Παύλιανη – Φθιώτιδας

0
"θεματικό πάρκο"
Από28€22€
"θεματικό πάρκο"
Από28€22€
21 Οκτωβρίου 2023
* Please select all required fields to proceed to the next step.

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

244
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Παύλιανη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Παύλιανη «ανοίγει το μυαλό και η ψυχή μας»

Ένα ταξίδι γνωριμίας με τη φιλόξενη ‘μεγάλη κυρία’ της ορεινής Φθιώτιδας. Εάν βάλεις την ακίδα του διαβήτη στην Αθήνα και τον ανοίξεις στα περίπου 200 χλμ. και κάτι, σχηματίζεις ένα κύκλο στη διάμετρο του οποίου θα βρεις πολλούς προορισμούς. Προσιτοί σε απόσταση και με κάτι ξεχωριστό ο καθένας να παρουσιάσει, αποδεικνύονται όμορφοι και φιλόξενοι, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες. Επιλέγουμε για εσάς την Παύλιανη, για να περάσετε όλοι μαζί μία καταπληκτική πρωτομαγιά όπως το επιβάλλει η μέρα, κοντά στη φύση.

Επειδή, μάλιστα,  στην εποχή της κρίσης πολλοί ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις κοντά στην Αθήνα για να πάρουν μια βαθιά ανάσα,  αναζητώντας κάτι διαφορετικό στην περιφέρεια της χώρας, ολοένα και ξεπηδούν νέες επιχειρηματικές κινήσεις ακόμα και στα πολύ ορεινά της Ελλάδας. Κι αυτό δικαιολογείται, παρά το ότι στα μάτια των ξένων το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η θάλασσα, στην Ελλάδα υπάρχουν ορεινές περιοχές που θα τις ζήλευαν και τα καλύτερα μέρη του κόσμου.

Αυτοκινητόδρομος, γνωστός και ανοικτός, εθνική οδός Αθηνών –Λαμίας. Στην έξοδο του Μπράλου ήρθε η στιγμή της εγκατάλειψης του αυτοκινητοδρόμου για να ακολουθήσει ένα ανηφορικό κομμάτι με καλοστρωμένο δρόμο και δύο λωρίδες στην ανηφόρα. Δρόμος λοιπόν, άνετος και ασφαλής.

Στρίβουμε λοιπόν στην πρώτη διασταύρωση για Οίτη και Παύλιανη και μετά από λίγα χιλιόμετρα συναντάμε την  Παύλιανη, στα 1.100 μ. υψόμετρο, μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης και αντικρίζουμε το “Καλώς ήλθατε στην Παύλιανη” ,στην Κάτω διότι υπάρχει και η Άνω Παύλιανη. Κατάφυτη από έλατα, κερασιές, μηλιές, καρυδιές και καστανιές, η Παύλιανη μας υποδέχεται με την αύρα της.

Στην Παύλιανη οι νέοι της περιοχής φρόντισαν να δημιουργήσουν έναν θεματικό χώρο, το λεγόμενο  «Παρκάκι Υδροκίνησης και Αναψυχής». Μια εναέρια σκάλα πάνω από το ποτάμι, τον φθοιωτικό Ασωπό, σε οδηγεί σε ένα εγκαταλελειμμένο νερόμυλο, με νεροπρίονο.

Από το χώρο αυτό, πλάι στο ποτάμι, ξεκινούν δύο μονοπάτια στο δάσος, ένα μικρό και ένα μεγάλο. Το δεύτερο οδηγεί σε έναν θαυμάσιο χώρο, για μικρούς και μεγάλους. Με αιώρες, γήπεδο river volley, πάγκους για πικ-νικ, χειροκίνητα τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, ξυλοκρέβατα, ψυγεία που εκτελούν χρέη… βιβλιοθήκης, δενδρόσπιτα, πισίνα για μπανάκι, τζακούζι φυσικό, γυμναστήριο, ανθρώπινο ποδοσφαιράκι, θα ικανοποιήσουν άπαντες, σε έναν χώρο πραγματικής αναψυχής.

Το αισθητικό δάσος της Παύλιανης και το πάρκο αναψυχής, βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη. Περνώντας τη μουσική γέφυρα η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο στεγάζει το νεροπρίονο, το νερόμυλο, τα μαντάμια και τη νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού θα συνεπάρει τον επισκέπτη!

Μυστικά μονοπάτια, γεφυράκια, τούνελ και η σπηλιά του Καμάρα φροντισμένη και έτοιμη να υποδεχτεί κουρασμένους πεζοπόρους! Ευφάνταστες πινακίδες με οδηγίες και πληροφορίες υπάρχουν σε όλη τη διαδρομή!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση την Κυριακή από Γλυφάδα 7:00, Σύνταγμα 7:20 και Ομόνοια 7:40. Ακολουθούμε την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.Θα κάνουμε μία στάση μισάωρη κάπου στην Αταλάντη, και ενώ περάσουμε την καταπληκτική δια δρομή δίπλα στον Ευβοϊκό κόλπο, Λιβανάτες, Άγιος Κωνσταντίνος, Καμένα Βούρλα και τέλος τις Θερμοπύλες, αρχίζουμε να ανηφορίζουμε προς Οίτη.Φτάνουμε στο Θεματικό πάρκο της Παυλιανης, όπου θα περάσουμε την ημέρα μας απολαμβάνοντας βόλτεςμέσα στη φύση, θα παίξουμε, θα χαρούμε τη φύση.Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση, το βράδυ περίπου 8:30.

Go to Top