Διάπλους του Ισθμού – Αρχαία Κόρινθος – Ακροκόρινθος – Λουτράκι

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

23

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο θρυλικός Ακροκόρινθος. Μέσα από τα τείχη του Ακροκορίνθου, θα βρείτε όλα τα σημάδια της πολύπαθης ιστορίας της. Στην αρχαία Ελλάδα εδώ λατρευόταν η Αφροδίτη, η θεά του έρωτα. Τα μεγάλα τείχη, που υψώθηκαν στο βράχο, έδωσαν τέλος στη ρομαντική του υπόσταση. Φονικές μάχες, πολιορκίες και δεκάδες θρύλοι έγραψαν την ιστορία του Ακροκορίνθου στους επόμενους αιώνες. Σήμερα, οι πολεμικές ιαχές έχουν σωπάσει, ο θρύλος όμως είναι ακόμη ζωντανός στην ατμόσφαιρα.

Σε ερώτησή μου σε επισκέπτρια από τον Καναδά “Πως της φάνηκε η εμπειρία, της επίσκεψή της, στον Ακροκόρινθο”, η απάντησή της με εντυπωσίασε. “Είναι σα να έχω πιεί ένα ποτήρι κρασί. Νοιώθω μεθυσμένη από αυτό που αντίκρυσα και ένοιωσα.”

Αρχαία Κόρινθος. Το μικρό χωριό της Αρχαίας Κορίνθου, με τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο και τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους, βρίσκεται πολύ κοντά στη σύγχρονη πόλη της Κορίνθου και στη σκιά ενός αγέρωχου κάστρου…

Κέντρο του χωριού είναι ο λιθόστρωτος πεζόδρομος που περικλείει τον αρχαιολογικό χώρο, όπου ξεχωρίζουν το ιερό του Απόλλωνα και το ρωμαϊκό φόρουμ που αποκάλυψε η μεγάλη ανασκαφή της Αμερικανικής Σχολής. Εδώ, το 52 μ.Χ., στο κτήριο των δημόσιων αγορεύσεων, το Βήμα, ο Απόστολος Παύλος θεμελίωσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία.

Η αρχαία Κόρινθος ήταν μια από τις πλουσιότερες πόλεις της αρχαιότητας. Αρχικά ονομαζόταν Εφύρα και πήρε το όνομά της από τον ήρωα Κόρινθο, ο οποίος ήταν γιος του Μαραθώνα και μακρινός απόγονος του θεού Ερμή. Ήταν χτισμένη στους πρόποδες του Ακροκορίνθου κοντά στον Ισθμό. Ύστερα από διαμάχη του Ποσειδώνα και του Ήλιου, ο Ισθμός πέρασε στην κυριότητα του θεού της θάλασσας και η Κόρινθος στον Απόλλωνα. Η πόλη βρισκόταν σε εμπορικό κόμβο, γι’ αυτό αναπτύχθηκαν οι τέχνες και το εμπόριο. Σύμφωνα με τον Όμηρο, η Κόρινθος ήταν «αφνειός» δηλαδή πλούσια, λόγω της εύφορης γης….

***Αναχώρηση από τα γραφεία μας Γρ.Λαμπράκη 58 – Γλυφάδα, Σύνταγμα και Ομόνοια. Θα φτάσουμε στα Ίσθμια, όπου μας περιμένει το καραβάκι για το διάπλου του Ισθμού, με την ολοκλήρωση, συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στην Αρχαία Κόρινθο, που θα μας περιμένει η ξεναγός για να νιώσετε με κάθε λεπτομέρεια την ιστορία αυτού του τόπου. Τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου θα σας αφήσουν άφωνους. Ανηφορίζουμε για το κάστρο του Ακροκόρινθου για να απολαύσετε την καταπληκτική θέα που μας προσφέρει και στη συνέχεια θα πάμε για φαγητό στο Λουτράκι.

Go to Top