Πάτρα

0
Εδώ χτυπά η καρδιά του καρναβαλιού
32€
Εδώ χτυπά η καρδιά του καρναβαλιού
32€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

365
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Πάτρα

Πατρινό καρναβάλι

Το Πατρινό Καρναβάλι δε θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις της Kolmar Travel. Σε καρναβαλική διάθεση μπαίνει η Πάτρα, που αναμένει το πρώτο καρναβάλι μετά την πανδημία. Το μήνυμα της αναγέννησης και της ελπίδας φιλοδοξεί να στείλει το φετινό πατρινό καρναβάλι, όπως άλλωστε κάθε χρόνο. Η Πάτρα ξέρει να διασκεδάζει.

Το Πατρινό καρναβάλι αποτελεί τόσο τη μεγαλύτερη όσο και την παλιότερη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Το καρναβάλι της Πάτρας δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, καρναβάλι των μικρών κ.ά.

Ψυχή του καρναβαλιού αποτελούν οι δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές Πατρινές, Πατρινοί, επισκέπτες και φίλοι του Πατρινού Καρναβαλιού, άνθρωποι κάθε ηλικίας οι οποίοι συμμετέχουν αυθόρμητα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις τόσο στις επίσημες όσο και σε εκατοντάδες άλλες ανεπίσημες όπως αποκριάτικοι χοροί, μπαλ μασκέ και γλέντια σε σπίτια, γειτονιές, κλάμπ, καφέ, εστιατόρια κτλ.

Κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, τη φαντασμαγορική μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και τέλος το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μόλο του Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι της Πάτρας.

Χαρακτηριστικές αρχές του είναι ο αυθορμητισμός, ο αυτοσχεδιασμός, η πηγαία έμπνευση και ο εθελοντισμός.Πάμε να διασκεδάσουμε!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από την Γλυφάδα 7:00, Σύνταγμα 7:20 και από Ομόνοια 7:35 με προορισμό την Πάτρα. Ακολουθούμε την Ολυμπία Οδός και στη συνέχεια την Εθνική Κορίνθου Πατρών. Διασχίζουμε την Δυτική Αττική, περνάμε από Δαφνί, Ελευσίνα, Μέγαρα, Κινέτα, Άγιοι Θεόδωροι, φτάνουμε στον Ισθμό της Κορίνθου, σημείο ορόσημο για τη διαδρομή μας προς την Πελοπόνησσο.

Ξεκινώντας ξεπροβάλλει μπροστά μας ο Ακροκόρινθος και δεξιά απλώνεται ο Κορινθιακός κόλπος που θα τον απολαύσουμε καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Περνάμε δίπλα από το Βραχάτι, το Ξυλόκαστρο, το Διακοπτό, το Δερβένι και πραγματοποιούμε μία στάση στην Ακράτα , για ένα γρήγορο καφέ. Στη συνέχεια της διαδρομής μας, θα θαυμάσουμε τη εμβληματική γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και θα καταλήξουμε στην Πάτρα περίπου 11:15 η ώρα έφτασε, για να διασκεδάσουμε με το παραδοσιακό Πατρινό καρναβάλι.

Διασκέδαση, παρακολούθηση της παρέλασης, τρελό κέφι και επιστροφή για την Αθήνα 7:00 η ώρα.

Go to Top