Καλάβρυτα-Αγία Λαύρα-Μέγα Σπήλαιο

0
ένα ταξίδι απαράμιλλης ομορφιάς
Από22€
ένα ταξίδι απαράμιλλης ομορφιάς
Από22€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1918
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Καλάβρυτα, Αγία Λαύρα, Μέγα Σπήλαιο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Καλάβρυτα κοντινός δημοφιλής προορισμός του χειμώνα και όχι μόνο. Καλάβρυτα, με σημαντικά ιστορικά, φυσικά και τουριστικά αξιοθέατα. Τα Καλάβρυτα αποτελούν δημοφιλή προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου, προσφέροντας ποικίλες επιλογές για τον επισκέπτη.

Τα Καλάβρυτα, είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Αχαϊας, με ιστορία που χάνεται στα βάθη του χρόνου και με σύγχρονες υποδομές που ελκύουν πολλές κατηγορίες τουριστών. Βρίσκονται στη «σκιά» του όρου Χελμός, σε υψόμετρο 756 μέτρων και αποτελούν έναν ιδιαίτερα δημοφιλή και ενδιαφέροντα προορισμό, που προσφέρει τη δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου. Στην ευρύτερη επαρχία των Καλαβρύτων μπορεί κανείς να επισκεφτεί πολύ σημαντικά θρησκευτικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσικά και τουριστικά αξιοθέατα, να χαλαρώσει και να ασχοληθεί με διάφορα σπορ. H πόλη των Καλαβρύτων έλαβε το σύγχρονο όνομά της την περίοδο της φραγκοκρατίας, εξαιτίας των πλούσιων, δροσερών πηγών της. Οι ορεινοί όγκοι που την περιβάλλουν, οι φυσικές ομορφιές, τα νερά, τα πέτρινα σπίτια και η παραδοσιακή γαστρονομία, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για να επισκεφτεί κανείς την περιοχή. Το πρώτο που βλέπει ο επισκέπτης όταν φτάνει στα Καλάβρυτα, είναι ο ιστορικός σταθμός του τρένου, που θυμίζει κάτι από τα παλιά και αποτελεί αφετηρία για τον οδοντωτό σιδηρόδρομο, τον οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να να δούμε απολαμβάνοντας μια γοητευτική διαδρομή.

Σε κοντινή απόσταση και προς το κέντρο της πόλης, βρίσκεται το παλιό Δημοτικό Σχολείο, που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και το οποίο, από τον Ιανουάριο του 2005 στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, θα επισκεφτούμε το μνημείο του Ολοκαυτώματος, θα σας δημιουργήσει δέος μπροστά στο πόσο “απάνθρωποι” μπορεί να γίνουν οι άνθρωποι.

Στο όμορφο και γραφικό κέντρο, την πλατεία και την αγορά των Καλαβρύτων, ο επισκέπτης μπορεί να βρει πλήθος από καταστήματα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως τσάι, βότανα, μέλι, χυλοπίτες, γαλακτοκομικά και άλλα καθώς και είδη λαϊκής τέχνης, αλλά και καφέ και ταβέρνες, όπου μπορεί να απολαύσει τοπικά εδέσματα και όχι μόνο. Θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην επισκεφτούμε την Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο. Ελάτε να ζήσουμε μία διαφορετική εμπειρία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 7:00, Σύνταγμα 7:15, Ομόνοια 7:30 με πρώτο προορισμό τα Καλάβρυτα. Ακολουθούμε μία διαδρομή γεμάτη μύθους, ιστορικά στοιχεία και γεμάτη φως. Μονή Δαφνίου, Ελευσίνα, η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, Λίμνη Κουμουνδούρου, γνωστές ως Ρειτοί, Σαλαμίνα, μας συντροφεύει ο Σαρωνικός κόλπος μέχρι το κομβικό σημείο του Ισθμού της Κορίνθου. Περνάμε στην μαγευτική και πλανεύτρα Πελοπόννησο. Άλλη ομορφιά !!!Κορινθιακός κόλπος κοντά μας, Ακροκόρινθος, Κόρινθος, Συκιά, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, την καταπληκτική παραλία της Πούντα. Ενώ κάνουμε μία στάση στην Ακράτα. Συνεχίζουμε για Διακοπτό όπου θα αναβούμε στο τρενάκι του οδοντωτού και ανηφορίζουμε για Καλάβρυτα, μέσα από μία καταπληκτική διαδρομή, στο Βουραϊκο.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αγία Λαύρα , θα επισκεφτούμε το μνημείο του Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στα Καλάβρυτα για το μεσημεριανό γεύμα. Ξεκινάμε για την επίσκεψή μας στο Μέγα Σπήλαιο, όπου θα σας εντυπωσιάσει. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Αθήνα με μια ενδιάμεση στάση φτάνουμε στην πόλη μας 20:30.

Go to Top