Πλατανιάς – Κολυμπάρι (μοναστήρι) – Καστέλλι – Φαλάσαρνα

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

18

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το ποδήλατο, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος, μετά το περπάτημα, για να γνωρίσει κανείς ένα τόπο. Όσο πιο αργό είναι το μέσο μεταφοράς, τόσο πιο πολύ «βυθίζεται» κανείς στο περιβάλλον του και τόσο καλύτερα το γνωρίζει. Το ποδήλατο έχει το πλεονέκτημα του να μπορείς να καλύπτεις μεγάλες αποστάσεις και της άμεσης επαφής με το γύρω περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Απολαύστε τις διαδρομές σας με τα πιο σύγχρονα και ολοκαίνουργια ατσαλένια αγγλικά ποδήλατα τα οποία μάλιστα υποβοηθούνται από ηλεκτροκινητήρα διαθέτοντας αναπαυτική σέλα με τζελ και ελατήρια για υψηλό επίπεδο άνεσης.
Συνδυάστε γυμναστική και ξεκούραστη μετακίνηση στις απότομες αναβάσεις. Η μεγάλη αυτονομία των 50 χιλιομέτρων και η μέγιστη ταχύτητα των 25 χιλ/ανά ώρα μας δίνουν την δυνατότητα να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις μικρές αποδράσεις μας.

Η μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κρήτης βρίσκεται στον Κουρνά Αποκορώνου, όπου υπάρχει διαμορφωμένο παρατηρητήριο πτηνών. Η λίμνη του Κουρνά είναι η μοναδική μεγάλη φυσική λίμνη στην Κρήτη και βρίσκεται μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, ανάμεσα σε ψηλά βουνά και καταπράσινους ελαιώνες. Βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Κουρνά, 2,5χλμ νότια από την παραλία της Γεωργιούπολης.

Η λίμνη του Κουρνά και τα περίχωρα της αποτελούν ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα για την Ελλάδα, καθώς είναι από τις λίγες περιοχές της Κρήτης όπου υπάρχει άφθονο γλυκό νερό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Γι’αυτό το λόγο έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000. Το όνομα της πιστεύεται ότι προέρχεται από την αραβική λέξη για τη «λίμνη» και το «λουτήρα». Σε αρχαία κείμενα αναφέρεται ως Κορησία, ενώ πιστεύεται ότι υπήρχε κοντά ιερό της Κορησίας Αθηνάς.

Η λίμνη Κουρνά είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους επισκέπτες του νησιού, αλλά και τους ντόπιους. Είναι ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωμα και για βόλτα. Το καλοκαίρι, ένας ποδηλατικός περίπατος γύρω από τη λίμνη, με τα γαλαζοπράσινα νερά της, διαρκεί συνήθως λιγότερο από μία ώρα (3.5 km). Στην μια πλευρά της λίμνης υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες, με θέα στη λίμνη. Δίπλα στις καφετέριες, το καλοκαίρι, με την υποχώρηση των υδάτων, σχηματίζονται μικρές παραλίες με λευκή άμμο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μπάνιο. Οι παραλίες διαθέτουν και ομπρέλες.

Η λίμνη Κουρνά είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους επισκέπτες του νησιού, αλλά και τους ντόπιους. Είναι ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωμα. Ακόμα, ενοικιάζονται θαλάσσια ποδήλατα για μια βόλτα στη λίμνη. Η βόλτα με το ποδήλατο είναι μια ιδανική επιλογή για το απόγευμα, καθώς τα χρώματα του νερού είναι υπέροχα και η ηρεμία της λίμνης μαγευτική. Το χειμώνα και την άνοιξη η στάθμη του νερού είναι ψηλότερα και ο περίπατος τριγύρω από τη λίμνη είναι δυσκολότερος, καθώς η βλάστηση είναι έντονη στα όρια της όχθης. Οι παραλίες εξαφανίζονται και το νερό κατακλύζει ακόμη και τα σκαλάκια που βρίσκονται δίπλα στις ταβέρνες.

Go to Top