Λίμνη Τσιβλού – Ζαρούχλα

0
Φύση και Δράση
20€
Φύση και Δράση
20€
26 Μαρτίου 2023
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

377
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Λίμνη Τσιβλού, Ζαρούχλα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μια λίμνη με ασυνήθιστη ιστορία, ανάμεσα σε πυκνά δάση από πεύκα, έλατα και καστανιές και μικρά, παραδοσιακά χωριουδάκια, που δεν έχουν ξεχάσει τι θα πει «παράδοση», είναι η καλύτερη πρόταση για μονοήμερη απόδραση. Εκπληκτική ομορφιά, καταγάλανα νερά, ανεπανάληπτο θέαμα! Η ομορφιά της Λίμνης Τσιβλού στην Ακράτα προσελκύει κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες και όχι άδικα. Αποτελεί έναν θαυμάσιο προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου! Το καλοκαίρι δείχνει εκπληκτικά και αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη για πικ νικ και πεζοπορία, το χειμώνα χαίρεσαι το αλπικό τοπίο που καθρεφτίζετε στα νερά της. Αυτό που επίσης συναρπάζει είναι πως από οποιαδήποτε πλευρά και να δεις την λίμνη η θέα είναι εκπληκτική. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό οικοσύστημα περιτριγυρισμένο από ένα πανέμορφο καστανόδασος, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και πεύκα. Η λίμνη αγκαλιάζεται από τις οροσειρές του Χελμού στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο αλεπούδες, ασβοί, νυφίτσες και βίδρες. Τα πλατάνια και οι βελανιδιές, με τα τζιτζίκια να τραγουδούν ασταμάτητα το καλοκαίρι, δίνουν μια ανεπανάληπτη μουσική υπόκρουση.

Ο επόμενος σταθμός μας , η Ζαρούχλα, όμορφο χωριό, κυριολεκτικά πνιγμένο στα έλατα και τις καστανιές, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της ορεινής Πελοποννήσου. Πέτρινα σπίτια, χτισμένα αλλού πιο ψηλά, αλλού πιο χαμηλά, το κελάρυσμα του ποταμού Κράθι, που πηγάζει από τον Χελμό και διασχίζει το χωριό, ατμοσφαιρικοί ξενώνες, εξορμήσεις με 4Χ4 στο δάσος, ταβέρνες, cafe-bars και μαγαζιά με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα συνθέτουν το σκηνικό. Ιδανικό ορμητήριο για φυσιολατρικές εξορμήσεις σε τοπία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και για εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 7:15, Σύνταγμα 7:30, Ομόνοια 7:45. Πρώτος μας προορισμός η Λίμνη Τσιβλού, περίπατος, φωτογραφίες και στη συνέχεια αναχωρούμε για το κτήμα «Νύμφες» για καφέ, περίπατο, τοξοβολία, σκοποβολή, ιππασία, JEEP για ξενάγηση στη γύρω περιοχή και «γουρούνες» όλα αυτά με την επίβλεψη και εποπτεία του κυρίου Τάσου. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις δραστηριότητες θα πρέπει εγκαίρως να δηλώσει την συμμετοχή του, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Καταλήγουμε στα «ενδότερα» του χωριού Ζαρούχλα για φαγητό, περίπατο και ότι επιθυμεί ο καθένας. Επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ.

Go to Top