Άη Γιάννης ο Ρώσσος – Λίμνη Ευβοίας – Αιδηψός

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

26

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

“Οδοιπορικό στην Εύβοια”

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος : “Ο Όσιος Ιωάννης είναι υπέροχο παράδειγμα για την «εν Θεώ» ζωή των ανθρώπων γιατί αποκαλύπτει με τα θαύματά του τη θεία δύναμη και μας καθοδηγεί να γνωρίσουμε ψυχικώς μια όντως άγια ζωή, ευεργετική για τον άνθρωπο. Δεν είμαστε μόνο γι’ αυτή τη ζωή, αλλά ανήκουμε μάλλον στην μέλλουσα, την αιώνια, την ουράνια. Η ψυχή μας είναι αθάνατη, αιώνια.Ο Όσιος Ιωάννης μεταλαμπαδεύει με τα θαύματα του, στις ψυχές των πιστών, Ουράνιο φως, θεία δύναμη σε ζήλο και ενθουσιασμό, θεία δύναμη σε αυταπάρνηση και αυτοθυσία, δύναμη της ατομικής και κοινωνικής ηθικότητας και αυτοελέγχου, δύναμη η οποία υπερνικά τα δεσμά της ύλης και μεταθέτει τα βουνά των εμποδίων και δημιουργεί τις μεγάλες νίκες στη ζωή, στους χαρακτήρες των ανθρώπων μεταλλαγές και αναγεννήσεις. Με τα θαύματά του ο Όσιος, με την νυχτοήμερη προσπάθειά του όπως αποκαλύπτει, ζει και κινείται και βοηθάει τον άνθρωπο να αποκτήσει την εσωτερική ελευθερία, την ψυχική, που με την ακτινοβολία της ζωογονεί άτομα και λαούς. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο με δέος, με κατάνυξη, σιωπηλοί, περνούν μπροστά από το Ιερό του Λείψανο, το μέγα αυτό κειμήλιο της Ορθοδοξίας. Σε όλους δίνει την ζωογόνο αύρα της χάρης που έλαβε από τον δωρεοδότη Παντοδύναμο Θεό.”

Λίμνη Ευβοίας: “Στη Λίμνη Ευβοίας φυσά αιγαιοπελαγίτικος αέρας και η πόλη μοιάζει με νησί. Αναμφίβολα το γραφικότερο χωριό της Βόρειας Εύβοιας, που κερδίζει τον επισκέπτη με τα στενά δρομάκια, τα παραδοσιακά της σπίτια και το πράσινο, από το πευκόφυτο βουνό του Καντηλιού, ν΄αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Η Λίμνη είναι μια πόλη αφιθεατρικά χτισμένη, κοντά στο αρχαίο Ελύμνιον, τόπος που, κατά το Σοφοκλή, συναντήθηκε για πρώτη φορά ο Δίας με την Ήρα. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Λίμνης έχουν αιγαιοπελαγίτικη καταγωγή, καθώς τον 16ον αιώνα, πολλοί αιγαιοπελαγίτες καπεταναίοι μετοίκησαν στην περιοχή αυτή. Η καρδιά της Λίμνης χτυπά στην παραλιακή της ζώνη, εκεί όπου τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι συναντιούνται για ν΄ απολαύσουν τον καφέ τους ή το φαγητό τους, έχοντας ως θέα από τη μια τον Ευβοϊκό κόλπο και από την άλλη την καταπράσινη πλαγιά της πόλης. Τα τελευταία χρόνια, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αυτής είνα σημαντική και ευτυχώς γίνεται με σεβασμό στο παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης.”

Αιδηψός: “Ευεξία, ίαση και αναζωογόνηση. Στην Εύβοια, μια λουτρόπολη δίνει, χρόνια τώρα, στις διακοπές χαρακτήρα… θεραπευτικό. Στα Λουτρά Αιδηψού απολαμβάνετε την ιαματική δύναμη των νερών που απόλαυσαν χρόνια πριν κάποιοι άλλοι επισκέπτες… Αυτοκράτορες, όπως ο Αδριανός, ο Mάρκος Αυρήλιος και ο Μέγας Κωνσταντίνος, ήρθαν στην μικρή αυτή πόλη της Εύβοιας για θεραπεία. Ο ίδιος ο Αριστοτέλης προσπάθησε να ερμηνεύσει το φαινόμενο των ιαματικών νερών της. Λαμπεροί εκπρόσωποι τους διεθνούς τζετ σετ της νεότερης εποχής, όπως ο Ωνάσης, η Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ομάρ Σαρίφ, Έλληνες πολιτικοί, εφοπλιστές, βιομήχανοι, καλλιτέχνες, ένιωσαν στο σώμα τους τα ευεργετικά αποτελέσματα των νερών της Αιδηψού. Aνακαλύψτε και εσείς αυτόν το φυσικό θησαυρό, ένα σπα με αξία διαχρονική. Τα Λουτρά Αιδηψού, το δικό σας καταφύγιο γαλήνης και ευεξίας.”

***Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας Γρ.Λαμπράκη 58 – Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια με πρώτο προορισμό το Προκόπι στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Λίμνη και τον Όσιο Δαυίδ και θα καταλήξουμε στην Αιδηψό για να γευματίσουμε και να περάσουμε με το πλοίο απέναντι στην Αρκίτσα και επιστροφή στην Αθήνα.

Go to Top