Κυπαρίσσι Λακωνίας

4 Days

Η ΥΨΗΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΉ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΠΑΡΝΩΝΑΣ, ΑΠΛΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Πολύημερη εκδρομή του Πάσχα στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, δεν είναι μία πρόταση για άλλο ένα ταξίδι είναι εμπειρία!!! Οι τοποθεσίες με την υπέροχη θέα, οι απόκρημνες ορθοπλαγιές, η πυκνή βλάστηση, οι πλατιές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, η όμορφη ανατολή του ήλιου μέσα από το πέλαγος εντυπωσιάζουν τους παραθεριστές που ανακαλύπτουν το Kυπαρίσσι Λακωνίας.Γραφικό παραλιακό χωριό με κάτασπρα κεραμοσκεπή σπίτια, αποτελούμενο από τους οικισμούς Bρύση, Παραλία και Mητρόπολη, το μαγευτικό Kυπαρίσσι Λακωνίας, που θυμίζει έντονα νησιώτικη πολιτεία, αγναντεύει το Mυρτώο πέλαγος. Μέρος προφυλαγμένο από τη μάστιγα του μαζικού τουρισμού, τόσο καθαρό και τακτοποιημένο που σε κάνει να πιστεύεις πως δεν είσαι στην Ελλάδα. Ένας παραδοσιακός οικισμός πλάι στη θάλασσα, μέσα στο ανάγλυφο των καταπράσινων βουνών, με τα απολύτως απαραίτητα για ήρεμες διακοπές. Κοντολογίς, τρεις χορταστικές παραλίες, τέσσερις ταβέρνες και δύο καφέ που λειτουργούσαν το βράδυ ως οικογενειακά μπαρ, όλα μια ανάσα με τα πόδια.

Ο εμφανής λόγος είναι η δυσκολία πρόσβασης στο Κυπαρρίσι Λακωνίας. Επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο από ξηράς, ένας φιδωτό δρόμος μιάμισης ώρας που ξεκινάει από τη Σπάρτη, περνάει από την ενδοχώρα ,το Γεράκι και τον Χάρακα, για να βγει στην ακτή, όπου θέλει προσοχή στην οδήγηση.Ο Πάρνωνας μας εντυπωσιάζει. Παλαιότερα υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά στα μέσα της δεκαετίας του ’90 μάλλον κρίθηκε ασύμφορη και σταμάτησε. Μακριά από οποιαδήποτε πόλη, το Κυπαρίσσι δεν διαθέτει σταθμό καυσίμων και μηχάνημα αυτόματης ανάληψης και φαρμακείο. Έτσι, το θέρετρο έχει τον ιδανικό αριθμό παραθεριστών, μια ευχάριστη άπλα τόσο ανακουφιστική και δυσεύρετη, ιδίως τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του παραμένει αναλλοίωτη.

Υπάρχει όμως ένας ακόμα λόγος για τον οποίον το Κυπαρίσσι Λακωνίας,ξεχωρίζει. Είδα τον τεράστιο ρόλο που έχει παίξει η διασπορά στη σημερινή εικόνα του. Κυπαρισσιώτες που έφυγαν κατά κύματα μέσα στον 20ό αιώνα για τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, ευεργέτησαν τον τόπο. Ένα εξασκημένο μάτι θα εντοπίσει γρήγορα τις αναθηματικές πλάκες όπου αναγράφεται πως οι ομογενείς έστειλαν χρήματα για δρόμους, προβλήτες, το κτίριο του σχολείου κ.ά. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους συντήρησαν με τη σειρά τους τα ωραία λευκά σπίτια, κτισμένα από Σπετσιώτες μάστορες.

Με φροντισμένους κήπους και ξεχορταριασμένα όλα τα χωράφια, το Κυπαρίσσι δίνει ένα παράδειγμα σε όλη τη χώρα. Το μόνο αρνητικό του στοιχείο είναι ότι η κοντινότερη πρόσβαση σε γιατρό είναι στους Μολάους, οι οποίοι απέχουν καμιά ώρα. Δεν πειράζει. Το ίδιο το χωριό σε «γιατρεύει» από όλα.

Φέτος το Πάσχα σας, μπορεί να αποκτήσει την απλότητα, που του αρμόζει, με την απόλυτη αισθητική. Εάν θέλετε να γιορτάσετε μεσα σε ένα γοητευτικό περιβάλλον, ήρεμα χωρίς “φασαριόζικα” έθιμα αλλά με κατανύξη προσωπική ή θέλει να εκμεταλλευτεί το χρόνο του, μακρυά από την πόλη για ξεκούραση ή να χαρεί τη φύση, πράσινο και θάλασσα, απλά δεν μπορεί να μην “κλείσει το μάτι” σε αυτό το προορισμό. Πάρνωνας και Μυρτώο, κάντε το εικόνα, και φ ύ γ α μ ε !!!!

Επισκόπηση

Γραφικό παραλιακό χωριό με κάτασπρα κεραμοσκεπή σπίτια, αποτελούμενο από τους οικισμούς Bρύση, Παραλία και Mητρόπολη, το μαγευτικό Kυπαρίσσι Λακωνίας, που θυμίζει έντονα νησιώτικη πολιτεία, αγναντεύει το Mυρτώο πέλαγος.

Καλύτερες Στιγμές

 • Κυπαρρίσι
 • Βρύση
 • Παραλία
 • Μεγάλη Άμμος
 • Λιμάνι Αγίου Γεωργίου
 • Παραλία Αγίας Κυριακής
 • Χάρακας
 • Μικρή Άμμος
 • Μυστράς
 • Μονεμβασιά
 • Πάρνωνας

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση από Γλυφάδα 7:00, Σύνταγμα 7:20 και Ομόνοια 7:30, με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στον πρώτο μας προορισμό το κάστρο του Μυστρά. Εκεί θα συναντηθούμε με τη ξεναγό μας που θα μας ταξιδέψει ιστορικά στα "μονοπάτι" της ιστορίας του Κάστρου. Από τους σπουδαιότερους τόπους της Πελοποννήσου, είναι και προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου ,με ήπιους χειμώνες και γλυκά καλοκαίρια. Βρισκόμαστε στις πλαγιές του Ταΰγετου, πλέον, στις ήρεμες γραμμές τους, στις κοιλάδες, στους λόφους και στους πράσινους ή χάλκινους χρωματισμούς τους, οι οποίοι τους κάνουν να μοιάζουν με τοπίο στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Σε όλο αυτό, φυσικά, βοηθάνε και τα φράγκικα κάστρα, όπως και οι εκκλησιές που εντοπίζονται σπαρμένες εδώ κι εκεί.Μια βυζαντινή καστροπολιτεία με φράγκικες ρίζες.
Πάνω από όλα, ο Μυστράς είναι ένας φοβερός καστρότοπος, αφού οι μεσαιωνικές του οχυρώσεις διατηρούνται στο μεγαλύτερό τους μέρος, ενώ οι τρούλοι των εκκλησιών και τα χαλάσματα των σπιτιών ξεπροβάλλουν ανάμεσα στα κυπαρίσσια, τα οποία δείχνουν λες και σπαθίζουν τον ουρανό. Πρόκειται άλλωστε για τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της Σπάρτης, όπως και για μία από τις σπουδαιότερες τοποθεσίες σε όλη την Πελοπόννησο.
Στη συνέχεια θα γευματίσουμε στο χωριό του Μυστρά και θα συνεχίσουμε για το απλοϊκό και συνάμα υψηλής αισθητικής χωριό Κυπαρίσσι. Θα ανέβουμε τον Πάρνωνα, θα περάσουμε από το Γεράκι και τον Χάρακα και μπροστά μας θα ατενίσουμε το Μυρτώο Πέλαγος. Μαγευτική θέα!!!Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ελεύθερος χρόνος. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Επιταφίου στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Κυπαρίσσι, πρωινό, με θέα έναν καταπληκτικό ελαιώνα, με τις χειροποίητες νοστιμιές με ντόπια προϊόντα, της Μαριάννας και πίνοντας τον καφέ μας σχεδιάζουμε την σημερινή μας ημέρα!!!Μπορούμε να περπατήσουμε σε ένα καταπληκτικό μονοπάτι που μας οδηγεί στο Λιμάνι του Αγίου Γεωργίου, απάνεμο όπου καταλήγουν τα ιστιοπλοϊκά ή τα κότερα σε περίπτωση καιρού. Στην επιστροφή μπορούμε να μεταφερθούμε στην παραλία της Αγίας Κυριακής να γευματίσουμε στην Παραλία της Αγίας Κυριακής. Και στη συνέχεια να ξεκουραστούμε ή να κάνουμε το μπάνιο μας στη Μεγάλη Άμμος. Επίσης θα ήταν όμορφα να ανηφορίσουμε στην πάνω συνοικία και αρχική, τη Βρύση. Από αυτό το σημείο ξεκίνησαν οι πρώτοι κάτοικοι του Κυπαρισσιού, μέσα στη πυκνή βλάστηση για να κρυφτούν από τους πειρατές. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας καταπλήξει η απλότητα αυτού του χωριού και θα σας χαλαρώσει και θα χαρείτε τα κρυστάλλινα νερά.Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία στην εκκλησία του χωριού.

Πρωινό, προλαβαίνουμε να κάνουμε το μπάνιο μας στα κρυστάλλινα νερά του Μυρτώου Πελάγους ή τον περίπατο μας στην Παραλία το Κυπαρισσιού. Σήμερα η μέρα είναι όλη δική μας, είναι ελεύθερη να την απολαύσουμε σε αυτή τή πανέμορφη και συνάμα απλοϊκή γωνιά της Πελοπονήσσου.Μετά τον απογευματινό μας ύπνο (ε;;;;μπήκαμε σε ρυθμό επαρχίας) θα πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι στην παραλία του Φωκιανού και οι τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν στο διαμάντι της Αρκαδίας. Επιστροφή στο Κυπαρίσσι.

Θα απολαύσουμε το πρωινό μας και ξεκινάμε το ταξίδι μας για τους επόμενους προορισμούς μας. Ο επόμενος προορισμός μας είναι είναι ο Γραφικός Γέρακας. Ένα χωριό βγαλμένο πραγματικά από μία άλλη εποχή.Γνωστό ως τα ελληνικά φιορδ.Αξίζει την επίσκεψή μας, να πιούμε ένα καφεδάκι και συνεχίζουμε για το "καράβι" του Ελύτη, τη Μονεμβασιά. Η Μονεμβασιά, γνωστή και ως Γιβραλτάρ της Ελλάδας, δεν χρειάζεται κανείς, χάρτη! Θα ακολουθήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια και αφεθούμε στη μαγεία της ιστορίας ενός οικισμού που κάποτε «φιλοξενούσε» όλους τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου! Οι πιο τολμηροί θα ανέβουμε στην Άνω Πόλη να επισκεφτούμε την Αγιά Σοφία και να έχουμε πανοραμική θέα. Γευματίζουμε και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεση στάση επιστρέφουμε στην πόλη μας.
Όποιος αγαπάει πραγματικά την απλότητα της ζωής δεν πρέπει να χάσει αυτό το τετραήμερο.

Περιλαμβάνεται / Δεν Περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνεται:

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο στο Κυπαρίσσι
 • Πρωινά χειροποίητα με παραδοσιακά υλικά
 • Δωρεάν wi-fi στο χώρο του ξενοδοχείου
 • Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο πολυτελές λεωφορείο(ISO Ασφάλειας & ποιότητας)
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φόροι
 • Η συμμετοχή σας θα κατοχυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής 50%

Τι δεν Περιλαμβάνεται:

 • Η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς τόπους

Κρατήσεις

      Κυπαρίσσι Λακωνίας  4ημέρες / 3νύχτες

από 03/ 04 – 06/04/24

 • Ξενοδοχείο: ΑΤΑΛΑΝΤΗ HOTEL
 • Δίκλινο:   ευρώ με πρωινό
 • Μονόκλινο: ευρώ

Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται με προκαταβολή 50% και εξόφληση 3 ημέρες πριν την αναχώρηση, στις τράπεζες Πειραιώς και Εθνική.

Επιθυμητό να γίνει κράτηση μέχρι 22/04/2024

Τράπεζα: Δικαιούχος  IBAN
ΕΘΝΙΚΗ: KOLMAR TRAVEL

MON IKE (ΚΟΛΟΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ)

 GR40 0110 3170 0000 3176 1253 793 
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: KOLMAR TRAVEL MON IKE  GR96 0172 0190 0050 1909 3483 953

Συχνές Ερωτήσεις

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι η Ζωή είναι απλή και όμορφη και ότι η υψηλή αισθητική κρύβεται στα απλά. Επίσης άνθρωποι που προσεγγίζουν την εορτή του Πάσχα πιο κατανυκτικά, πιο ταπεινά, χωρίς κάποια ιδιαίτερα έθιμα.Άνθρωποι που θέλουν να απολαύσουν ήρεμα τις διακοπές του Πάσχα.

Θα απολαύσουμε χρονικά το Κυπαρρίσσι;

Το Κυπαρίσσι προσφέρεται για μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του, μας δίνεται η ευκαιρία για ωραίους περιπάτους, για φαγητό, καφέ, ποτό δίπλα στη θάλασσα. Πιστεύουμε ότι ο χρόνος που θα παραμείνουμε είναι αρκετός για να πάρετε μια δυνατή γεύση από το Κυπαρίσσι.

Χάρτης

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Κυπαρίσσι Λακωνίας
 • 03 Μαϊου 2024
 • Ξενοδοχείο στο Κυπαρίσσι
 • Διατίθεται στον Χώρο του ξενοδοχείου
 • Τρία πρωινά χειροποίητα με ντόπια προϊόντα
 • Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο πολυτελές λεωφορείο(ISO Ασφάλειας & ποιότητας)
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας και Διπλωματούχος Ξεναγός στο Μυστρά
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Go to Top