Πλάτανος Κυνουρίας

0
Γιορτή του κάστανου στον Πάρνωνα
Από25€
Γιορτή του κάστανου στον Πάρνωνα
Από25€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2420
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Πλάτανος Κυνουρίας, Παράλιο Άστρους

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΛΑΤΑΝΟΣ

Γιορτή του κάστανου , του σύκου, του κερασιού.!!! Έτσι γνωρίσαμε, αυτό το, μια “χούφτα” χωριό, με την πλούσια γη. Μας προσκάλεσαν, το επισκεφτήκαμε και μας γοήτευσε και όχι μόνο εμάς, το προηγούμενο καιρό, στις γιορτές που διοργάνωσαν για τη “μάνα” γη μάθαμε και γνωρίσαμε τρεις, τέσσερις οικογένειες, Ευρωπαϊκών χωρών, επένδυσαν σε αυτό το καταπράσινο χωριό και ζουν στον Πλάτανο.Φέτος όμως δεν θα πραγματοποιήσουν τη γιορτή τους, για το κάστανο, αλλά εμείς το αγαπήσαμε και θα θέλαμε να σας το γνωρίσουμε.

Ο Πλάτανος, ένας παραδοσιακός καταπράσινος οικισμός στην αγκαλιά του Πάρνωνα, περιτριγυρισμένος από αμέτρητες τρεχούμενες πηγές, καταρράκτες και ρυάκια που οδηγούν στο Βρασιάτη ποταμό.

Θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια του Πλάτανου, να θαυμάσουμε τις ομορφιές του τόπου και να δροσιστούμε με το Πλατανίτικο νερό που ρέει σε κάθε γωνιά  του χωριού. Άλλωστε αναγράφεται στην πέτρινη βρύση στην είσοδο του χωριού…… «Σαν του Πλατάνου το νερό, δε θα βρεις σε άλλα μέρη,

                                            με μια γουλιά δε θες γιατρό, με δύο βρίσκεις ταίρι»

Στην κεντρική πλατεία, τη λεγόμενη «Βρύση», αναβιώνει η λειτουργία του παραδοσιακού νερόμυλου, εκεί όπου οι Πλατανίτες αλλά και οι κάτοικοι των γύρω χωριών άλεθαν τα σιτηρά τους. Θυμούνται οι μεγαλύτεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι το επάγγελμα του μυλωνά και τον τρόπο παραγωγής του αλευριού σε έναν από τους τέσσερις νερόμυλους που υπήρχαν και λειτουργούσαν στο χωριό, λόγω της ύπαρξης πολλών πηγών και τρεχούμενων νερών.

Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει ο επιβλητικός ιερός ναός της Αγίας Άννας, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1835 με εικόνες του Άγιου Όρους.

Στενοί δρόμοι με καλντερίμια, σπίτια με πολεμίστρες, τα “αφρίζοντα” νερά των πηγών του Βρασιάτη ποταμού, τα δύο μοναστήρια της Σέλας και Μεταμόρφωση του Σωτήρα στη κορυφή του χωριού, παραδοσιακές βρύσες, καταρράκτες, το πέτρινο γεφύρι και ευγενική φιλοξενία συνθέτουν το σκηνικό για μια όμορφη φθινοπωρινή απόδραση.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για καφεδάκι στο Παράλιο Άστρους είναι το σημαντικότερο θερινό θέρετρο της Αρκαδίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση από Γλυφάδα, Σύνταγμα ,και Ομόνοια . Ενώ διανύσουμε τη Δυτική Αττική , αφήνοντας πίσω μας Ελευσίνα, Μέγαρα, Πάχη, παρέα μας και η Σαλαμίνα, περνάμε Ισθμό Κορίνθου, φτάνουμε Σπαθοβούνι όπου θα πραγματοποιήσουμε ένα μισάωρο διάλλειμα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας ακολουθώντας την εθνική οδό Κορίνθου Άργους. Περνάμε δίπλα από Νεμέα, από Μυκήνες, περνάμε μέσα από το Άργος, το Κιβέρι για να καταλήξουμε στο καταπράσινο χωριό του Πλάτανου Αρκαδίας. Θα φτάσουμε περίπου 11:45 και θα παραμείνουμε μέχρι την ώρα 15:30.Μας δίνετε ευκαιρία να συνδυάσουμε περπάτημα , να απολαύσουμε το πράσινο που είναι παντού γύρω μας , να δούμε την εκκλησία τους , λίγα εκθέματα στους παλιούς μύλους τους ,να γευματίσουμε, ντόπιες συνταγές και νοστιμιές, να ενεργοποιήσουμε τις αισθήσεις μας μέσα στη φύση αυτού του όμορφου χωριού. Αναχωρούμε για το καφεδάκι μας στο πανέμορφο Παράλιο Άστρους, δίπλα στη θάλασσα. Συνδυασμός δυνατός πράσινο και μπλε. Επιστροφή στην Αθήνα περίπου 21:00.

Go to Top