Λεωνίδιο – Μονή Ελώνας – Κοσμά

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

521

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αναχώρηση από προκαθορισμένα σημεία στη Γλυφάδα, Σύνταγμα και Ομόνοια, νωρίς το πρωί με πρώτο προορισμό μας το Λεωνίδιο στην Αρκαδία. Ταξίδι στα γραφικά του δρομάκια, κάτω από τους κόκκινους βράχους δίπλα στο Μυρτώο Πέλαγος.

Το Λεωνίδιο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός με σπουδαία αρχοντικά κάποια από τα οποία είναι διατηρητέα, όπως ο πύργος του Τσικαλιώτη, του Χατζηρούδη, το Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη, Τσούχλου και του Χιώτη. Μια επίσκεψη σε αυτά θα σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές και θα σε κάνει να ευχηθείς να μπορούσες να ζούσες και συ σε ένα τέτοιο αρχοντικό.

Μα ήρθε η ώρα να ανηφορίσουμε προς το δεύτερο προορισμό μας που πιστέψτε με, εδώ υπάρχει σύμπραξη Θεού και ανθρώπου, στην κυριολεξία.

Το ξέρατε ότι πέρα από τα υπέροχα μοναστήρια των Μετεώρων υπάρχει ένα εξίσου εντυπωσιακό μοναστήρι στην Αρκαδία χτισμένο κυριολεκτικά στην άκρη του βουνού. Η Μονή Παναγίας Έλωνας βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο και οι δημιουργοί του ήταν ο Καλλίνικος και ο Δοσίθεος. Το 1809, πάνω στον παλιό ναό κτίστηκε ο σημερινός ναός που γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου, στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στη Μονή θα δοκιμάσεις παραδοσιακό λουκουμάκι, θα φτιάξεις το καφεδάκι σου μόνος σου. Η αίσθηση που σου δίνει είναι ότι είσαι στον Αέρα, εσύ και ο Θεός.

Ήρθε η ώρα να γευματίσουμε κάτω από τα πλατάνια της πλατείας του γραφικού χωριού Κοσμά. Οι παραδοσιακές γεύσεις θα μας ξυπνήσουν τις αισθήσεις μας, και η θέα είναι απίστευτη.

Έτοιμοι πλέον να επιστρέψουμε στην πόλη μας, για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας.

Go to Top