Αράχοβα – Αγοριανή – Σουβάλα

0
Τριπλέτα ομορφιάς
24€
Τριπλέτα ομορφιάς
24€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

60
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Αράχωβα, Αγόριανη, Σουβάλα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 Η Αράχωβα είναι χτισμένη σε μία πλαγιά του Παρνασσού, που καταλήγει σε μία χαράδρα, στο βάθος της οποίας ρέει ο ποταμός Πλείστος. Το μέσο υψόμετρο του οικισμού είναι 960 μέτρα. Ο οικισμός βρίσκεται πάνω στην κύρια οδό που συνδέει από την αρχαιότητα τους Δελφούς και την πεδιάδα της Άμφισσας με την Βοιωτία. Η θέση της πάνω σε ένα σημαντικό πέρασμα βοήθησε στην ανάπτυξη της Αράχωβας σε μεγαλύτερο βαθμό από τα γειτονικά της μέρη.

Αγόριανη, το αντίπαλο δέος της Αράχωβας έχει λιθόκτιστα καλντερίμια, πλατάνια και καταρράκτες, έλατα δάση και μονοπάτια, εξαίσια κουζίνα και μια γειτονιά γεμάτη συναρπαστικά αξιοθέατα. Θα επισκεφτούμε την κεντρική, λιθόκτιστη πλατεία (το περίπτερο της οποίας είναι επίσης χαριτωμένα πέτρινο) με τα δίδυμα, γιγάντια πλατάνια, τα ταβερνάκια και τα café της, που σερβίρουν γλυκό του κουταλιού σε τραπεζάκια έξω όταν ο καιρός είναι καλός. Θα απολαύσουμε τη φιλοξενία των ντόπιων.

Και η επίσκεψή μας ολοκληρώνετε με το  τρίτο χωριό του Παρνασσού τη Σουβάλα, εκεί θα σταθούμε για τον απογευματινό μας καφέ και τα υπέροχα χειροποίητα γλυκά τους. Η όμορφη Πολύδροσος, πλέον, είναι χτισμένη στους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 380μ. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Σουβάλα, όνομα που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Το χωριό αναπτύσσεται τουριστικά, με αποτέλεσμα να έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για τους Αθηναίους και όχι μόνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 7:15, Σύνταγμα 7:40 και Ομόνοια 8:10. Σήμερα  θα επισκεφτούμε μία “τριπλέ τα” πανέμορφων χειμερινών προορισμών. Πρώτος μας προορισμός η Αράχοβα. Ακολουθούμε την Εθνική Αθηνών – Λαμίας μέχρι την επαρχία του Κάστρου, μπαίνουμε στην επαρχιακή οδό και φτάνουμε Ορχομενό όπου πραγματοποιούμε μία στάση για καφέ. Οδηγεί ο τουριστικός μας οδηγός στον επαρχιακό δρόμο Λειβαδιά – Άμφισσας, φτάνουμε Αράχοβα περίπου11 η ώρα. Χρόνος ελεύθερος για τον καφέ μας, τις αγορές μας, τον περίπατό μας και φεύγουμε 13:30 για να φτάσουμε 14:00 στην Αγόριανη για το μεσημεριανό γεύμα μας, ένα χωριό που θα του αφιερώσετε έναν περίπατο για να γοητευτείτε από την ομορφιά του περίπου 17:00 αναχωρούμε για να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ στη Σουβάλα, πέτρινο, γραφικό χωριό.18:30 αναχώρηση για Αθήνα.

Go to Top