Αρχαία Κόρινθος – Λουτρά Λουτρακίου

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

337

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ελάτε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον εκπληκτικό κόσμο της Κορίνθου!!! Τοπίο πολυσύνθετο, αίγλη αρχαίας Ελλάδας και ακραίες εμπειρίες. Μια πόλη που υπόσχεται και προσφέρει πολλά. Οι επιλογές σας στην Κόρινθο είναι ατέλειωτες. Από τη μια, τα παραθαλάσσια τοπία στους επιβλητικούς ορεινούς όγκους και από την άλλη, τα διάσπαρτα αρχαιολογικά μνημεία στη διάσημη διώρυγα -το μεγάλο αυτό «αυλάκι». Όλα σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τα χίλια πρόσωπα της Κορινθίας. Ένας τόπος ευλογημένος ανάμεσα σε Αττική και Αργολίδα, σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Κομμένος στα δύο, ενωμένος με όλα: αξιοθέατα, ιστορία και εμπειρίες συναρπαστικές. Εδώ θα γευτείτε καρπούς της εύφορης γης, σταφίδα και κρασί. Θα γνωρίσετε την αρχαία Ελλάδα και τη σύγχρονη εκδοχή της.  

Σας προτείνουμε μετά την Ακροκόρινθο που επισκεφτήκαμε σε προηγούμενη εκδρομή μας, να κατέβουμε λίγο παρακάτω και να επισκεφτούμε την Την Αρχαία Κόρινθο , τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, το οποίο είναι ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό!!!

Η αρχαία Κόρινθος κατοικήθηκε από τα νεολιθικά χρόνια (5000-3000 π.Χ.). Η λατρεία του Μελικάρτου στον Ισθμό της Κορίνθου ίσως έχει σχέση με τη λατρεία του φοινικικού Μελκάρθ. Το όνομά του, που διασώθηκε αναπλασμένο στα ελληνικά μπορεί να υποδεικνύει την εγκατάσταση Φοινίκων στην Κόρινθο.[1] Σύμφωνα βέβαια με την ελληνική μυθολογία και σε αντίθεση με την προηγούμενη εκδοχή, ο Μελικέρτης ήταν γιος του Αθάμαντα, του βασιλιά του Ορχομενού της Βοιωτίας, και της Ινώς, της κόρης του Κάδμου. Όταν λόγω της μανίας του Αθάμαντα έπεσε με τη μητέρα του στη θάλασσα, για να σωθούν, πνίγηκαν και μεταμορφώθηκαν σε θαλάσσιες θεότητες: η Ινώ ονομάστηκε Λευκοθέα και ο Μελικέρτης Παλαίμονας. Το σώμα του Μελικέρτη-Παλαίμονα μεταφέρθηκε από ένα δελφίνι στον Ισθμό της Κορίνθου και ο βασιλιάς της πόλης, ο Σίσυφος, προς τιμήν του έκανε θυσίες και καθιέρωσε τα Ίσθμια, τους γνωστούς αγώνες της αρχαιότητας.[2] Κατά την εποχή του χαλκού αναφέρεται σε πολυάριθμους αρχαίους μύθους, όπως στο μύθο του Σίσυφου, στο μύθο του Βελλερεφόντη, στο μύθο του Ιάσονα και της Μήδειας κ.α. Ο Όμηρος στον κατάλογο των Νεών αναφέρει την Κόρινθο να συμμετέχει στην Τρωική εκστρατεία υπό την ηγεσία του Αγαμέμνονα βασιλιά των Μυκηνών[3]. Μετά την κάθοδο των Δωριέων εγκαταστάθηκαν στην Κόρινθο Δωριείς εκτοπίζοντας τους παλαιότερους πληθυσμούς, κυρίως ιωνικής καταγωγής ανατολικότερα. Με την εγκατάσταση των Δωριέων καθιερώθηκε και το πολίτευμα της αριστοκρατίας στην Κόρινθο, όπου κυβερνούσε πλέον μία αριστοκρατική τάξη Δωριέων, οι Βακχιάδες.

Η επόμενη στάση μας στα ιαματικά λουτρά  του Λουτρακίου , όπου μπορούμε να απολαύσουμε μία  ιαματοθεραπεία στο ανακαινισμένο χώρο Loutraki Thermal Spa”. Το υπερσύγχρονο Loutraki Thermal  Spa, σας υποδέχεται, για να φροντίσει αποκλειστικά για εσάς, την προσωπική σωματική σας υγεία, αποκαλύπτοντας τα υπέροχα μυστικά του που θα σας χαρίσουν υγεία, ευεξία, αναζωογόνηση, ομορφιά και χαλάρωση με τη ζωογόνο δύναμη του Ιαματικού νερού Λουτρακίου. Ακριβώς εδώ, στον ίδιο τόπο της αρχαίας κώμης των Θερμών, το σημερινό το Λουτράκι, όπου πριν 3.000 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες, κατόπιν οι Ρωμαίοι, και οι Βυζαντινοί, είχαν ανακαλύψει την αρχαία εναλλακτική προσέγγιση για θεραπεία και πρόληψη, η ψυχοσωματική χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Αξίζουμε και εμείς ευεξία και χαλάρωση όχι μόνο οι Αρχαίες Έλληνες και όλοι οι υπόλοιποι . Σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί σας αυτή την υπέροχη Κυριακή.

Στη τιμή δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στο spa, που μέχρι 10 άτομα είναι 10 ευρώ και από 11 και πάνω 8 ευρώ. Επίσης θα πρέπει να μας δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την συμμετοχή στο spa μέχρι και 25/05, γιατί πρέπει να κλειστούν ραντεβού. Στη τιμή περιλαμβάνεται η ξεναγός για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και τον Αρχαιολογικό χώρο. Σας ευχαριστούμε.

Go to Top