Θεσσαλονίκη

4 Days

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πανέμορφη νύμφη του Θερμαϊκού

Στη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα της, τη Μακεδονία, υπάρχει μια πόλη που όμοιά της, δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη. Μια τεράστια πολιτισμική «μαρμίτα» είναι η Θεσσαλονίκη, όπου όνειρα, ιδέες, οράματα και τάσεις κοχλάζουν υπόγεια σε μία εναλλακτική σκηνή.

Μες στο πλήθος και στους δρόμους, θα διαβάσετε την ιστορία της.

Θερμαϊκός κόλπος, Λευκός Πύργος, λεωφόρος Νίκης, πλατεία Αριστοτέλους, οδός Μητροπόλεως, οδός Τσιμισκή, Λαδάδικα, Αγορά Μοδιάνο, Μπιτ Παζάρ, Άνω Πόλη.

Χιλιάδες χρόνια τώρα αυτή η πόλη-λιμάνι του Βορρά αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες. Η Θεσσαλονίκη είναι κιμπάρισσα και δεν κρατάει μυστικά.

Σπουδαία αξιοθέατα, καφέ, μπαρ, παραδοσιακές ταβέρνες, γκουρμέ εστιατόρια, έντονη νυχτερινή ζωή όλα συναντιούνται εδώ, στην πεντάμορφη «νύφη του Θερμαϊκού». Απλά και γενναιόδωρα, θα μας χαρίσει τις καλύτερες στιγμές της και εμείς θα τις απολαύσουμε.

Επισκόπηση

Χιλιάδες χρόνια τώρα αυτή η πόλη-λιμάνι του Βορρά αποτελεί σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές κουλτούρες.Η Θεσσαλονίκη είναι κιμπάρισσα και δεν κρατάει μυστικά.

Καλύτερες Στιγμές

 • Παλαιός Παντελεήμονας
 • Αμφίπολη
 • Φιλίππους
 • Δράμα
 • Καβάλα
 • Λουτρά Αγκίστρου Σερρών
 • Οχυρά Ρούπελ
 • Λίμνη Κερκίνη
 • Άνω Πόλη
 • Λαδάδικα
 • Ιερά Μονή Βλατάδων

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση 06:00 από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για το γραφικό κουκλίστικο Παλαιό Παντελεήμονα, όπου θα γευματίσουμε. Παλαιός Παντελεήμονας στο βουνό των θεών του Ολύμπου ανακαλύπτουμε το παραμυθένιο χωριό Ψάχνοντας για ένα ήσυχο μέρος για ξεκούραση, περιήγηση, βόλτες στη φύση αλλά και περιπέτεια όταν το επιλέξεις. Ο Παλαιός Παντελεήμονας έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως παραδοσιακός οικισμός με τα χαρακτηριστικά της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαχρονικά όμορφος και φιλόξενος.
Αναχώρηση για την κούκλα τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος.

Πλούσιο μπουφέ για πρόγευμα και αναχώρηση για Αμφίπολη Κόσμος πολύς εξακολουθεί να συρρέει στην Αμφίπολη ακόμη και σήμερα, μολονότι οι προβολείς της δημοσιότητας έχουν πάψει να λούζουν τον τύμβο και το εκπληκτικό λιοντάρι στην όχθη του Στρυμόνα. και Φιλίππους Οι Φίλιπποι αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Στην περιοχή των Φιλίππων και συγκεκριμένα στη θέση Ντίκιλι Τας τα αρχαιολογικά κατάλοιπα μαρτυρούν συνεχή κατοίκηση από τη μέση Νεολιθική έως και την πρώιμη εποχή του σιδήρου, οπότε και η κατοίκηση μεταφέρθηκε στην κορυφή του οχυρού λόφου της ακρόπολης, όπου και ιδρύθηκε οικισμός. Το 360 π.Χ., στην περιοχή ιδρύθηκε η θασιακή αποικία Κρηνίδες, η οποία το 356π.Χ. καταλήφθηκε από το Φίλιππο Β' που την οχύρωσε με ισχυρά τείχη και τη μετονόμασε σε Φιλίππους. Και τέλος η Δράμα τους πρόποδες του επιβλητικού όρους Φαλακρό - βουνό των λουλουδιών το ονομάζουν οι ντόπιοι - σε μια περιοχή κατάφυτη, με πολλά νερά, είναι χτισμένη η πόλη της Δράμας.Όμορφη και φιλόξενη, με γραφικές γειτονιές, ευρύχωρες πλατείες, χώρους πρασίνου και καλοσυντηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά προσφέρεται για χειμερινό τουρισμό αλλά και για φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες εξορμήσεις στην ανόθευτη φύση. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο.

Μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για να χαρούμε την επίσκεψη μας και τη ξενάγησή μας, στα οχυρά Ρούπελ και στη συνέχεια να πάρουμε το ευεργετικό μας μπάνιο στα Λουτρά Αγκίστρου Σερρών. Μία αξέχαστη πριβέ εμπειρία απόλαυσης και ευεξίας στο βυζαντινό λουτρό (χαμάμ), που θεωρείται το παλαιότερο της Ελλάδας. Λίγα μέτρα πριν τα διόδια των ελληνό βουλγαρικών συνόρων στον Προμαχώνα.
Το καυτό νερό έρχεται απευθείας από την καρδιά της γης και διοχετεύεται με πίεση στον κυκλικό ψηφιδωτό λουτήρα, προσφέροντας το τέλειο υδρομασάζ. Οι πυκνοί υδρατμοί, σε συνδυασμό με το αμυδρό φως που εισέρχεται από τους μικρούς φεγγίτες του θόλου, δημιουργούν ένα ονειρικό περιβάλλον, χαλάρωσης, ανακούφισης και ευεξίας. Καθίστε στο μαρμάρινο πεζούλι και απολαύστε ένα χαλαρωτικό ατμόλουτρο στα ζεστά τρεχούμενα νερά. Μία εμπειρία απόλυτης ηρεμίας και αυτοσυγκέντρωσης, που παραπέμπει σε κάθαρση σώματος και ψυχής. Το… όνειρο τελειώνει όταν χτυπήσει το κουδουνάκι που ειδοποιεί τον λουόμενο ότι έχει στη διάθεσή του 5′ να ντυθεί και να αποχωρήσει από το λουτρό. Και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Λίμνη Κερκίνη για βόλτα και φαγητό. Στη συνέχεια επιστρέφουμε Θεσσαλονίκη.

Πρόγευμα μπουφέ και ολοκληρώνουμε τις εικόνες της «Νύμφης του Θερμαϊκού» με ανάβαση στην Άνω Πόλη με τα φημισμένα κάστρα, την πανοραμική θέα με την Ιερά Μονή Βλατάδων. Και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνεται / Δεν Περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνεται:

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο
 • Πρωινό & δείπνο
 • Δωρεάν wi-fi στο χώρο του ξενοδοχείου
 • Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο πολυτελές λεωφορείο(ISO Ασφάλειας & ποιότητας)
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φόροι
 • Η συμμετοχή σας θα κατοχυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής 50%

Τι δεν Περιλαμβάνεται:

 • Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα
 • Ποτά
 • Φόρος διαμονής του άρθρου 53 N.4389/2016

Κρατήσεις

Δίκλινο    190 ευρώ το άτομο

Μονόκλινο  240 ευρώ το άτομο

Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται με το 40% προκαταβολής στις τράπεζες: Εθνική και Πειραιώς και εξόφληση 7 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Τράπεζα: Δικαιούχος  IBAN
ΕΘΝΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ  IBAN: GR40 0110 3170 0000 3176 1253 793
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: KOLMAR TRAVEL MON IKE  IBAN: GR96 0172 0190 0050 1909 3483 953

Συχνές Ερωτήσεις

Τι δεν περιλαμβάνεται

Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα
Ποτά
Φόρος διαμονής του άρθρου 53 N.4389/2016

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Θεσσαλονίκη
Go to Top