Ευρωστίνη – Ξυλόκαστρο

0
χωριό "έκπληξη"
Από25€
χωριό "έκπληξη"
Από25€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2092
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Ευρωστίνη, Ξυλόκαστρο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ευρωστίνη ή Ζάχολη, μονοήμερη εκδρομή σε μία άγνωστη γωνιά της Κορινθίας που εντυπωσιάζει. Τρεχούμενα νερά, πυκνά δάση και γραφικές λίμνες. Ευρωστίνη, είναι ένα χωριό-έκπληξη που λίγοι γνωρίζουν! Παραδοσιακές βρύσες, ξωκκλήσια, πυκνά δάση μαύρης Πεύκης και μία φυσική ρεματιά με λίμνες γεμάτες πέστροφες!

Η Ζάχολη έχει μεγάλη ιστορία, καθώς προϋπάρχει του έτους 1500. Σημαντικό αξιοθέατο του οικισμού είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου ο οποίος κτίστηκε το 1811 και ξεχωρίζει για τον αρχιτεκτονικό του ρυθμό με τους 17 τρούλους και τις τρεις αγίες τράπεζες. Μια μαρμάρινη όμορφο σκαλισμένη πινακίδα στον περίβολο του ναού αποκαλύπτει στον επισκέπτη την ιστορία των 7 κυπαρισσιών. Ένα ακόμη αξιοθέατο του χωριού το Ρέμα των Μύλων! Ένας ειδυλλιακός χώρος γεμάτος τρεχούμενα νερά, λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, ξύλινα γεφύρια, πάπιες και ένα πανέμορφο εκκλησάκι.

Την Ευρωστίνη διασχίζει στο μέσο ο Ζαχολήτικος ποταμός, όπου σε ένα τμήμα του μήκους 600 μέτρων έχουν γίνει έργα ανάπλασης.

Ο επόμενος προορισμός, το Ξυλόκαστρο. Το όνομά του προέρχεται από το ξύλινο κάστρο , στρατώνα που ανεγέρθηκε κατά την Φραγκοκρατία, περίπου το 1260. Από τον 18ο και ιδίως τον 19ο αιώνα, ακμάζει το εμπόριο της σταφίδας.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα αρχίζει η τουριστική άνοδος λόγω των μαγευτικών παραλιών, ιδίως του Πευκιά, αλλά και των ανθισμένων κήπων και των ωραίων κεραμοσκεπών σπιτιών. Το 1919 καθιερώθηκε επίσημα ως θερινή διαμονή ξένων. Πολλοί βασιλείς, πρωθυπουργοί και άνθρωποι του πολιτισμού το έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς.

Επίσης έχουν γυρισθεί κινηματογραφικές ταινίες όπως «Τα κόκκινα φανάρια» το 1963 με την Τζένη Καρέζη και το Γιώργο Φούντα του φημισμένου  σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση, Κυριακή από Γλυφάδα 07:30, Σύνταγμα 07:45 και Ομόνοια 08:00.Θα διασχίσουμε τη Δυτική Αττική. Περνάμε το Δαφνί ,Ελευσίνα, Σκαραμαγκά. Στο πλάι μας, μας συντροφεύει η Σαλαμίνα, και στη συνέχεια θα συναντήσουμε τα Μέγαρα, Κι νέτα, Άγιοι Θεόδωροι και μπροστά μας ο Ισθμός της Κορίνθου. Μια ευχάριστη διαδρομή απολαμβάνοντας τον Κορινθιακό κόλπο, και περνώντας από τις τοποθεσίες όπως Κόρινθος, Ακροκόρινθος, Βραχάτι, Συκιά, Δασιά, Ξυλόκαστρο. Στο Δερβένι ακολουθούμε τον επαρχιακό δρόμο Δερβενίου – Φενεού και σύντομα βρισκόμαστε στην Ευρωστίνα, περίπου 11:00. Επίσκεψη στον Άγιο Γεώργιο και ξενάγηση, στη συνέχεια κατηφορίζουμε για να απολαύσουμετον περίπατό μας σε αυτό το γραφικό χωριό.Η Ευρωστίνη είναι βουτηγμένη μέσα στο πράσινο και στα νερά. Επιβάλλεται να “γευτείς” τη φύση και στη συνέχεια το εκπληκτικό φαγητό. Κατηφορίζουμε κατά τις 15:00 για Ξυλόκαστρο, πίνουμε τον καφέ μας, δίπλα στο δάσος του Πευκιά, τρώμε το γλυκό μας και επιστρέφουμε για Αθήνα περίπου 20:30.

Go to Top