Λιχαδονήσια

0
Ο κρυμμένος παράδεισος
Από31€
Ο κρυμμένος παράδεισος
Από31€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6917
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Γλυφάδα
Λιχαδονήσια , Καμένα Βούρλα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα κρύβονται οι “Σεϋχέλλες της Ελλάδας“, ο λόγος για τα Λιχαδονήσια, στη βόρεια Εύβοια. ! Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος μικρών νησίδων με τιρκουάζ νερά και αμμουδιές που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό. Σήμερα, αυτά τα νησάκια, αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις και είναι σχεδόν πάντα γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει τα πεντακάθαρα νερά και το απίστευτης ομορφιάς τοπίο.

Τα μεγαλύτερα νησάκια είναι η Μονόλια και η Στρογγύλη, λίγο μικρότερα η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια, ενώ τα υπόλοιπα είναι μικρότερα και ονομάζονται ποντικονήσια. Οργανωμένη είναι η παραλία σε ένα από τα νησιά αυτά, ενώ σε ένα άλλο έχουν βρεθεί απομεινάρια αρχαίου οικισμού. Σε ένα τρίτο υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι, εξαιρετικό για γάμους και βαφτίσεις. Σε κάποιο από τα νησιά στέκουν ακόμη τα εγκαταλελειμμένα πέτρινα σπίτια ψαράδων. Στην κορυφή της Στρογγυλής υψώνεται ανάμεσα στα πυκνά ελαιόδεντρα που το στολίζουν ένας φάρος του 1870.Όσο όμορφα είναι τα νησάκια, τόσο ενδιαφέρων είναι και ο βυθός τους. Σε κάποιο σημείο διακρίνεται αμυδρά στο νερό στα10 μ. βάθος, της Θάλασσας, ένα ναυάγιο από το 1943, ένα φορτηγό πλοίο που έπεσε στις ξέρες.

Το νησάκι Μονολιά είναι μακρόστενο και έχει ένα μικρό όρμο που χρησιμεύει ως φυσικό λιμάνι. Η πρόσβαση γίνεται με τα καραβάκια “Λιχαδονήσια Ι” και “Λιχαδονήσια ΙΙ” που καθημερινά πραγματοποιούν δρομολόγια από τα Καμένα Βούρλα.Η παραλία και τα νερά στα Λιχαδονήσια είναι ίσως από τα ομορφότερα στην περιοχή. Χρυσή άμμος και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις συνθέτουν το τοπίο του πανέμορφου σημείου που θα απολαύσετε το μπάνιο σας. Τα νερά είναι σχετικά ζεστά και ρηχά για αρκετά μέτρα από την ακτή. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Και εάν ανατρέξουμε στο παρελθόν για το πως δημιουργήθηκαν, ανακαλύψαμε αυτές τις εκδοχές. Σύμφωνα με τη μυθολογία η σύζυγος του Ηρακλή η Διηάνειρα, νομίζοντας ότι είναι απατημένη, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Τη στιγμή που ο Ηρακλής φόρεσε το χιτώνα και άρχισε να υποφέρει από τους πόνους άρπαξε τον υπηρέτη και τον εκσφενδόνισε προς την θάλασσα. Τα μέλη του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια, γνωστά σήμερα ως Λιχαδονήσια.

Στην πραγματικότητα οι νησίδες είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ένα μεγάλο τμήμα τους βυθίστηκε από σεισμό που έγινε το 426 π.Χ. Οι Λιχάδες ή Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Βρίσκονται μεταξύ του οικισμού της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας, και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 6:30, Σύνταγμα 6:45 και Ομόνοια 7:00. Ακολουθούμε την Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας για να φτάσουμε στον πρώτο προορισμό μας που είναι τα Καμένα Βούρλα. Εκεί, θα μας περιμένει το καραβάκι 10:00 η ώρα, που θα μας περάσει στη Μονόλια, ενώ πρώτα θα μας κάνει μία ξενάγηση στα Λιχαδονήσια, τα νησάκια που βρίσκονται μεταξύ Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδας, βλέποντας το ναυάγιο, τις φώκιες και τα υπόλοιπα νησάκια, η οποία διαρκεί 40 λεπτά και θα καταλήξουμε σε μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, που διατίθενται, δωρεάν. Υπάρχει beach bar, όπου μας εξυπηρετεί για όλες τις ανάγκες μας καφέ, φαγητό, ποτό. Και θα αναχωρήσουμε από εκεί 3 1/2 η ώρα . Επιστρέφουμε με το καραβάκι στα Καμένα Βούρλα , όπου θα παραμείνουμε για μια βόλτα ένα καφέ ή ένα γλυκό και επιστρέφουμε στην Αθήνα περίπου 9 ή ώρα.

Go to Top