Αλυκές – Χαλκίδα

0
Η τροπική παραλία, δίπλα μας
Από13€
Η τροπική παραλία, δίπλα μας
Από13€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1683
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Αλυκές, Χαλκίδα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένας τροπικός Παράδεισος δίπλα στην Αθήνα

Μόλις 2 χλμ από τη Δροσιά, 7 χλμ από Χαλκίδα και 70 χλμ από Αθήνα, βρίσκεται η υπέροχη παραλία της Δροσιάς, η παραλία Αλυκές ή Ιππόκαμπος όπως την ξέρουν αρκετοί από το όνομα του πρώτου beach bar που άνοιξε στην περιοχή.

Η παραλία θυμίζει τροπικό νησί. Είναι αμμουδερή με πανέμορφη θέα, καθαρή θάλασσα και δωρεάν ξαπλώστρες ενώ είναι κατάλληλη και για μικρά παιδιά, αφού είναι ρηχή και μπορούν να παίξουν αλλά και να κάνουν τις βουτιές τους άφοβα. Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πρωτοαντικρίζοντας τις Αλυκές ότι είναι δυνατόν να υπάρχει μία τέτοια παραλία σε απόσταση τόση λίγη από Αθήνα. Τα τυρκουάζ νερά της με τη λευκή και απαλή σαν πούδρα άμμο γοητεύουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Είναι οργανωμένη παραλία, έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες που τις παραχωρούν τα μαγαζιά, έναντι αντιτίμου ή κατανάλωσης, τα οποία βρίσκονται στο πάνω μέρος της παραλίας. Υπάρχουν φυσικά και σημεία χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τις δικές σας ομπρέλες..

Κοιτώντας κάποιος απέναντι θα αντικρίσει το βουνό Καντήλι και πιο πέρα τη Λίμνη Ευβοίας. Ένα τοπίο με απίθανη θέα και άγρια ομορφιά. Ο ήλιος, το απόγευμα πέφτει πίσω από το Εγγλεζονήσι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την παραλία, η οποία έχει έκταση περίπου 1000 μέτρα.

Καθημερινές δεν έχει πάρα πολύ κόσμο, τα σαββατοκύριακα όμως από το πρωί συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να απολαύσει τα μπάνια του στην πεντακάθαρη θάλασσα των Αλυκών.Πρόσφατα η παραλία των Αλυκών Δροσιάς για ακόμα μία χρονιά απέκτησε και γαλάζια σημαία, αφού ελέγχθηκε και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μία καθαρή παραλία.

Οι Αλυκές είναι ένα νεανικό στέκι και στην καρδιά του καλοκαιριού οι ρυθμοί ανεβαίνουν. Αμέτρητα beach bar δυναμώνουν τη μουσική και σας καλούν σε ατέλειωτα πάρτι. Πρωταθλήματα beach volley και ρακέτας, ευφάνταστα happenings, αλλά και συναυλίες καθιστούν το καλοκαίρι τις Αλυκές το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. ‘Όλα τα beach bar είναι καλαίσθητα, ισορροπώντας ιδανικά μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και των τιμών.

Στην παραλία Αλυκές υπάρχουν και 2 περίπτερα που διαθέτουν τα πάντα, από νερό, χυμούς, αναψυκτικά, παγωτά, εφημερίδες, περιοδικά, αντιηλιακά, μπρατσάκια, βατραχοπέδιλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 9:00, Σύνταγμα 09:15 και Ομόνοια 9:30 η ώρα. Ακολουθούμε την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και στο ύψος της του Σχηματαρίου στρίβουμε δεξιά προσπερνάμε τη νέα γέφυρα και ακολουθούμε το δρόμο που περνάμε από την περιοχή της Γλύφας. Περνάμε το χωριό της Δροσιάς και φτάνουμε στην δημοφιλή παραλία της Χαλκίδας, αυτή των Αλυκών. Οργανωμένη παραλία με άμμο. Μπάνιο, βόλτα, καφές, φαγητό, ποτό και για τους πιο αθλητικούς , υπάρχουν υποδομές για αθλήματα. Φεύγουμε νωρίς, για να προλάβουνε, οι απογευματινοί να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Go to Top