“Χαλκίδα 14 Φλεβάρη” Μονο για Ελεύθερους

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

155

“Η πόλη……. των τρελλών νερών”

Όταν την προσεγγίζεις από την παλιά γέφυρα, τη μικρή, θα περάσεις μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό και θα θυμηθείς τα αμέτρητα τρένα, που άλλοτε σε έφερναν κι άλλοτε σε έπαιρναν μακριά από αυτήν την υπέροχη πόλη.Ένας σταθμός πάντα κρύβει μεγάλες ιστορίες ερωτευμένων.

Φτάνοντας από την καινούρια γέφυρα μπορείς να θαυμάσεις μια μεγάλη εικόνα της Χαλκίδας. Μισή να πατά στη Στερεά Ελλάδα και μισή στην Εύβοια, η μια της όψη στα μικρά λιμανάκια και τα σοκάκια για τα οποία έγραφε ο Σκαρίμπας, η άλλη στα πολύχρωμα φώτα και τη νυχτερινή ζωή με φόντο τη θάλασσα.

Αυτή είναι η Χαλκίδα, μια πόλη με δύο πρόσωπα, που σημαδεύεται ανεξίτηλα από τον Εύριπο και τα τρελά νερά του να τη χωρίζουν στα δύο και να την ενώνουν ταυτόχρονα, στεφανωμένα από τις δύο γέφυρές της. Όταν η παλιά γέφυρα ανοίγει, για να περάσουν τα σκάφη, πάντα υπάρχει κόσμος και στις δύο πλευρές της, να χαζέψει τα πλοία που περνούν και να θυμηθεί, ίσως, τις εποχές πριν την κατασκευή της μεγάλης γέφυρας, τότε που η πόλη κοβόταν κυριολεκτικά στα δύο μέχρι η γέφυρα να ξανακλείσει και αλίμονο αν είχες «εγκλωβιστεί» στη λάθος πλευρά…

Μετά την απαραίτητη βόλτα στον παραλιακό δρόμο, μπροστά από εστιατόρια, καφέ και μπαρ, τα βήματα σας θα σας οδηγήσουν μπροστά από το επιβλητικό Δημαρχείο και στη συνέχεια στο περίφημο Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλλιου. Εκεί χτυπά η καρδιά της πόλης μέρα και νύχτα, με τον κόσμο να διασταυρώνεται στο πλακόστρωτο της παραλίας και ακριβώς δίπλα τα νερά του Ευβοϊκού να λένε το δικό τους αδιάκοπο τραγούδι.

Ανηφορίστε στο κάστρο της Κανήθου, στον Καράμπαμπα, που βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να εποπτεύει τον πορθμό, και να μαγευτείτε από τη θέα και να “ταξιδέψετε”.

Η Χαλκίδα είναι προορισμός για όλες τις μέρες και τις εποχές, με τον ουρανό της να βάφεται γκρίζος και να αντανακλά τα οργισμένα σύννεφά του στην ταραγμένη θάλασσα τον χειμώνα.

“Να προσέχετε…. λέγετε ,ότι όποιος περάσει τη γέφυρα και ερωτευτεί δεν γυρνάει ποτέ πίσω”

Go to Top