Παύλιανη “Θεματικό πάρκο”

0
χριστουγεννιάτικη απόλαυση
Από28€
χριστουγεννιάτικη απόλαυση
Από28€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6078
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Παύλιανη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Παύλιανη “ξεκλειδώνει” μυαλό και ψυχή και “εκπαιδεύει” το σώμα

Ένα ταξίδι γνωριμίας με τη φιλόξενη περιοχή της ορεινής Φθιώτιδας. Εάν βάλεις την ακίδα του διαβήτη στην Αθήνα και τον ανοίξεις στα περίπου 200 χλμ. και κάτι, σχηματίζεις ένα κύκλο στη διάμετρο του οποίου θα βρεις πολλούς προορισμούς, οι οποίοι είναι προσιτοί σε απόσταση και με κάτι ξεχωριστό ο καθένας να παρουσιάσει, αποδεικνύονται όμορφοι και φιλόξενοι, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες. Επιλέγουμε για αυτή την ημέρα την Παύλιανη, για να περάσουμε όλοι μαζί μία καταπληκτική μέρα, κοντά στη φύση.

Επειδή, μάλιστα,  την εποχή των χριστουγέννων, πολλοί ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις, κοντά στην Αθήνα, για να πάρουμε μια βαθιά ανάσα από την καθημερινότητά μας, που δεν μας επιτρέπεινα λείψουμε πολλές μέρες, αναζητώντας κάτι διαφορετικό από τα γνώριμα μέρη της πόλης μας, ολοένα και ξεπηδούν νέες επιχειρηματικές κινήσεις ακόμα και στα πολύ ορεινά της Ελλάδας και αυτό δικαιολογείται, παρά το ότι στα μάτια όλων μας, το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η θάλασσα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ορεινές περιοχές που θα τις ζήλευαν και τα καλύτερα μέρη του κόσμου.

Αυτοκινητόδρομος, γνωστός και ανοικτός, εθνική οδός Αθηνών –Λαμίας. Στην έξοδο του Μπράλου ήρθε η στιγμή της εγκατάλειψης του αυτοκινητοδρόμου για να ακολουθήσει ένα ανηφορικό κομμάτι με καλοστρωμένο δρόμο και δύο λωρίδες στην ανηφόρα. Δρόμος λοιπόν, άνετος και ασφαλής.

Στρίβουμε, λοιπόν, στην πρώτη διασταύρωση για Οίτη και Παύλιανη και μετά από λίγα χιλιόμετρα συναντάμε την  Παύλιανη, στα 1.100 μ. υψόμετρο, μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης και ο προορισμός μας ξεκινάει με την ταμπέλα καλωσορίσματος – “Καλώς ήλθατε στην Παύλιανη”- στην Κάτω διότι υπάρχει και η Άνω Παύλιανη. Κατάφυτη από έλατα, κερασιές, μηλιές, καρυδιές και καστανιές, η Παύλιανη μας υποδέχεται με την γεμάτη αύρα της.

Στην Παύλιανη οι ντόπιοι της περιοχής, φρόντισαν να δημιουργήσουν έναν θεματικό χώρο, το λεγόμενο  «Παρκάκι Υδροκίνησης και Αναψυχής». Μια εναέρια σκάλα πάνω από το ποτάμι, τον φθοιωτικό Ασωπό, σε οδηγεί σε ένα εγκαταλελειμμένο νερόμυλο, με νεροπρίονο.Από το χώρο αυτό, πλάι στο ποτάμι, ξεκινούν δύο μονοπάτια στο δάσος, ένα μικρό και ένα μεγάλο. Το δεύτερο οδηγεί σε έναν θαυμάσιο χώρο, για μικρούς και μεγάλους. Με αιώρες, γήπεδο river volley, πάγκους για πικ-νικ, χειροκίνητα τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, ξυλοκρέβατα, ψυγεία που εκτελούν χρέη… βιβλιοθήκης, δενδρόσπιτα, πισίνα για μπανάκι, τζακούζι φυσικό, γυμναστήριο, ανθρώπινο ποδοσφαιράκι, θα ικανοποιήσουν άπαντες, σε έναν χώρο πραγματικής αναψυχής.

Το αισθητικό δάσος της Παύλιανης και το πάρκο αναψυχής, βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη. Περνώντας τη μουσική γέφυρα η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο στεγάζει το νεροπρίονο, το νερόμυλο, τα μαντάμια και τη νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού θα συνεπάρει τον επισκέπτη!

Η διαδρομή είναι καταγεγραμένη σε πινακίδα οδηγιών έξω από το Πάρκο, για τους τολμηρούς φτάνει μέχρι τον “iron throne” διάρκεια περίπου μία ώρα για να φτάσεις και για να κάνεις όλη τη κυκλική διαδρομή περίπου 4 ώρες. Είναι α – πό -λαυ – ση!!!!

Μυστικά μονοπάτια, γεφυράκια, τούνελ και η σπηλιά του Καμάρα φροντισμένη και έτοιμη να υποδεχτεί κουρασμένους πεζοπόρους! Ευφάνταστες πινακίδες με οδηγίες και πληροφορίες υπάρχουν σε όλη τη διαδρομή!

Έτοιμοι για μια συναρπαστική και συνάμα διασκεδαστική βόλτα στο Πάρκο της Παύλιανης; Και επίσης μας περιμένει και εάν “όλα πάνε καλά” μας περιμένει και ένα μουσικό γεγονός που θα μας ξετρελλάνει…..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση την Τρίτη από Γλυφάδα 7:00, Σύνταγμα 7:20 και Ομόνοια 7:30. Ακολουθούμε την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Θα κάνουμε μία στάση μισάωρη κάπου στην Αταλάντη, και ενώ περάσουμε την καταπληκτική δια δρομή δίπλα στον Ευβοϊκό κόλπο, Λιβανάτες, Άγιος Κωνσταντίνος, Καμένα Βούρλα και τέλος στο ύψος των Θερμοπυλών, αρχίζουμε να ανηφορίζουμε προς Οίτη. Φτάνουμε στο Θεματικό πάρκο της Παύλιανης, όπου θα περάσουμε την ημέρα μας, απολαμβάνοντας βόλτες μέσα στη φύση, θα παίξουμε, θα χαρούμε το υπέροχο τοπίο με ωραίες, ευχάριστες, χιουμοριστικές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις των ντόπιων.Μπορούμε να γευματίσουμε είτε μέσα στο πάρκο όπου υπάρχει χώρος για φαγητό εύκολο όπως σουβλάκια, λουκάνικα κ.λ.π, είτε στην Κάτω Παύλιανη ή τέλος στην Πάνω Παύλιανη όπου και εδώ το χωριό είναι ζωγραφισμένο παντού. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση, το βράδυ περίπου 8:30.

Go to Top