκτη.

Επισκόπηση

Πόζαρ σημαίνει φωτιά ή θερμότητα στα σλαβικά. Η ονομασία είναι βέβαια ιδανική για αυτά τα λουτρά, αφού πρόκειται για μεταλλικές πηγές που αγγίζουν τους 37°C. Η χημική σύσταση των νερών είναι τόσο πλούσια, που τα καθιστά ιαματικά, αλλά και πόσιμα.

Καλύτερες Στιγμές

 • Θησαυροί των Βασιλικών Τάφων των Αιγών
 • Βέροια
 • Ιαματικές πηγές στο Λουτράκι Αριδαίας
 • Καταρράκτες Έδεσσας
 • Πέτρινο χωριό του Αγίου Αθανασίου
 • Νυμφαίο, στη λίστα των δέκα ομορφότερων χωριών της Ευρώπης
 • Περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου»
 • Παναγία Σουμελά
 • Ιαματικά μπάνια στις φυσικές πισίνες των Λουτρών Πόζαρ
 • Καταρράκτες στα λουτρά
 • Παλαιός Παντελεήμονας, το γοητευτικό χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση από Γλυφάδα, Σύνταγμα και Ομόνοια νωρίς το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε σε ένα εκθαμβωτικό ιστορικό μουσείο, ίσως από τα ωραιότερα στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο, τους Βασιλικούς Τάφους στη Βεργίνα. “Μορφολογικά ιδιαίτερα λιτή και αυστηρή, θα έλεγε κανείς μινιμαλιστική, και ωστόσο έντονα ατμοσφαιρική η έκθεση των Θησαυρών των Βασιλικών Τάφων των Αιγών υποβάλλει τον επισκέπτη επιβάλλοντας του μια αναγκαστική πορεία μέσα στο χώρο. Ο επισκέπτης που κατηφορίζει τον επιβλητικό πέτρινο «δρόμο», περνώντας την πόρτα του Μουσείου βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με το σκοτάδι. Σοκαρισμένος αντικρίζει σαν σε όνειρο την εικόνα της Μεγάλης Τούμπας, του επιβλητικού μνημείου που δεν υπάρχει πια, και, ενώ σιγά-σιγά τα μάτια του συνηθίζουν, μαθαίνει την ιστορία και αποκτά μέσα από μια τρισδιάστατη μακέτα, μια συνολική εντύπωση του χώρου και των μνημείων, όπως ήταν θαμμένα μέσα στο χώμα………………”

Τροφή για συζήτηση μέσα στο πολυτελές πούλμαν, ενώ μεταβαίνουμε στον επόμενο προορισμό που είναι η Βέροια. Μπορούμε να γευματίσουμε στην περιοχή και να δοκιμάσουμε τα καταπληκτικά γλυκά με πρώτο το περίφημο ρεβανί. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Λουτράκι Αριδαίας, θα επισκεφτούμε το χώρο των Ιαματικών λουτρών, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση του χώρου και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και ξεκούραση.

Πρωινό στα Λουτρά Πόζαρ στην καταπράσινη φύση με άκουσμα το θρόισμα των φύλλων, αποχωρούμε για λίγο προκειμένου να επισκεφτούμε ένα must χωριό της Μακεδονίας, τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο. Ένα «στολίδι» στην Βόρεια Ελλάδα. Όμορφα πετρόκτιστα σπίτια, καταστήματα, ξενώνες, πέτρινα καλντερίμια. Θα γευματίσουμε στο χωριό και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πόλη των νερών, την Έδεσσα με τους καταρράκτες της. Μετά το καφεδάκι μας επιστρέφουμε να «πάρουμε» το απογευματινό μας ιαματικό λουτρό στα Πόζαρ και να γοητευτούμε από την ομορφιά της περιοχής. Δείπνο.

Ενώ απολαύσουμε το πρωινό μας, θα να επιβιβασθούμε στο πούλμαν με προορισμό το Νυμφαίο. Το Νυμφαίο είναι μια ζωγραφιά, ένας από τους ομορφότερους πίνακες της Ελλάδας! Ο νομός Φλώρινας έχει να καυχιέται για το πανέμορφο του χωριό. Όλες οι εποχές του χρόνου το τιμούν και το ντύνουν με χρώματα κι αρώματα ζηλευτά. Εικόνες μοναδικές, αρχιτεκτονική, παράδοση, ιστορία. Έχει χαρακτηρισθεί όχι μόνο παραδοσιακός οικισμός αλλά και διατηρητέος ιστορικός τόπος. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε , να γευματίσουμε , να πιούμε τον καφέ μας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περιβαλλοντικό κέντρο του «Αρκτούρου» οι δράσεις του οποίου σχετίζονται με την περίθαλψη και φιλοξενία ειδών άγριας πανίδας, κυρίως αιχμάλωτες αρκούδες και λύκοι, τα οποία έχουν κατασχεθεί από τους παράνομους κατόχους τους. Επιστρέφουμε το απόγευμα στην αγαπημένη μας λουτρόπολη προκειμένου να απολαύσουμε το spa. Δείπνο.

Ενώ απολαύσουμε το πρωινό μας, θα να επιβιβασθούμε στο πούλμαν με προορισμό την Παναγία Σουμελά. Στη συνέχεια, ο επόμενος προορισμός είναι το πανέμορφο χωριό με απίστευτη θέα στο Θερμαϊκό, ο Παλιός Παντελεήμονας, είμαστε σίγουροι ότι απλά θα σας γοητεύσει. Θα γευματίσουμε. Και επιστροφή Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνεται / Δεν Περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνει

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο
 • Πρωινά σε Μπουφέ
 • Δείπνα
 • Δωρεάν wi-fi στο χώρο του ξενοδοχείου
 • Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο πολυτελές λεωφορείο(ISO Ασφάλειας & ποιότητας)
 • Διπλωματούχος ξεναγός για τούς Βασιλικούς Τάφους
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Φόροι

Δεν Περιλαμβάνει

 • Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα
 • Ποτά
 • Φόρος διαμονής του άρθρου 53 N.4389/2016

Κρατήσεις

Δίκλινο           249 ευρώ το άτομο με πρωινά και δείπνα

Μονόκλινο    290 ευρώ με πρωινά και δείπνα

Ξενοδοχείο FILOXENIA 3* στα Λουτρά  Λουτρακίου

Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται με προκαταβολή 35% και εξόφληση 5 ημέρες πριν την Αναχώρηση. Οι καταθέσεις πραγματοποιούνται στις Τράπεζες: Εθνική και Πειραιώς.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι δεν περιλαμβάνεται

Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα
Ποτά
Φόρος διαμονής του άρθρου 53 N.4389/2016

Χάρτης

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Λουτρά Πόζαρ – Νυμφαίο

Trip Facts

Go to Top