Πουλίθρα – Λεωνίδιο

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

452

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πούλιθρα το ακατέργαστο διαμαντάκι της Αρκαδίας

Τα Πούλιθρα είναι ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό, χτισμένο στις παρυφές του Πάρνωνα, 9 χιλ. ΝΑ του Λεωνιδίου και νότια της Πλάκας. Βρίσκεται σε πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με πολύ πράσινο και ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Εχει 450 κατοίκους (απογραφή 1991) που ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τον τουρισμό.
  Το χωριό φημίζεται για τα γραφικά σπίτια και αρχοντικά του που ακολουθούν την τυπική κυνουριακή αρχιτεκτονική. Αποτελείται από δύο συνοικίες, μιά παραθαλάσσια και μια 2 χιλ. από την παραλία. Έχει όμορφη βοτσαλωτή παραλία και το καλοκαίρι παρουσιάζει αξιόλογη τουριστική κίνηση. Στο τέλος της προκυμαίας υπάρχει γραφικό λιμανάκι με ωραία θέα προς την θάλασσα και τη γύρω περιοχή.
  Σύμφωνα με τον καθηγητή Κ.Α. Ρωμαίο, η αρχαία κώμη Πολίχνη που μνημονεύεται από τον αρχαίο ιστορικό Πολύβιο τοποθετείται στην περιοχή των σημερινών Πούλιθρων. Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης βρίσκεται στο λόφο που είναι δίπλα από το λιμάνι του χωριού.
  Αναχώρηση από Γρ.Λαμπράκη 58 – Γλυφάδα ,στη συνέχεια Σύνταγμα και Ομόνοια. Πρώτος μας προορισμός Λεωνίδιο και μετά Πούλιθρα για μπάνιο. Επιστροφή αργά το απόγευμα.

Go to Top