Ελάτη – Περτούλι – Βόλος – Πήλιο

3 Days

Ένα τολμηρό τριήμερο

Ένα τολμηρό τριήμερο  στη Θεσσαλία που θα σας αποζημιώσει. Ταξίδι σε «παραμυθένια» δάση, καταπράσινες βουνοκορφές, ορμητικά ποτάμια – και, ανάμεσά τους, γραφικά χωριά, σπάνια μνημεία λαϊκής αρχιτεκτονικής, ιστορικές μονές. Η άγρια κορυφογραμμή του Κόζιακα. Το ανατολικότερο βουνό της οροσειράς της Πίνδου. Σας κοιτά αγέρωχα, προτρέποντάς σας να γνωρίσετε τον τόπο. Στη Θεσσαλία επιβλητικός καταπράσινος όγκος κρύβει μερικά από τα ομορφότερα μυστικά του ορεινού όγκου των Τρικάλων. Μια υπερφυσική χαραγματιά από την κωμόπολη της Πύλης σάς οδηγεί στην «αθέατη πλευρά» του βουνού και κάποια από τα πολυτιμότερα τουριστικά στολίδια που υπάρχουν στην Ελλάδα, την Ελάτη, το Περτούλι. Τρία διάσημα και παραδοσιακά χωριά του βουνού των Κενταύρων, που χαρακτηρίζονται από γραφικά  τοπία και ποικιλόμορφη βλάστηση, αλλά και πολύ καλές τουριστικές υποδομές. Χάνια, Πορταριά, Μακρυνίτσα .Ένα τριήμερο γεμάτο από φυσικές ομορφιές!!!

Επισκόπηση

Ένα τολμηρό τριήμερο  στη Θεσσαλία που θα σας αποζημιώσει. Ταξίδι σε «παραμυθένια» δάση, Καταπράσινες βουνοκορφές, ορμητικά ποτάμια – και, ανάμεσά τους, γραφικά χωριά, σπάνια μνημεία λαϊκής αρχιτεκτονικής, ιστορικές μονές.

Καλύτερες Στιγμές

 • Πορταϊκός Ποταμός
 • Διάσχυση Γέφυρας Κονδύλη
 • Γεύμα στην Ελάτη
 • Επίσκεψη στο Περτούλι
 • Βόλος by Night
 • Τριγυρνώντας στο Πήλιο
 • Επίσκεψη στην Πορταριά
 • Αιωνόβια Πλατάνια στην Πηγή Μάνας
 • Γεύμα στη Μακρινίτσα
 • Επίσκεψη στο "Μπαλκόνι του Πηλίου"

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση από Γλυφάδα, Σύνταγμα και Ομόνοια.Ο πρώτος μας προορισμός είναι η Πύλη όπου θα φτάσουμε με ενδιάμεσες στάσεις. Βρίσκεται στην είσοδο της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας προς τα ορεινά της Πίνδου. Tο όνομά της οφείλεται στα δύο αντικριστά βουνά τον Κόζιακα και τον Ίταμο που διαχωρίζονται από τον Πορταϊκό ποταμό και σχηματίζουν μία φυσική μεγαλόπρεπη πύλη. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς βρίσκεται στο κέντρο σπουδαίων βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων, αλλά και γιατί αποτελεί πέρασμα για τα γραφικά ορεινά χωριά των Τρικάλων.
Αφήνοντας πίσω το μοναδικό αυτό πέρασμα διασχίζοντας τη γέφυρα Κονδύλη και ανηφορίζοντας στις πλαγιές του Κόζιακα, μετά από 14 χλμ κάνει την εμφάνισή του ο πρώτος οικισμός η Ελάτη. Η Ελάτη ή αλλιώς Τύρνα – το παλιό όνομα του χωριού μέχρι το 1955 – είναι χτισμένη σε 900μ. Συνδυάζοντας τις σπάνιες ομορφιές της, τη φιλόξενη ατμόσφαιρα του χωριού με το άφθονο χιόνι το χειμώνα και το δροσερό και υγιεινό κλίμα το καλοκαίρι η Ελάτη αποτελεί ένα από τα πιο ανεπτυγμένα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής. Μπορούμε να φάμε στο χωριό Ελάτη και να συνεχίσουμε για Περτούλι.
Ανάμεσα στην Ελάτη και το Περτούλι υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, ένα υπέροχο τουριστικό Χιονοδρομικό Κέντρο που και μόνο λόγω της μικρής του απόστασης από τα χωριά της περιοχής αλλά και τα Τρίκαλα, συγκεντρώνει τα βλέμματα των φίλων του σκι. Εάν μας το επιτρέπει ο χρόνος θα πραγματοποιήσουμε μία στάση .
Σε υψόμετρο 1.150μ. και απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Ελάτη συναντούμε το Περτούλι. Πρόκειται για ένα από τα πιο παλαιά χωριά της Θεσσαλίας, ιδανική αφετηρία εξορμήσεων και περιηγήσεων στις γύρω περιοχές. Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά βουνού, με γραφικά πέτρινα σπίτια με κόκκινες ή πέτρινες στέγες, το χωριό ξεχωρίζει για την υπέροχη φύση και το ελατοδάσος του, το οποίο διακόπτεται από ειδυλλιακά ξέφωτα, γνωστά ως Περτουλιώτικα Λιβάδια. Το δάσος του Περτουλίου είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα στην Ελλάδα.
Στην περιοχή θα πιούμε τον καφέ μας ,θα φάμε το γλυκό μας και θα κατευθυνθούμε πλέον για το Βόλο να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Θα απολαύσουμε τη πόλη του Βόλου εφόσον μένουμε στο κέντρο της πόλης. Μια μικρή γνωριμία με το Βόλο.
“ Άρωμα του χθες στις παλιές γειτονιές, ρυθμός ζωντανός που δίνουν οι χιλιάδες φοιτητές, η αύρα της θάλασσας που ενώνεται με τον φρέσκο αέρα του Πηλίου. Όλα αυτά δίνουν στον Βόλο ταυτότητα ξεχωριστή. Θα την ανακαλύψετε στα βιομηχανικά κτήρια που έγιναν πολυχώροι, μουσεία, εκθεσιακά και εμπορικά κέντρα. Θα τη νιώσετε με μια βόλτα στην παραλία, που είναι γεμάτη κόσμο, τσιπουράδικα, ζαχαροπλαστεία, μπαράκια, ιστορικά κτήρια. Μια υπέροχη βαθιά ανάσα ομορφιάς που θα σας γεμίσει ελευθερία “. Τσιπουράδικα, γαστρονομία και παράδοση να τις πιείς στο ποτήρι.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάει η μέρα μας με προορισμό γραφικά χωριά του Πηλίου. Τιμητική τους τα Χάνια, Πορταριά και Μακρυνίτσα.
Φτάνουμε στα Χάνια,σκαρφαλωμένα στις ψηλότερες πλαγιές του Πηλίου. Τα Χάνια αγκαλιάζονται από όμορφα δάση με έλατα, οξιές και καστανιές και αποτελούν αγαπημένο προορισμό για όσους αναζητούν την περιπέτεια στο χιόνι το χειμώνα, αφού απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου. Ο μικρός παραδοσιακός οικισμός είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και χαρακτηρίζεται από ήπια τουριστική ανάπτυξη, με ξενώνες, ταβέρνες με παραδοσιακή κουζίνα και μικρά μπαρ. Οι φυσιολάτρες θα βρουν στα Χάνια το δικό τους παράδεισο.Καιρού επιτρέποντος μπορούμε να πιούμε και ένα καφεδάκι στο σαλέ του χιονοδρομικού στο Πήλιο.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Πορταριά. Ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου αλλά και ολόκληρης της χώρας, η Πορταριά συνδυάζει την ατμόσφαιρα του αυθεντικού πηλιορείτικου οικισμού και την αξεπέραστη θέα στην πόλη του Βόλου και του Παγασητικού με την έντονη τουριστική ανάπτυξη. Οι επισκέπτες της την επιλέγουν για διακοπές όλους τους μήνες του χρόνου, με περίοδο αιχμής το χειμώνα. Η γραφικότητά της, η φυσική ομορφιά της την καθιστούν ιδανικό προορισμό και ορμητήριο για εξορμήσεις σε όλο το Πήλιο. Δέντρα και λουλούδια στολίζουν τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και τις πλατείες, ενώ σε ολόκληρο το χωριό υπάρχουν σπουδαία αρχοντικά, περίτεχνες λιθόχτιστες βρύσες, εκκλησιές και μνημεία. Ιδιαίτερα όμορφες και γραφικές είναι η πλατεία Μελίνας Μερκούρη, που είναι και η κεντρική του χωριού, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφέ, η πλατεία Αδάμενας από όπου και ξεκινάει το μονοπάτι για την Πηγή Μάνας με τα αιωνόβια πλατάνια, αλλά και η πλατεία Ταξιαρχών με την υπέροχη θέα και το γραφικό πέτρινο εκκλησάκι. Θα γευματίσουμε και θα συνεχίσουμε για την Μακρυνίτσα.Μοναδικός είναι ο οικισμός της, τα καλντερίμια της, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου στο αρχοντικό Τοπάλη, η κεντρική πλατεία «Το Μπαλκόνι του Πηλίου», με τα τεράστια πλατάνια, το εκκλησάκι του Ιωάννη του Προδρόμου και την μαρμάρινη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες κεφαλές λιονταριών από όπου αναβλύζει το αθάνατο νερό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Πρόγευμα και χρόνος να απολαύσουμε το Βόλο να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Περιλαμβάνεται / Δεν Περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνεται:

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο
 • Πρωινά
 • Δωρεάν wi-fi στο χώρο του ξενοδοχείου
 • Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο πολυτελές λεωφορείο(ISO Ασφάλειας & ποιότητας)
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φόροι

Τι δεν Περιλαμβάνεται:

 • Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα
 • Ποτά
 • Φόρος διαμονής του άρθρου 53 N.4389/2016

Κρατήσεις

Δίκλινο    190 ευρώ το άτομο

Μονόκλινο  240ευρώ

Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται με το 40% προκαταβολής στις τράπεζες: Εθνική και Πειραιώς και εξόφληση 7 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι δεν περιλαμβάνεται

Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα
Ποτά
Φόρος διαμονής του άρθρου 53 N.4389/2016

Χάρτης

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Ελάτη – Περτούλι – Βόλος – Πήλιο
 • 23 Ιουνίου
 • Σε ξενοδοχείο 4*
 • Διατίθεται στον Χώρο του ξενοδοχείου
 • Πρωινό & Δείπνο
 • Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο πολυτελές λεωφορείο(ISO Ασφάλειας & ποιότητας)
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
Go to Top