Βάσσες – Ανδρίτσαινα – Καρύταινα

0
"Στον Παρθενώνα της Πελοποννήσου"
Από33€
"Στον Παρθενώνα της Πελοποννήσου"
Από33€
Η εκδρομή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη!

Κάνε κράτηση

Αποθήκευση στη Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4543
Μονοήμερη
Γλυφάδα, Σύνταγμα, Ομόνοια
Επικούριος Απόλλωνας, Ανδρίτσαινα, Καρύταινα

Ο Παρθενώνας της Πελοπονήσσου, ο Επικούριος Απόλλωνας

Ο Παρθενώνας της Πελοποννήσου, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και καλύτερα διατηρημένους ναούς της αρχαιότητας, ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα χτίστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα στη θέση «Βάσσαι» από τον Ικτίνο, έναν από τους δύο αρχιτέκτονες του Παρθενώνα, γι’ αυτό και είναι επίσης γνωστός ως ο “Παρθενώνας της Πελοποννήσου”. Η ιστορία λέει ότι ο ναός ήταν αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα, που βοήθησε τους κατοίκους της γειτονικής Φιγαλίας να ξεπεράσουν μια σοβαρή επιδημία. Χτίστηκε για να τον τιμήσουν και ονομάστηκε Επικούριος, που σημαίνει “αυτός που βοηθάει”.Θα σας αναφέρω και αυτό, λέγεται ότι ο ναός περιστρέφεται, τα υπόλοιπα από κοντά.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε δύο όμορφα, γραφικά χωριά. Η Ανδρίτσαινα βρίσκεται κοντά στα όρια Ηλείας και Αρκαδίας και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας της χώρας μας, με σημαντικές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα. Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Πελοποννήσου, στη σκιά του Λύκειου όρους, περικυκλωμένη από απότομα φαράγγια και βουνοκορφές, δάση σκιερά και ορμητικά ποτάμια. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και ξαφνικά ξεπροβάλλει στον ορίζοντα ο βράχος της Καρύταινας, στεφανωμένος με πέτρινα τείχη και παραδοσιακά κτίσματα που μοιάζουν γαντζωμένα στην απότομη πλαγιά. Ήταν κάπου στα μέσα του 13ου αιώνα, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, όταν οι Φράγκοι πατούσαν τον Μοριά και έστηναν τις βίγλες τους. Έτσι, το 1245, ο Γάλλος Γοδεφρείδος ντε Μπριγέρ έχτισε το κάστρο της Καρύταινας με σκοπό να διαφεντεύει τον κάμπο της Μεγαλόπολης και τους εμπορικούς δρόμους ανάμεσα σε Ανατολική και Δυτική Πελοπόννησο. Στα χρόνια της Επανάστασης η Καρύταινα κυριάρχησε. Δεν είναι τυχαίο πως σε τούτο τον άριστα οχυρωμένο τόπο ο Κολοκοτρώνης έχτισε το σπίτι του. Οι νεότεροι ονόμασαν τη μικρή αυτή αρκαδική πόλη «Τολέδο της Ελλάδας». Εμείς δεν διακινδυνεύουμε συγκρίσεις μάλλον ανόμοιων πραγμάτων, όμως άφοβα μπορούμε να πούμε πως η Καρύταινα αξίζει να αφιερώσετε τον χρόνο σας. Σας περιμένουμε να μοιραστούμε το χρόνο μας σε αυτή την πανέμορφη διαδρομή!!! Μία εκδρομή που δεν πρέπει να χάσει κανείς!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση από Γλυφάδα 06:45, Σύνταγμα 07:00, Ομόνοια 07:15, ενώ διανύσουμε τη Δυτική Αττική, αφήνουμε πίσω μας Ελευσίνα, Κινέτα, Άγιοι Θεόδωροι, τον Ισθμό της Κορίνθου, για να πραγματοποιήσουμε μισάωρη στάση στο Αρτεμίσιο. Συνεχίζουμε για τον πρώτο προορισμό μας, το ναό του Απόλλωνα, στις Βάσσες όπου θα παραμείνουμε για 60 λεπτά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ανδρίτσαινα, όπου θα παραμείνουμε και για το μεσημεριανό μας γεύμα, περίπου 3 ώρες. Και έπειτα αναχωρούμε για την Καρύταινα, μένουμε για 2 ώρες περίπου και ώρα αναχώρησης 17:30 για Αθήνα. Περίπου 9 η ώρα το βράδυ, θα είμαστε στην πόλη μας.

Go to Top