Στενή Ευβοίας – Χαλκίδα

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

41

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αναχώρηση το πρωί με προορισμό τη Στενή Ευβοίας. Μία Κυριακή πραγματικά χαλαρή. Βόλτες ανάμεσα σε μια πλούσια βλάστηση της Δίρφυς. Πλατάνια, Καστανιές, Καρυδιές, θυμάρια ,τσάι του βουνού, τρεχούμενα νερά και μετά από όλα αυτά, τα βήματά μας, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στις ταβέρνες της περιοχής που τα ψητά στην κυριολεξία μας έχουν «σπάσει» τη μύτη.

Πύργος Σκουντέρι - Στενή Ευβοίας
Πύργος Σκουντέρι – Στενή Ευβοίας

Η Στενή, λοιπόν, είναι ένας από τους διασημότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας. Το χωριό έχει περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους και αποτελείται από τρεις οικισμούς. Την Πάνω και την Κάτω Στενή και τον σχεδόν εγκαταλειμμένο οικισμό του Πύργου, γνωστό και ως Σκουντέρι.

Αναρριχητικό πεδίο “Καραούλι” – Στενή Ευβοίας

Τα χρόνια της τουρκοκρατίας η περιοχή ονομαζόταν Κλεισούρα, δηλαδή απρόσιτη, και ήταν λημέρι των «Κλαριτών», όπως ονόμαζαν τότε τους κλέφτες και τους αρματολούς της περιοχής. Την Κλεισούρα λέγεται ότι ποτέ δεν μπόρεσαν να την πατήσουν οι Τούρκοι στα 400 χρόνια της σκλαβιάς. Εκεί θα βρείτε και το Καραούλι (αναρριχητικό πεδίο Στενής), έναν μεγάλο βράχο που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για την εποπτεία ολόκληρης της περιοχής και που σήμερα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των αναρριχητών.

Ενώ απολαύσουμε τα κοψίδια, οφείλουμε να τιμήσουμε τα καταπληκτικά γλυκά τους. Και στη συνέχεια να πιούμε τον καφέ μας στη πόλη των «τρελλών νερών» στη Χαλκίδα (όπως τους αρέσει να τα αποκαλούν οι κάτοικοι της).

Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Αθήνα .

Η τιμή περιλαμβάνει :Μεταφορά με υπερπολυτελές λεωφορείο(ISO ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ),συνοδός-αρχηγός του γραφείου, Διόδια.

Go to Top