Στενή Ευβοίας – Χαλκίδα

0
το κεφαλοχώρι της Εύβοιας
20€
το κεφαλοχώρι της Εύβοιας
20€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1909
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Στενή Ευβοίας, Χαλκίδα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μία Κυριακή πραγματικά χαλαρή. Βόλτες ανάμεσα σε μια πλούσια βλάστηση της Δίρφυς. Πλατάνια, Καστανιές, Καρυδιές, Θυμάρια ,Τσάι του βουνού, τρεχούμενα νερά και μετά από όλα αυτά, τα βήματά μας, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στις ταβέρνες της περιοχής που τα ψητά στην κυριολεξία μας έχουν «σπάσει» τη μύτη.Η Στενή, λοιπόν, είναι ένας από τους διασημότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Το χωριό έχει περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους και αποτελείται από τρεις οικισμούς. Την Πάνω και την Κάτω Στενή και τον σχεδόν εγκαταλειμμένο οικισμό του Πύργου, γνωστό και ως Σκουντέρι.

Τα χρόνια της τουρκοκρατίας η περιοχή ονομαζόταν Κλεισούρα, δηλαδή απρόσιτη, και ήταν λημέρι των «Κλαριτών», όπως ονόμαζαν τότε τους κλέφτες και τους αρματολούς της περιοχής. Την Κλεισούρα λέγεται ότι ποτέ δεν μπόρεσαν να την πατήσουν οι Τούρκοι στα 400 χρόνια της σκλαβιάς. Εκεί θα βρείτε και το Καραούλι, αναρριχητικό πεδίο Στενής, έναν μεγάλο βράχο που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για την εποπτεία ολόκληρης της περιοχής και που σήμερα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των αναρριχητών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 7:00, Σύνταγμα 7:20 και Ομόνοια 7:30. Θα ακολουθήσουμε την εθνική Αθηνών – Λαμίας και στο ύψος του Σχηματαρίου θα βγούμε δεξιά για Χαλκίδα. Θα περάσουμε την “Μεγάλη Γέφυρα” έτσι την αποκαλούν οι ντόπιοι , θα προσπεράσουμε τη Χαλκίδα , θα κάνουμε μία στάση στην Αρτάκη προάστιο πιά της πόλης των Χαλκιδέων και θα ανηφορίσουμε προς Βατώντα με προορισμό την Στενή, το κεφαλοχώρι που βρίσκεται στην καταπράσινη Δίρφυ, περίπου 10 η ώρα.Θα έχουμε χρόνο για πολύ περπάτημα , για καφέ, για έρευνα αγοράς των παραδοσιακών προϊόντων και τέλος για φαγητό και για γλυκό.Εκτιμούμε ότι θα αναζωογονηθείτε, καλή ποιότητας αέρα, άσκηση του σώματος μέσα σε καταπράσινο περιβάλλον και γάργαρα νερά και τέλος εκπληκτική τροφή.Μετά το φαγητό που είναι φημισμένο άλλωστε και για το κρέας τους και για τα γλυκάτους, περίπου 3 η ώρα θα αναχωρήσουμε για την όμορφη Χαλκίδα. Θα παραμείνουμε για την ωραία βόλτα απολαμβάνοντας τα “τρελλά νερά”, το Κάστρο του Καράμπαμπα, το κόκκινο σπίτι, την υπέροχη αγορά της . Θα είμαστε στην Αθήνα περίπου η ώρα 8 το βράδυ.

Go to Top