Ναύπλιο Τα Θεοφάνεια

0
Τιμή
15€
Τιμή
15€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

14
Μονοήμερη
Ναύπλιο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ναύπλιο………………………..Έρωτας με τη πρώτη ματιά,και ποιος δε το ξέρει αυτό.

 Μας καλεί πάντα κοντά του,ποτέ δεν είναι “πολύ” .Ρομαντισμός, αρχοντιά και πολυτέλεια.    Μια ζωντανή πόλη,μουσείο, που ανυπομονεί να μας γνωρίσει τους θησαυρούς της. Από ψηλά ατενίζουμε το Ναύπλιο εφόσον πρώτος μας σταθμός είναι το Παλαμήδι. Κεραμιδένιες στέγες, γκρίζα πέτρα, γαλαζοπράσινη θάλασσα. Το περίφημο Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, το Παλαμήδι. Μια πόλη-καλλονή. Κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή, που διατηρεί τους θρύλους του παρελθόντος και μας παρασύρει στη μυστηριακή της ατμόσφαιρα. Η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Μια πόλη, όπου θα θέλαμε να μείνουμε για πάντα. Θα προσπαθήσω να σας δώσω μία “γεύση”

Στο επίκεντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου θα ξεκινήσετε ένα ταξίδι στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας: σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, θα δείτε την πλατεία Συντάγματος, που περιτριγυρίζεται από ιστορικά κτήρια: το Τριανόν, το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εθνικής Τράπεζας, φτιαγμένο στον μεσοπόλεμο. Στους γύρω δρόμους θα ανακαλύψετε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα έξω από την οποία δολοφονήθηκε το 1831 ο Ι. Καποδίστριας και απέναντι το μοναδικό χαμάμ της πόλης. Άλλες δυο πλατείες, του Αγίου Γεωργίου και των Τριών Ναυάρχων, έχουν γύρω τους ενδιαφέροντα μνημεία και αρχοντικά σπίτια.


Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ναυπλίου που δεν επιτρέπετε να μη τους δείτε.

H μητρόπολη και το αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι 
Και εδώ, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, η ιστορία της νεώτερης Ελλάδας δίνει ισχυρό «παρών»: εδώ έγινε η κηδεία του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Δημητρίου Υψηλάντη και του Ιωάννη Καποδίστρια. Εδώ στέφθηκε βασιλιάς του πρώτου ελληνικού κράτους ο Όθωνας. Στο εσωτερικό της Μητρόπολης θα δείτε ένα από τα καλύτερα αντίγραφα του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Εικάζεται ότι είναι έργο ενός από τους μαθητές του.

Μουσείο Κομπολογιού: ιστορία φτιαγμένη με χάντρες Ο ιδιοκτήτης του αφιέρωσε πάνω από 40 χρόνια, συλλέγοντας και μαθαίνοντας τα πάντα γύρω από το κομπολόι. Στη συλλογή του θα δείτε περίπου 700 διαφορετικά κομπολόγια μουσουλμάνων, χριστιανών, καθολικών, ινδουιστών, βουδιστών, Ελλήνων και Τούρκων.

Πύλη Ξηράς Αποτελούσε τη μοναδική είσοδο για την κάτω πόλη από τη στεριά, και μάλιστα έκλεινε μετά τη δύση του ηλίου. Όποιος δεν την προλάβαινε, διανυκτέρευε εκτός… Σήμερα, η εξωτερική όψη της πύλης έχει ανακατασκευαστεί, όπως ήταν η αρχική της μορφή.

Τι λέτε λοιπόν αφήνουμε την Aθήνα και τους must χειμερινούς προορισμούς και να περάσουμε την Κυριακή μας στο Γοητευτικό και πάντα “ερωτεύσιμο” Ναύπλιο. Ξεκινάμε 8 η ώρα από τη Γλυφάδα ,περνάμε από Σύνταγμα ,καταλήγουμε Ομόνοια και ξεκινάμε τη διαδρομή μας με προορισμό το Ναύπλιο.

Go to Top