Λιμνιώνας – Χαλκίδα

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

31

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η παραλία του Λιμνιώνα στην Κεντρική Εύβοια είναι μια αρκετά δημοφιλής πανέμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και με πολύ σκούρα βύσσινο-καφέ άμμο. Η θάλασσα είναι αρκετά βαθιά. Στα πρώτα 4-5 βήματα μέσα στη θάλασσα δεν πατάτε. Επίσης όπως και οι περισσότερες παραλίες της Εύβοιας που βρίσκονται από την πλευρά του Αιγαίου έχει πάρα πολύ καθαρά νερά. Στην αρχή της παραλίας θα βρείτε ταβέρνες και καφετέριες.

Η παραλία Λιμνιώνας της κεντρικής Εύβοιας με το μαύρο βοτσαλάκι που βρέχεται από το Αιγαίο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα και η διαδρομή γίνεται περίπου σε μία ώρα.

Η αιγαιοπελαγίτικη παραλία του Λιμνιώνα, οροθετείται από τις πλαγιές του βουνού σε έναν μεγάλο κόλπο που χωρίζεται σε δύο παραλίες από ένα μεγάλο βράχο. Το δεξί και μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας βρίσκεται πιο κοντά στο πάρκινγκ και τις ταβέρνες ενώ οι κατασκηνωτές περιορίζονται ψηλά στην παραλία και κάτω από τα δέντρα. Η παραλία διαθέτει πολύ ενδιαφέρον βυθό με πέτρες, βράχους και αρκετά ψάρια οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την μάσκα σας ή και την αδιάβροχη φωτογραφική σας μηχανή. Στα δεξιά της παραλίας βρίσκεται, ανεβαίνοντας με τα πόδια το βράχο, το επονομαζόμενο νησάκι του Μπέικερ, ενός Άγγλου, που έχει αγοράσει ένα μεγάλο σπίτι εκεί, στα μικρά και απόκρημνα στενά αυτής της παραλίας. Ο Λιμνιώνας αποτελεί λιμάνι και για κάποια ψαροκάικα και οι ταβέρνες πάνω από την παραλία (καιρού και φεγγαριού επιτρέποντος) έχουν συνήθως καλό και φρέσκο ψάρι.

Δεν υπάρχει οργανωμένο τμήμα στην παραλία οπότε όσοι επιθυμείτε ξαπλώστρα και ομπρέλα καλά θα κάνετε να φέρετε την δική σας.

Αναχώρηση από Γλυφάδα 07:30 , Σύνταγμα 07:45 και Ομόνοια 08:00

Go to Top