Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

0
Ο απόλυτος χειμερινός προορισμός
Από25€
Ο απόλυτος χειμερινός προορισμός
Από25€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

867
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Χιονοδρομικό Καλαβρύτων, Καλάβρυτα

ΠΕΡΙΓΑΦΗ

” Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να αγναντέψουμε τον κόσμο από την κορυφή. Έχει διαφορετική αίσθηση.”

Πάμε να χαρούμε, να παίξουμε να νοιώσουμε σαν παιδιά, στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Καλάβρυτα ένας προορισμός που επιλέγεται από μικρούς και μεγάλους και ένας από τους λόγους είναι ότι οφείλεται στην μικρή σχετικά απόσταση των Καλαβρύτων από την Αθήνα η οποία και ειναι 188 χιλιόμετρα , 203 περίπου χιλιόμετρα η απόσταση ΑθήναςΧιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Η διαδρομή σε αρκετά σημεία επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις όπως το ποτάμι του Βουραϊκού που κάποιες στιγμές είναι δίπλα ακριβώς με το δρόμο και η ιδιαίτερα εντυπωσιακή θέα της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου.

Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων λειτουργεί από το 1988 και βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του Χελμού, Αροάνια Όρη. Η βάση του χιονοδρομικού,  στην οποία θα βρείτε το σαλέ με το εστιατόριο και την καφετέρια, τον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, κάποιες σχολές σκι και εξοπλισμό σκι, είναι στα 1.700 μέτρα υψόμετρο ενώ η κορυφή του φτάνει τα 2.350.Συνολικά διαθέτει 13 πίστες (2 μαύρες, 5κόκκινες, 3 μπλε και 3 πράσινες) και 8 αναβατήρες(2 εναέριους, 3 συρόμενους και 3 παιδικούς). Με την προσθήκη των νέων πιστών και αναβατήρων, έχει αυξήσει τα συνολικά χιλιόμετρα, δυνατής διαστρωμένης χιονοδρομίας, από 20Km σε 25Km. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται η προσθήκη της νέας πίστας που ονομάστηκε «Φοίβη». Πρόκειται για τη νέα μαύρη (πολύ δύσκολη) πίστα του χιονοδρομικού, με μήκος 850m και υψομετρική διαφορά στα 290m, όπου δίνει τη δυνατότητα μίας επιπλέον επιλογής για τους πολύ έμπειρους χιονοδρόμους, μαζί με την Αντιγόνη και η «Αρμονία», η οποία είναι και η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα του χιονοδρομικού, με μήκος 2700m, μία πολύ εύκολη πίστα, με διαδρομή ανάμεσα στο ελατό δάσος του Χελμού.Στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων θα βρείτε το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο χιονοπάρκο στην Ελλάδα, που βρίσκεται στη Βάθεια Λάκκα, στα 2020 μέτρα. Το έμπειρο προσωπικό το φροντίζει συνεχώς και είναι ανοιχτό καθημερινά προσφέροντας λίγο χρόνο μετάδοσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 06:45, Σύνταγμα 7:05, Ομόνοια 7:20 με πρώτο προορισμό τo χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Ακολουθούμε μία διαδρομή γεμάτη μύθους, ιστορικά στοιχεία και γεμάτη φως. Μονή Δαφνίου, Ελευσίνα, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Λίμνη Κουμουνδούρου, γνωστές ως Ρειτοί, Σαλαμίνα, μας συντροφεύει ο Σαρωνικός κόλπος μέχρι το κομβικό σημείο του Ισθμού της Κορίνθου. Περνάμε στην μαγευτική και πλανεύτρα Πελοπόννησο. Άλλη ομορφιά !!!Κορινθιακός κόλπος κοντά μας, Ακροκόρινθος, Κόρινθος, Συκιά, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, την καταπληκτική παραλία της Πούντα. Ενώ κάνουμε μία στάση στην Ακράτα , ανηφορίζουμε για Καλάβρυτα με στόχο το πρώτο προορισμό μας το χιονοδρομικό κέντρο, με παρέα μας το Βουραϊκό ποταμό.Θα φτάσουμε περίπου 11:15, θα παραμείνουμε στο χιονοδρομικό κέντρο μέχρι 13:30 περίπου και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα Καλάβρυτα για φαγητό και καφέ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Αθήνα με μια ενδιάμεση στάση φτάνουμε στην πόλη μας περίπου 20:30.

         

Go to Top