Χρυσοβίτσι – Στεμνίτσα – Ελληνικό

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

158

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τη τιμητική της αυτή την Κυριακή την έχει η Αρκαδία. Χρυσοβίτσι, Στεμνίτσα και Ελληνικό.

Λίγα λόγια για αυτούς τους τρεις γραφικούς προορισμούς και τους λόγους που αξίζει να τους ανακαλύψουμε.

Χρυσοβίτσι, όμορφο δασικό χωριό μέσα στις ελατοσκεπασμένες πλαγιές του Μαινάλου στα 1.100μ.Ξεχωρίζουμε την εκκλησία της Κοίμησης με την εικόνα της Παναγίας που προσκύνησε ο Κολοκοτρώνης, τα πετρόκτιστα σπίτια και βρύσες του και το μουσείο Δασικής Ιστορίας του Μαινάλου.

Στεμνίτσα, επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καμάρες των σπιτιών και χάνονται μέσα στις καρυδιές και τις κερασιές, κεφαλόβρυσα στη σκιά αιωνόβιων πλάτανων και μια ζωντανή πλατεία γεμάτη καφενεία και ταβέρνες συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας. Η Στεμνίτσα αποτελεί δημοφιλή βάση διαμονής στην περιοχή ,με ωραίους ξενώνες αλλά και κλασική στάση για βόλτα στα σοκάκια με τα υπέροχα σπίτια και για φαγητό ή γλυκό στην πλατεία φημίζεται για τα μυγδαλάτα της. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, που στεγάζεται σ’ ένα επιβλητικό πέτρινο κτίριο στο κέντρο του χωριού, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη – οι Στεμνιτσιώτες ήταν διάσημοι για τις επιδόσεις τους στη μεταλλουργία και οι καμπάνες ορισμένων από τις πιο φημισμένες εκκλησίες των παραδουνάβιων χωρών λέγεται ότι φτιάχτηκαν από τα χέρια τους. Εξ ου και τα εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας που διαθέτει το χωριό, όπου μπορείτε να αγοράσετε χειροποίητα κοσμήματα αλλά και αντίγραφα σπάνιων νομισμάτων. Εκτός από τον κεντρικό δρόμο με τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα ,όπως αυτό του Ροϊλού, η συνοικία Παλαμηδέικα, το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στη Μάνα του Νερού, την πηγή ύδρευσης του χωριού, η πλαγιά της Πέρα Μεριάς, γεμάτη αμυγδαλιές και κυπαρίσσια, το Αεράκι, απ’ όπου απολαμβάνετε υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο Ιόνιο και στα βουνά της Ζακύνθου, καθώς και το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής με το νερόμυλο του Τσαγκούρου είναι ορισμένες προτάσεις για κοντινούς περιπάτους.

Ελληνικό, στη μαγευτική Γορτυνία της Αρκαδίας, σε υψόμετρο 700 μ., θα ανακαλύψετε ένα σχεδόν άγνωστο χωριό, που θα λατρέψετε. Χτισμένο επάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, το Ελληνικό Αρκαδίας ή αλλιώς Μουλάτσι, είναι ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας. Το χωριό αποτελεί προστατευόμενο οικισμό ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να συνδυάσουν τη χαλάρωση και την ηρεμία δίπλα στη φύση. Βρίσκεται ανάμεσα στην Στεμνίτσα και την Καρύταινα και μυεί τους επισκέπτες του στην αυθεντική ομορφιά της Ορεινής Αρκαδίας.

Ξεκινάμε από τη Γλυφάδα ,συνεχίζουμε Σύνταγμα και Ομόνοια και στη διαδρομή θα μιλήσουμε για τους Αρκάδες, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η ιστορία τους.

Go to Top