Μονεμβασιά

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

13

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μονεμβασιά «ταξίδι στο χρόνο»

Μια καταπληκτικά όμορφη, αρχοντική , ζωντανή καστροπολιτεία, σπίτια από πέτρα, θολωτά σοκάκια, βυζαντινές εκκλησίες και ενετικά  αρχοντικά. Η Μονεμβασιά, το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» ή το «πετρωμένο καράβι» του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Περπατείστε σε αυτόν τον μοναδικά συντηρημένο μεσαιωνικό οικισμό στην Πελοπόννησο με τα θολωτά του σοκάκια, τις εκκλησιές και τα αρχοντικά και νοιώστε κάτοικός της. Δεν είναι τυχαίο που την πόθησαν πολλοί, ιππότες, πειρατές, σταυροφόροι και αυτοκράτορες.

Τι  αξίζει να επισκεφτούμε στην Μονεμβασιά:

√ Βόλτα στο μεσαιωνικό κάστρο :Πρώτη στάση ,ένας καφές στο κεντρικό σοκάκι της Κάτω Πόλης στην Αγορά ή στη Μέση οδό ή στο Φόρο ή στο Παζάρι. Ήταν ο Εμπορικός δρόμος που εάν αφεθείτε σίγουρα θα ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο.

√ Κάτω Πόλη δίπλα στο θαλασσινό τείχος, με ερείπια από μισογκρεμισμένες εκκλησιές Είκοσι τέσσερις ναοί με βυζαντινά στοιχεία σώζονται σήμερα από τους σαράντα που υπήρχαν άλλοτε. Ο Ελκόμενος  Χριστός, ο παλιότερος ναός στην πλατεία της Κάτω Πόλης, εάν είστε λάτρης της βυζαντινής τέχνης, αξίζει να δείτε την Παναγία τη Χρυσαφίτισσα στην Τάπια, την Παναγία την Κρητικιά (Μυρτιδιώτισσα) και τον Άγιο Νικόλαο..

√ Πάνω Πόλη με τα αρχοντικά της ,θα σας κόψει την ανάσα αντικρίζοντας  τη θέα της Αγιάς Σοφιάς που κρέμεται στο βράχο

√ Το Πορτέλο :η μοναδική θαλασσινή πύλη της Μονεμβασιάς

√ Επιβάλλεται ένα γευστικό ταξίδι με τις γκόγκες και τα σαΐτια, τηγανητές πίτες με τυρί και υπέροχα μυρωδικά και η απόλυτη αποθέωση του ουρανίσκου μας με το κρασί «Malvasia»

Εάν θέλετε να νοιώσετε την Μυσταγωγική ατμόσφαιρα της Μονεμβασιάς  δεν έχετε παρά να έρθετε στην εκδρομή που πραγματοποιεί το γραφείο μας με αναχώρηση  από Γρ.Λαμπράκη 58 – Γλυφάδα ,Σύνταγμα ,Ομόνοια. Με ενδιάμεση στάση φτάνουμε στην Μονεμβασιά ,όπου ζείτε την μοναδική εμπειρία αυτής της επίσκεψης και το απόγευμα επιστροφή για την Αθήνα.

Go to Top