Ακρόκορθος – Κόρινθος – Λουτράκι

0
Ταξίδι στη μέθη της Ιστορίας
18€
Ταξίδι στη μέθη της Ιστορίας
18€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

70
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Ακροκόρινθος, Αρχαία Κόρινθος, Λουτράκι

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρώτος προορισμός το κάστρο που είναι χτισμένο σε ένα απότομο βράχο ύψους 575  μέτρων, τον Ακρόκορθο (Ακροκόρινθος) όπως τον αποκαλούσαν οι Έλληνες επαναστάτες του  1821.

Θα φοράμε άνετα παπούτσια και θα κατευθυνθούμε στο εσωτερικό του, όπου να θυμάστε ήταν στρατηγικό σημείο γιατί είχε θέα στον Κορινθιακό κόλπο.

Δύο πράγματα θα νοιώσουμε, “ανατριχίλα” που θα πάμε σε εδάφη που κάποτε περπάτησαν σπουδαίοι Έλληνες και μια γλυκιά “μέθη” από τη Θέα που μας  προσφέρετε.

Θα ακούσουμε την ιστορία του και θα νοιώσουμε υπέροχα, έχοντας μπροστά μας εικόνες του τότε, μπροστά σε μία παλέτα χρωμάτων γαλάζιο, μπλε, άσπρο, πράσινα , λαδί και όλα να τα λούζει το φως του ήλιου! Όλα συνωμοτούν υπέρ μας.

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε στην Αρχαία Κόρινθο, όπου θα μας περιμένει διπλωματούχος ξεναγός για να ενημερωθούμε σωστά για τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, καθώς και για όλα τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κορίνθου. Να περπατήσουμε τα βήματα των προγόνων αυτού του τόπου.

Ξέροντας την ιστορία, γνωρίζουμε που πηγαίνουμε.

Μετά τη ξενάγηση κατευθυνόμαστε προς το Λουτράκι, όπου μπορούμε να γευματίσουμε και να απολαύσουμε την απογευματινή μας βόλτα, στους καταρράκτες, να επισκεφτούμε τα λουτρά, ακόμη και να πιούμε τον καφέ μας στο casino του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 7:30, Σύνταγμα 7:45 και Ομόνοια 8:00, με πρώτο προορισμό τον Ακροκόρινθο. Θα είμαστε περίπου 09:30, θα παραμείνουμε περίπου δύο ώρες, για να ανέβουμε στο κάστρο να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της περιοχής. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον Αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο της Κορίνθου, όπου θα συναντήσουμε τη Ξεναγό μας. Προκαθορισμένο ραντεβού 12:00 η ώρα μαζί της, προκειμένου να ξεκινήσει η ξενάγηση. Ελεύθερο χρόνος για να απολαύσετε το χώρο , να βγάλετε φωτογραφίες και 14:00 αναχωρούμε για το Λουτράκι. Γευματίζουμε πίνουμε τον καφέ μας, κάνουμε τον περίπατό μας και 17:30 αναχωρούμε για την Αθήνα.

Go to Top