Ναύπλιο

0
Ταξίδι στη γοητεία της πρώτης πρωτεύουσας
Από20€
Ταξίδι στη γοητεία της πρώτης πρωτεύουσας
Από20€
5 Ιουνίου 2023
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1163
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Ναύπλιο, Παλαμήδι

Ρομαντισμός, αρχοντιά και πολυτέλεια στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας

Ταξίδι σε μια πόλη – μουσείο. Ατενίζουμε από ψηλά το Ναύπλιο. Κεραμιδένιες στέγες, γκρίζα πέτρα, γαλαζοπράσινη θάλασσα. Το περίφημο Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, το Παλαμήδι. Μια πόλη-καλλονή. Κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή, που διατηρεί τους θρύλους του παρελθόντος και σας παρασύρει στη μυστηριακή της ατμόσφαιρα. Η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Μια πόλη, όπου θα θέλαμε να μείνουμε για πάντα.

Το Παλαμήδι με τα 999 ή 857 είναι τα σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του , που προσφέρει ένα μοναδικό πανόραμα του Ναυπλίου και της θάλασσας. Το φρούριο, που αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα του Ναυπλίου, κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ μεταξύ 1711-1714 και είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ακροναυπλία , η ιστορική Ακρόπολη του Αργολικού. Η ακρόπολη του Ναυπλίου που οι Οθωμανοί ονόμαζαν Ιτς-Καλέ κτίστηκε από τους Ενετούς και ύστερα πέρασε στα χέρια των Βυζαντινών και των Τούρκων. Αποτελείται από τρία επίπεδα, που το καθένα ήταν και ένα ξεχωριστό κάστρο με τείχη κτισμένα σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Από τον βράχο της Ακροναυπλίας θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Μπούρτζι και την παραλία της Αρβανιτιάς.

Μπούρτζι , ο θαλασσόπυργος. Από μακριά θυμίζει ένα κομψό πέτρινο γλυπτό. Όταν διανύσουμε με το βαρκάκι τα λίγα μέτρα που χωρίζουν το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων από την ακτή και φτάσουμε κάτω από το ενετικό κάστρο του, η εντύπωση αλλάζει. Το κάστρο, που κτίστηκε το 1473 και έχει σχήμα ακανόνιστου εξάγωνου, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του Ναυπλίου και δεν έχει μόνο ειρηνικές μνήμες. Υπήρξε κατοικία των δημίων του Παλαμηδίου, τόπος διαμονής δυο κυβερνήσεων το 1824 και το 1827, αλλά και ξενοδοχείο πολυτελείας.

Εμβληματικά κτήρια. Στο επίκεντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, θα δούμε την πλατεία Συντάγματος, που περιτριγυρίζεται από ιστορικά κτήρια, το Τριανόν, το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εθνικής Τράπεζας, φτιαγμένο στον μεσοπόλεμο. Στους γύρω δρόμους θα ανακαλύψουμε την πρώτη Βουλή των Ελλήνων, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα έξω από την οποία δολοφονήθηκε το 1831 ο Ι. Καποδίστριας και απέναντι το μοναδικό χαμάμ της πόλης. Άλλες δυο πλατείες, του Αγίου Γεωργίου και των Τριών Ναυάρχων, έχουν γύρω τους ενδιαφέροντα μνημεία και αρχοντικά σπίτια.

Μία πόλη που ποτέ δεν την “χορταίνουμε”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 7:30, Σύνταγμα 7:45 και Ομόνοια 8:00. Από Αθήνα, Μέγαρα, Ισθμός της Κορίνθου, που θα κάνουμε μία μικρή στάση. Συνεχίζουμε για το ταξίδι μας στο Ναύπλιο. Θα ανέβουμε στο Παλαμήδι προκειμένου να επισκεφτούμε το κάστρο και να βγάλουμε φωτογραφίες την πόλη από ψηλά. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη του Ναυπλίου και γιατί όχι ,καιρού επιτρέποντος, μπορούμε να κάνουμε μία βουτιά στην παραλία της Αρβανιτιάς .Θα αναχωρήσουμε 17:00. Επιστρέφουμε Αθήνα περίπου 20:00 η ώρα.

Go to Top