Τριήμερη εκδρομή Λουτρά Πόζαρ

3 Days

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 Η Μαγευτική Λουτρόπολη, τα Λουτρά Πόζαρ

                                    Λουτρά Πόζαρ σημαίνει Ροή, οξυγόνο, δροσιά, χαλάρωση, ομορφιά

Τα Λουτρά Πόζαρ, η λουτρόπολη που βρίσκεται στη σκιά του Καϊμακτσαλάν, είναι ο απόλυτος προορισμός  γι’ αυτούς  που θέλουν να συνδυάσουν  τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών καταρρακτών του όρους  Βόρα ή πιο γνωστού με το όνομα Καϊμακτσαλάν με τη σωματική και ψυχική  ευεξία που προσφέρει η επαφή με τη φύση. Η τριήμερη εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ θα σας χαλαρώσει , είναι εμπειρία. Η μόδα των spa, έκανε την τελευταία δεκαετία, διάσημα τα ιαματικά νερά της περιοχής, ακόμα και σε νεότερες ηλικίες, καθώς η άποψη ότι 10 λουτρά το χρόνο, θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό,  βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Προορισμός που επισκέπτονται πάρα πολλοί τουρίστες Άγγλοι και μάλιστα νέοι και πολλοί μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων έρχονται Ισραηλινοί και άρχισε να έρχεται και το «Ντουμπάι».

Στο Λουτράκι του νομού Πέλλας, βρίσκονται τα Λουτρά Πόζαρ, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν οι εξωτερικές πισίνες συνυπάρχουν με τους φυσικούς καταρράκτες.

Πόζαρ σημαίνει φωτιά ή θερμότητα στα σλαβικά. Η ονομασία είναι βέβαια ιδανική για αυτά τα λουτρά, αφού πρόκειται για μεταλλικές πηγές που αγγίζουν τους 37°C. Η χημική σύσταση των νερών είναι τόσο πλούσια, που τα καθιστά ιαματικά, αλλά και πόσιμα.

Τα ιαματικά νερά βρίσκονται στο Λουτράκι του νομού Πέλλας, στους πρόποδες του ΚαϊμακτσαλάνΛέγεται πως εδώ χαλάρωναν οι Μακεδόνες βασιλείς μετά τους πολυετείς πολέμους τους. Σύμφωνα δε με το θρύλο, οι στρατιώτες έβαζαν τα δόρατά τους στα θερμά νερά γιατί πίστευαν πως αυτό θα τα κάνει πιο σκληρά κι ανθεκτικά.

Οι επισκέπτες προτιμούν την περιοχή για λόγους υγείας αλλά και για αναψυχή, αφού το τοπίο είναι πανέμορφο. Οι φυσικοί καταρράκτες και οι εξωτερικές πισίνες είναι σε υψόμετρο 400 μέτρων μέσα στην καταπράσινη φύση, με διαμορφωμένα μονοπάτια και ένα φαράγγι που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Ο μεγάλος καταρράκτης είναι παραπάνω από εντυπωσιακός, αφού έχει ύψος 22 μέτρων. Δίπλα στον δεύτερο, μικρότερο καταρράκτη, βρίσκεται η μία από τις μικρές πέτρινες πισίνες με τα γαλανά νερά της. Η κύρια εξωτερική πισίνα πάντως είναι μεγάλη και θα μπορέσετε να απολαύσετε άνετα το μπάνιο σας, είτε έχετε επιλέξει τα Λουτρά για ίαση, είτε για άθληση.

Στο εσωτερικό των Λουτρών θα βρείτε το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο, το οποίο περιλαμβάνει 11 πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες. Καθεμία από αυτές χωράει έως έξι άτομα. Στην Λουτρόπολη χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα προϊόντα για απολύμανση, ενώ υπάρχουν και αποδυτήριο για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας.

Ξαναβγαίνοντας έξω, μπορείτε να πάρετε ένα από τα μονοπάτια και να κάνετε βόλτα δίπλα στο ποτάμι, αλλά και να μπείτε στο καταπράσινο φαράγγι. Εάν δεν έχετε όρεξη για περπάτημα καθίστε σε κάποιο από τα μαγαζιά και πιείτε κάτι δίπλα στα τρεχούμενα νερά. Κοντά στα Λουτρά υπάρχουν πολλά ταβερνάκια για να φάτε, αλλά και αναψυκτήρια.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ο τέλειος προορισμός τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα. Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές θα χαλαρώσετε στα ζεστά νερά των πηγών, ενώ το καλοκαίρι είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστείτε στον κρύο καταρράκτη.

Κλείστε την τριήμερη εκδρομή σας τώρα!

Επισκόπηση

Πόζαρ σημαίνει φωτιά ή θερμότητα στα σλαβικά. Η ονομασία είναι βέβαια ιδανική για αυτά τα λουτρά, αφού πρόκειται για μεταλλικές πηγές που αγγίζουν τους 37°C. Η χημική σύσταση των νερών είναι τόσο πλούσια, που τα καθιστά ιαματικά, αλλά και πόσιμα.

Καλύτερες Στιγμές

 • Θησαυροί των Βασιλικών Τάφων των Αιγών
 • Το πανέμορφο χωριό Λουτρακίου
 • Ιαματικές πηγές στο Λουτράκι Αριδαίας
 • Καταρράκτες Έδεσσας
 • Πέτρινο χωριό του Αγίου Αθανασίου
 • Παναγία Σουμελά
 • Ιαματικά μπάνια στις φυσικές πισίνες των Λουτρών Πόζαρ
 • Καταρράκτες στα Λουτρά Πόζαρ
 • Παλαιός Παντελεήμονας, το γοητευτικό χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου
 • Ρεβανί στη Βέροια

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση από Γλυφάδα 6:00, Σύνταγμα 6:20 και Ομόνοια 6:40. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε σε ένα εκθαμβωτικό ιστορικό μουσείο, ίσως από τα ωραιότερα στον Ελλαδικό χώρο και μέσα στα καλύτερα 10 σε όλο το κόσμο, τους Βασιλικούς Τάφους στη Βεργίνα. Εκεί θα συναντήσουμε τη ξεναγό μας που θα μας ταξιδέψει στα βάθη της Ιστορίας.
“Μορφολογικά ιδιαίτερα λιτή και αυστηρή, θα έλεγε κανείς μινιμαλιστική, και ωστόσο έντονα ατμοσφαιρική η έκθεση των Θησαυρών των Βασιλικών Τάφων των Αιγών υποβάλλει τον επισκέπτη επιβάλλοντας του μια αναγκαστική πορεία μέσα στο χώρο. Ο επισκέπτης που κατηφορίζει τον επιβλητικό πέτρινο «δρόμο», περνώντας την πόρτα του Μουσείου βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με το σκοτάδι. Σοκαρισμένος αντικρίζει σαν σε όνειρο την εικόνα της Μεγάλης Τούμπας, του επιβλητικού μνημείου που δεν υπάρχει πια, και, ενώ σιγά-σιγά τα μάτια του συνηθίζουν, μαθαίνει την ιστορία και αποκτά μέσα από μια τρισδιάστατη μακέτα, μια συνολική εντύπωση του χώρου και των μνημείων, όπως ήταν θαμμένα μέσα στο χώμα………………”
Θα μείνουμε στην περιοχή και θα επισκεφτούμε και το Μουσείο των Αιγών και θα γευματίσουμε, στην Βεργίνα
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Λουτράκι Αριδαίας, θα επισκεφτούμε το χώρο των Ιαματικών λουτρών, όπου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση του χώρου και όποιος επιθυμεί θα κάνει και το πρώτο του, ιαματικό του spa και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και ξεκούραση.

Πρωινό στα Λουτρά Πόζαρ στην καταπράσινη φύση με άκουσμα το θρόισμα των φύλλων, αποχωρούμε για λίγο προκειμένου να επισκεφτούμε ένα must χωριό της Μακεδονίας, τον Άγιο Αθανάσιο. Ένα «στολίδι» στην Βόρεια Ελλάδα. Όμορφα πετρόκτιστα σπίτια, καταστήματα, ξενώνες, πέτρινα καλντερίμια. Θα γευματίσουμε στο χωριό και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πόλη των νερών, την Έδεσσα με τους καταρράκτες της. Μετά το καφεδάκι μας επιστρέφουμε να «πάρουμε» το απογευματινό μας ιαματικό λουτρό στα Πόζαρ και να γοητευτούμε από την ομορφιά της περιοχής. Δείπνο.

Ενώ απολαύσουμε το πρωινό μας, θα να επιβιβασθούμε στο πούλμαν με προορισμό την Παναγία Σουμελά. Και μια ενδιάμεση στάση στη Βέροια για ένα νόστιμο και παραδοσιακό Ρεβανί. Στη συνέχεια, ο επόμενος προορισμός είναι το πανέμορφο χωριό με απίστευτη θέα στο Θερμαϊκό, ο Παλαιός Παντελεήμονας, είμαστε σίγουροι ότι απλά θα σας γοητεύσει. Θα γευματίσουμε. Και επιστροφή Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνεται / Δεν Περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνεται:

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι
 • Πρωινά
 • Δείπνα
 • Δωρεάν wi-fi στο χώρο του ξενοδοχείου
 • Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται με υπερσύγχρονο πολυτελές λεωφορείο(ISO Ασφάλειας & ποιότητας)
 • Διπλωματούχος ξεναγός στους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φόροι
 • Η συμμετοχή σας θα κατοχυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής 50%

Τι δεν Περιλαμβάνεται:

 • Είσοδοι σε μουσεία & αξιοθέατα
 • Ποτά

Κρατήσεις

 

      Λουτρά Πόζαρ  3ημέρες / 2νύχτες

από 26/01 – 28/01

 • Ξενοδοχείο: FILOXENIA  στα Λουτρά Πόζαρ
 • Δίκλινο:  195 ευρώ με πρωινό και δείπνο
 • Μονόκλινο: 230 ευρώ
 • Παιδιά μαζί με τους γονείς: 100 ευρώ το παιδί

Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται με προκαταβολή 40% και εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση, στις τράπεζες Πειραιώς και Εθνική.

Τράπεζα: Δικαιούχος  IBAN
ΕΘΝΙΚΗ: ΚΟΛΟΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ KOLMAR TRAVEL  IBAN: GR 1301103170000031761069785
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: KOLMAR TRAVEL MON IKE  IBAN: GR 9601720190005019093483953

 

Συχνές Ερωτήσεις

Μας ρωτάτε εάν "προλαβαίνεις" να χαρείς τα spa στα Λουρά Πόζαρ;

Ναι, προλαβαίνεις. Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τρόπο τέτοιο, που την πρώτη ημέρα, μόλις φτάσουμε, κάνουμε το πρώτο ιαματικό λουτρό, δεύτερη ημέρα επιστρέφουμε 17:00 η ώρα, μετά τη μονοήμερη απόδραση. Και τη τρίτη ημέρα επειδή το ωράριο είναι διευρυμένο (από 07:00 το πρωί έως 02:00 τα ξημερώματα) πριν φύγουμε προλαβαίνεις και ο τρίτο ιαματικό λουτρό.

Είναι τα Λουτρά Πόζαρ προορισμός μόνο για την τρίτη ηλικία;

Όχι δεν αφορά μόνο την τρίτη ηλικία γιατί η ευεξία, η χαλάρωση και η ευεξία έχει γίνει μέρος της φιλοσοφίας μας στη σύγχρονη ζωή. Για αυτό στον χώρο αυτό θα βρείτε όλες τις ηλικίες: παιδιά, φοιτητές, οικογένειες κλπ.

Είναι τα λουτρά Πόζαρ μόνο για ηλικιωμένους

Όχι δεν αφορά μόνο την τρίτη ηλικία γιατί η ευεξία, η χαλάρωση και η ευεξία έχει γίνει μέρος της φιλοσοφίας μας στη σύγχρονη ζωή.

Χάρτης

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Τριήμερη εκδρομή Λουτρά Πόζαρ
Go to Top