Καστάνιτσα – Πλάτανος

0
Τιμή
Από20€
Τιμή
Από20€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

315
Μονοήμερη
Πλάτανος, Καστανίτσα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Κυριακάτικη απόδρασή μας σε δύο πραγματικά ξεχωριστούς προορισμούς και μάλιστα στον ένα από αυτόν θα έχουμε και μια πολύ «νόστιμη» θεματολογία.

Σας υποσχόμαστε ότι θα εντυπωσιαστείτε από την ομορφιά της διαδρομής και από τη γραφικότητα των δύο αυτών προορισμών της Καστάνιτσας και του Πλάτανου Αρκαδίας.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για την επόμενη ομορφιά της περιοχής, τον Πλάτανο, όπου και θα συμμετάσχουμε στη μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται για το Κάστανο. Θεσμό πλέον αποτελεί η γιορτή του Κάστανου από τα δύο αυτά χωριά, εφόσον η μεγάλη παραγωγή τους τα καταστεί σημαντικούς παραγωγούς κάστανου. Πλάτανος λοιπόν, διαβάστε τη συνέχεια και δημιουργείστε εικόνες με τη παρακάτω περιγραφή.

Μπαίνοντας στο χωριό, λιθόστρωτος δρόμος μας οδηγεί στις Χαρές, ο καταρράκτης του χωριού που συναντάμε στην είσοδό του. Χαρές γιατί εκεί έπλεναν τα προικιά τους, τα κορίτσια πριν το γάμο τους. Και πάνω από αυτόν η νεροτριβή.

Προστάτιδα του χωριού η Αγία Άννα στην πλατεία του χωριού με στολίδι της ένα κυπαρίσσι. Ένα παλιό παραδοσιακό καφενείο με μικρή αυλή και την κληματαριά του μας καλεί να ξαποστάσουμε μία και που στο χωριό ανεβαίνεις με σκαλιά και πλακόστρωτα δρομάκια, εξαιτίας αυτού οι κάτοικοι διατηρούν ακόμη τα «ζωντανά» τους, άλογα, μουλάρια και γαϊδούρια. Αυλάκια με τρεχούμενα νερά, λίμνες και φαράγγια ξεπροβάλουν μπροστά μας, καθώς, και ένα πέτρινο μονό τόξο γιοφύρι. Και παντού στο πλάτωμα του χωριού θεόρατα πλατάνια. Μπορείτε να ξαπλώσετε κάτω από αυτά και να ακούτε τις μουσικές που δημιουργεί ο αέρας μαζί τους.

Πέτρινα σπίτια με κεραμοσκεπές, με αυλές και παντού βρύσες που πίνεις άφοβα το νερό τους αλλά παίρνεις και ρίσκο γιατί υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν «Σαν του Πλάτανου το νερό δε θα βρεις σε άλλα μέρη, με μια γουλιά δε θες γιατρό, με δυο βρίσκεις ταίρι». Αγαπάνε τον έρωτα στον Πλάτανο και του κάνουν γιορτή τον Αύγουστο, γιορτάζουν και τις σοδιές τους, όπως των κερασιών και των κάστανων. Η συνέχεια ακολουθεί με την αυτοψία.

Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι κάποια μέρη αποτελούν τις «σειρήνες» των εκδρομών, αυτά τα δύο χωριά εάν αφεθείτε θα σας καλούν πάντα κοντά τους.

Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα.

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με υπερπολυτελές τουριστικό Πούλμαν με ISO όσον αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια / Συνοδός -Αρχηγός / Διόδια / Φ.Π.Α 24% / Ασφάλεια.

Go to Top