Κρήτη το Πάσχα

5 Days

Γνήσια φιλοξενία, παράδοση και ιστορία

Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Η Κρήτη, μιας σπάνιας φυσικής ομορφιάς, μεσογειακού πολιτισμού και ιστορίας. Η Κρήτη έχει τον τρόπο να μαγεύει κάθε επισκέπτη. Να σαγηνεύει και να αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις με το εντυπωσιακό και μεγαλειώδες τοπίο της, αλλά και με το πνεύμα, την ιστορία και τους ανθρώπους της.

Στην Κρήτη θα ανακαλύψουμε μερικά  από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ελλάδας, όπως οι διάσημοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως τα ανάκτορα της Μινωικής Κρήτης, η Κνωσός, η Φαιστός, τα Μάλια και η Κάτω Ζάκρος. Το τοπίο της Κρήτης γνήσιο, μεγαλειώδες, γενναιόδωρα έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο κρητικό πνεύμα και στη  νοοτροπία των ανθρώπων της, η ψυχή των ντόπιων μοιάζει να ακολουθεί τη γνησιότητα και τη μεγαλοσύνη του τοπίου. Σοφοί ντόπιοι γέροντες θα μοιραστούν απλόχερα μαζί μας πολύτιμες ιστορίες ζωής, απ’ αυτές που μιλούν για μοιραίες βεντέτες και αξίες πολύτιμες, όπως η αγάπη, η τιμή, ο σεβασμός, η οικογένεια, η φιλία, η προσφορά. Δεν πρόκειται να ξεχάσω το γέροντα εκεί στα ορεινά των Σφακών ντυμένος με τη παραδοσιακά του ρούχα, επτά η ώρα το πρωί να μας κερνάει ρακιά και να ραβδίζει μια πικραμυγδαλιά, να σπάει τα πικραμύγδαλα και να μας τα τρατάρει με μέλι. Στη Κρήτη είτε δοκιμάσουμε ένα γκουρμέ γεύμα είτε απλώς χειροποίητο κρίθινο παξιμάδι με χοντρό αλάτι, λάδι, ελιές, ωμή αγκινάρα και τυρί, στην Κρήτη θα μαγευτούμε από τις γεύσεις.

Overview

Στη νότια πλευρά του Αιγαίου, ένα νησί μυστηριώδες, ζεστό, αγνό, γενναιόδωρο Κρήτη, το λένε. «Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει», γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης. Πάσχα στην Κρήτη.

Καλύτερες στιγμές

 • Πάσχα στην Κρήτη
 • Κνωσός
 • Φαιστός
 • Η Φορτέτσα του ΡεθύμνοΡέθυμνου
 • Καστέλι των Χάνιων
 • Το κάψιμο του Ιούδα στον Άγιο Νικόλαο
 • Μονή Αρκαδίου
 • Ενυδρείο του Ηρακλείου
 • Οροπέδιο Λασιθίου
 • Μονή Τοπλού, Σητεία
 • Φοινικόδασος του Βάι
 • Σπιναλόγκα
 • Λίμνη Κουρνά

Πρόγραμμα εκδρομής

Αναχώρηση από το Λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Η νύχτα εν πλω.

Αποβίβαση στο Ηράκλειο. Θα έχουμε χρόνο για μία ξενάγηση στην πόλη και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Κνωσό. Μινωικοί μύθοι, βασιλική λάμψη, μικρές λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή των Μινωιτών και έργα τέχνης που μετράνε ήδη 4.000 χρόνια ζωής. Το λιγότερο που θα μας προκαλέσει μια επίσκεψη στο παλάτι της Κνωσού είναι ανυπέρβλητο δέος. Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος (43.000m2) και κάποτε φιλοξενούσε 1.300 δωμάτια τα οποία συνδέονταν με διαδρόμους γύρω από μια κύρια αυλή. Το παλάτι ήταν φοβερά εκλεπτυσμένο και διέθετε αποχετευτικά συστήματα, πολυτελή, πενταόροφα σπίτια και τοιχογραφίες που διακοσμούσαν τους τοίχους με μοναδικό τρόπο. Όταν επισκεπτόμαστε το Παλάτι της Κνωσού, ταξιδεύουμε στα βάθη της Ευρωπαϊκής ιστορίας. Ο αρχαιότερος πολιτισμός στην Ευρώπη, οι θρύλοι του βασιλιά Μίνωα και του Μινώταυρου. Μία στάση για να γευματίσουμε και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Ενυδρείο. Tο CRETΑquarium εξειδικεύεται στην παρουσίαση των ειδών και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, μιας θάλασσας με μοναδική βιοποικιλότητα που γέννησε πανάρχαιους πολιτισμούς και που υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σε 61 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών, με συνολικό όγκο 1.800.000 λίτρων θαλασσινού νερού, φιλοξενεί 2000 άτομα από 200 διαφορετικά είδη της μεσογειακής θάλασσας, αναπαριστώντας με την κατάλληλη σκηνογραφία τους κρητικούς και μεσογειακούς θαλάσσιους βυθούς. Ακολουθούμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση.

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για τον Άγιο Νικόλαο. Ο Άγιος Νικόλαος είναι η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας του Λασιθίου με πληθυσμό 20,000 κατοίκων. Είναι μια πανέμορφη ήρεμη μικρή πόλη, την οποία οι Κρητικοί αναφέρουν απλώς ως "ο Άγιος". Σήμα κατατεθέν του Αγίου Νικολάου είναι η γραφική Λίμνη Βουλισμένη, μια μικρή λιμνοθάλασσα στο κέντρο της πόλης, που χρησιμοποιείται για να δένουν οι βάρκες. Δεκάδες θρύλοι συνδέονται με αυτήν λόγω των πολύ βαθιών νερών της, όπως το ότι δεν έχει βάθος. Η επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, κατά τον οποίο και ονομάστηκε η πόλη, είναι το ιδανικό κλείσιμο για την περιήγησή μας. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην Ελούντα. Η Σπιναλόγκα δεν ήταν πάντα ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Σήμερα όμως, αποτελεί ένα οδυνηρό, αλλά πολύ σημαντικό μνημείο σε ένα ακόμα κεφάλαιο της πολυτάραχης ιστορίας της Κρήτης. Το νησάκι, που το σχήμα του μοιάζει με δάκρυ, βρίσκεται στον κόλπο της Κρήτης, στην Ελούντα και φιλοξενεί ένα βενετσιάνικο φρούριο του 16ου αιώνα. όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί την Σπιναλόγκα ή διαφορετικά να την απολαύσουμε από μακριά από το ύψωμα με θέα την Σπιναλόγκα. Θα επισκεφτούμε το οροπέδιο Λασιθίου με τους μύλους του και θα ακολουθήσει η επίσκεψή μας, στη Σητεία με την ερωτική της ατμόσφαιρα , για ωραίους κρητικούς μεζέδες. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μας.

Πλούσιο πρωινό και το σημερινό πρόγραμμα είναι το γοητευτικό Ρέθυμνο. Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου είναι μία από πιο καλοδιατηρημένες ενετικές συνοικίες της Κρήτης. Τα κτίρια του χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και είναι εξαίρετα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Στο βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζα μπορεί κανείς να διακρίνει ευρωπαϊκές αλλά και μαυριτανικές επιρροές. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Μονή Αρκαδίου. Η Ιερά Μονή Αρκαδίου έχει γεωγραφικές συντεταγμένες στη νήσο Κρήτη, αλλά δεν ανήκει μόνο σε αυτήν. Ανήκει σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, στις πέντε ηπείρους – σε όλον τον κόσμο. Είναι ένα από τα μοναστήρια της Ορθοδοξίας που υπογραμμίζει την καθολικότητα και την οικουμενικότητα της Εκκλησίας. Κάθε χρόνο δέχεται και φιλοξενεί επισκέπτες και προσκυνητές από διάφορες χώρες και μακρινούς πολιτισμούς. Εδώ σμίγουν πολλές γλώσσες, ποικιλία πολιτισμών, πλειάδα παραδόσεων, η ιστορία, η πολυμορφία. Τίποτε από όλα αυτά δεν παρεμποδίζει την ενότητα της πίστεως, την καθολικότητα του ορθόδοξου πνεύματος, την οικουμενικότητα της εκκλησιαστικής μαρτυρίας. Και τέλος θα φτάσουμε στη Μονή Πρέβελης. Η Μονή του Πρέβελη ή του «Μεγάλου Ποταμού» βρίσκεται σε απόσταση 37χλμ νότια του Ρεθύμνου, σε μια πανέμορφη φυσική τοποθεσία στις δυτικές πλαγιές του Μεγάλου Ποταμού (του Κουρταλιώτικου φαραγγιού) και του φοινικοδάσους της Λίμνης. Γυρνάμε στο ξενοδοχείο και ετοιμαζόμαστε για την Ανάσταση.

Πλούσιο πρόγραμμα απολαμβάνουμε την ημέρα μας στην Ιεράπετρα, διασκεδάζουμε γευματίζουμε και έχουμε ελεύθερο πρόγραμμα, να απολαύσουμε το πασχαλινό τραπέζι και γλέντι.Η Ιεράπετρα είναι η μεγαλύτερη πόλη και το κύριο οικονομικό κέντρο του νομού Λασιθίου, διακρίνεται δε για την πλούσια ιστορία της και για τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές.
Και μπορεί η προσωπικότητα της Ιεράπετρας να ικανοποιεί τις απαιτήσεις όλων εκείνων που θέλουν ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής με έντονη νυχτερινή διασκέδαση, ωστόσο η πόλη προσφέρεται και για ημερήσιες εκδρομές μέσω των οποίων μπορεί κανείς να γνωρίσει τα γραφικά χωριά της ευρείας περιοχής και να δοκιμάσει τα παραδοσιακά τους προϊόντα. Ξεκούραση.

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για Χανιά. Μοναδικό μωσαϊκό εμπειριών και απολαύσεων. Ένα χαρμάνι πολιτισμών και φυσικών τοπίων. Από την παλιά πόλη στον εξωτικό Μπάλο και στο διάσημο φαράγγι, τα Χανιά κερνούν ρακή και αξέχαστες εμπειρίες.Ένα χαρμάνι πολιτισμών και φυσικών τοπίων. Από την παλιά πόλη στον εξωτικό Μπάλο και στο διάσημο φαράγγι, τα Χανιά κερνούν ρακή και αξέχαστες εμπειρίες.
Τα Χανιά θα σας κλέψουν την καρδιά με την πρώτη ματιά. Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Σαρακηνοί, Ενετοί, Τούρκοι πέρασαν πριν από εσάς, δημιουργώντας αυτή την πολυπολιτισμική γωνιά της Κρήτης. Βόλτες στο λιμάνι, στον ενετικό φάρο, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο Κουμ Καπί, στη Χαλέπα. Στα σοκάκια της παλιάς πόλης
Εδώ δίνετε ραντεβού με την αυθεντική παράδοση και τη λαογραφία της Κρήτης. Στα Ταμπακαριά, τεχνίτες ακόμη επεξεργάζονται το δέρμα παραδοσιακά. Στην οδό Σκρύδλωφ, τα στιβανάδικα φτιάχνουν στιβάνια, τις περίφημες κρητικές μπότες. Στην Καραολή Δημητρίου, τα μαχαιράδικα. Εδώ μπορείτε να πάρετε αυθεντικό κρητικό μαχαίρι, αλλά προσέξτε τις απομιμήσεις. Θα γευματίσουμε ,θα πιούμε τον καφέ μας και θα αποχωρήσουμε από Χανιά για Αθήνα.

Το πρωί φτάσαμε στο Λιμάνι του Πειραιά.

Περιλαμβάνεται / Δεν περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνεται

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο
 • Πρωινά
 • Δείπνα
 • Μεταφορά με υπερσύγχρονο λεωφορείο
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνεται

 • Είσοδοι σε μουσεία / Αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά / αναψυκτικά

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Κρήτη το Πάσχα
Go to Top