Καλογριά Αχαΐας – Δάσος Στροφυλιάς

0
"Αφρικάνικο τοπίο"
32€
"Αφρικάνικο τοπίο"
32€
4 Αυγούστου 2024
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4670
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Δάσος Στροφυλιάς, Παραλία Καλογριάς

Φύγαμε για ένα μοναδικό μονοήμερο στην παραλία της Καλογριάς για να απολαύσουμε το μπάνιο μας στο Ιόνιο Πέλαγος, μια παραλία για όλη την οικογένεια, τα παιδιά μπορούν να παίξουν με τους αμμόλοφους, που θα μας κάνει να νοιώσουμε ότι είμαστε διακοπές και δε θα παραλείψουμε μία στάση στο Δάσος Στροφυλιάς μοναδικής ομορφιάς. Οργανωμένη παραλία με δύο beach bar και όποιος θέλει μπορεί να έχει το δικό του εξοπλισμό να καθήσει ελεύθερα έχει άπλετο χώρο.Το τοπίο της περιοχής θα σας εντυπωσιάσει γιατί είναι μοναδικό και δε το συναντάμε στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Δάσος Στροφυλιάς, μοναδικό σε ομορφιά . Στο βορειοδυτικό τμήμα ,της προστατευόμενης περιοχής, βρίσκεται το περίφημο δάσος της Στροφυλιάς, που είναι το πιο εκτεταμένο δάσος κουκουναριάς, σε όλη την Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Το δάσος Στροφυλιάς, συνολικής έκτασης 22.000 στρεμμάτων, καλύπτει μία παραλιακή δασική λωρίδα μέσου πλάτους περίπου 1.250μ. με μικρά ή μεγάλα διάκενα και ξέφωτα. Στα ανατολικά και νότια όριά του, καθώς και κατά θέσεις, υπάρχουν λιμνάζοντα νερά και φυσικά ή τεχνητά κανάλια, που συντελούν στο σχηματισμό μιας αλληλουχίας υγρών, με γλυκά και υφάλμυρα νερά και χερσαίων βιοτόπων. Η αλληλουχία αυτή δημιουργεί ένα οικοσύστημα μεγάλης βιοποικιλότητας. Το δάσος της Στροφυλιάς απαρτίζεται από τρία κυρίαρχα είδη δέντρων, την κουκουναριά, τη χαλέπιο πεύκη και την ήμερη βελανιδιά. Η κουκουναριά, γνωστή σε όλους μας από το εδώδιμο καρπό της, είναι ένα ευαίσθητο είδος με περιορισμένη μεσογειακή εξάπλωση.  Προτιμά τα αμμώδη ή αμμοαργιλώδη εδάφη και για αυτό τη συναντά κανείς σε πεδινές εκτάσεις κοντά στη θάλασσα. Στην Στροφυλιά, το μεγαλύτερο μέρος των κουκουναριών βρίσκεται προστατευμένο πίσω από τις συστάδες χαλεπίου πεύκης που φυτρώνουν ως τη θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύονται από τους ισχυρούς ανέμους και την αλατότητα του θαλασσινού νερού. Η πλειοψηφία των κουκουναριών που απαντώνται στο δάσος έχουν ηλικία 100-200 χρονών. Όλο αυτό το οικοσύστημα ,δάσος και λίμνες, αποτελούν το Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου.

Στη συνέχεια φτάνουμε στην παραλία της Καλογριάς. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες του νομού Αχαΐας. Η Καλογριά κερδίζει επάξια μια θέση στις καλύτερες παραλίες για τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της, καθώς και για την απέραντη αμμουδιά της, που την κάνουν ακαταμάχητη και συνάμα να μοιάζει εξωτική. Διαθέτει μαγευτική θέα προς τη θάλασσα, ενώ φημίζεται για τους ιδιαίτερους αμμόλοφούς της. Επειδή το καλοκαίρι βρίσκεται στο ζενίθ και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει σε υψηλά επίπεδα, τι καλύτερο από μια εξόρμηση σε μια παραλία όπως αυτή;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 7:00 η ώρα, Σύνταγμα 7:15 και Ομόνοια 7:30. Ο δρόμος που ακολουθούμε μας προσφέρει άπλετη θέα στο Σαρωνικό κόλπο, μας “συντροφεύει” κατά τη διαδρομή μας η Σαλαμίνα, Μέγαρα, Κινέτα, Άγιοι Θεόδωροι, μερικές από τις παραλιακές πόλεις που διανύουμε για να περάσουμε πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου, σημείο που πάντα μας γοητεύει. Περνάμε την Κόρινθο και ακολουθούμε την Εθνική οδό Κορίνθου Πατρών, η θέα μας τώρα είναι ο Κορινθιακός κόλπος. Αφήνοντας πίσω μας Κιάτο, Συκιά, Ξυλόκαστρο, Δερβένι, κάνουμε μία στάση για καφέ στην Ακράτα. Συνέχεια Διακοπτό, η θέα της γέφυρας Ρίου – Αντιρίου από μακρυά, ωραία φωτογραφία , θα περάσουμε ανάμεσα από δύο υδροβιότοπους , τη Λίμνη Λαμία και τη Λίμνη Προκόπου για να κάνουμε την πρώτη ουσιαστική στάση, στο Δάσος της Στροφυλιάς, όπου θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε αυτό το αφρικανικό, στην κυριολεξία, τοπίο. Τέλος θα καταλήξουμε στην παραλία Καλογριάς, περίπου 12 η ώρα, με τους αμμόλοφους, όπου τη χωρίζει σε δύο μέρη ο ποταμός Λάρισσος. Όσοι αγαπούν το διαφορετικό και τη μαγεία που μας χαρίζει η φύση δεν πρέπει να χάσει αυτή την εκδρομή. Δύο beach bar και ξαπλώστρες. Είναι μία κατάσταση που εξηγεί την ανέμελη ατμόσφαιρα του καλοκαιριού το μαγιό μου , τον καφέ μου, την “μπυρίτσα” μου, κάτι να τσιμπήσω και κολυμπάω στο Ιόνιο Πέλαγο. Τοπίο και ανεμελιά , η εμπειρία αυτής της Κυριακής. Βέβαια πολύ κοντά υπάρχουν και κάποιες ταβέρνες που προσφέρουν ολοκληρωμένο γεύμα. Αναχώρηση περίπου 17:30.Φτάνουμε στην Αθήνα περίπου 21:00.(Παρακαλώ, εάν σας ενδιαφέρει να πραγματοποιείται την κράτησή σας, εγκαίρως, είτε μέσω του συστήματος κρατήσεων στην ιστοσελίδα μας ή τηλεφωνικά. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οι κρατήσεις θεωρούνται ολοκληρωμένες όταν έχει πραγματοποιηθεί και η κατάθεση στην τράπεζα)

Go to Top