Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο

0
Τιμή
Τιμή
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

121

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ναύπλιο η «Νάπολη της Ανατολής»

Η πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, ρομαντική, αρχοντική, πολυτελής. Πραγματικά μια πόλη – μουσείο!!! Κεραμιδένιες στέγες, κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή! Η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Μια πόλη, κόσμημα.

Τι να επισκεφτούμε κατά την παραμονή μας στο Ναύπλιο;

⇒  Το Παλαμήδι: 999 σκαλοπάτια πάνω από την πόλη. Ανεβείτε και εσείς στον λόφο που προσφέρει ένα μοναδικό πανόραμα και απαντήστε τελικά 999 ή 857 σκαλοπάτια;

⇒  Την Ακροναυπλία: η Ακρόπολη του Ναυπλίου, αποτελείται από τρία επίπεδα με μοναδική θέα προς το Μπούρτζι .

⇒  Το Μπούρτζι: Το κάστρο που χτίστηκε το 1473 και υπήρξε κατοικία των δημίων του Παλαμηδίου, τόπος διαμονής δύο κυβερνήσεων και στη συνέχεια ξενοδοχείο πολυτελείας και σήμερα χώρος που διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.

⇒  Μητρόπολη του Αγίου Γεωργίου: αξίζει την επίσκεψή μας γιατί έχουν εξελιχθεί σε αυτό τον ιερό χώρο σπουδαία γεγονότα της νεώτερης ιστορίας. Στέφθηκε βασιλιάς ο Όθωνας, πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες του Παλαιού Πατρών Γερμανών, του Δημητρίου Υψηλάντη, του Ιωάννη Καποδίστρια. Επίσης υπάρχει αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίτσι (λέγεται ότι δημιουργός του είναι μαθητής του)

⇒  Μουσείο κομπολογιού: πάνω από 40 χρόνια χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί μία συλλογή πάνω από 700 κομπολόγια διαφορετικών εθνικοτήτων

⇒  Βουλή των Ελλήνων: η πρώτη

⇒  Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα: έξω από την οποία δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας το 1831

⇒  Ιστορικά κτήρια όπως το κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εθνικής Τράπεζας

Μία γεύση  από το Αριστοκρατικό Ναύπλιο που ποτέ δεν πρόκειται να σε αφήσει να νοιώσεις ότι μπορεί να «πλήξεις μαζί του».

Εάν σας ενδιαφέρει, η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία μας  Γρ.Λαμπράκη 58 –Γλυφάδα και στη συνέχεια από Σύνταγμα και Ομόνοια. Με ενδιάμεση στάση φτάνουμε Ναύπλιο και ο χρόνος όλος δικός σας προκειμένου να το απολαύσετε. Επιστροφή το απόγευμα για Αθήνα.

Go to Top