Νέος εξοπλισμός, προδιαγραφές ασφάλειας, προγράμματα με ποικιλία, άνετο ταξίδι.

Τα νέα δεδομένα αλλάζουν το προφίλ ενός παρεξηγημένου μέσου.

  • ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό που ταξιδεύει αποκλειστικά με πούλμαν. Όπως και μια μερίδα ταξιδιωτών που έχoυν μια παρωχημένη εικόνα στο μυαλό τους για το τι σημαίνει ταξίδι με τουριστικό λεωφορείο. Ήρθε όμως η ώρα να ενημερωθούν και να αναθεωρήσουν. Οι οδικές εκδρομές αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να ζήσετε την εμπειρία ενός ταξιδιού εντός και εκτός Ελλάδας. Και αυτό διότι προσφέρουν τη δυνατότητα να απολαύσετε ολόκληρη τη διαδρομή και όχι απλώς τον προορισμό, γνωρίζοντας τα αξιοθέατα, την ιστορία και τους ανθρώπους σε πολύ περισσότερα μέρη, ενώ φυσικά εγγυώνται ένα άνετο, ασφαλές, οικονομικό και χαρούμενο ταξίδι με μεγάλη παρέα.


    ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Μία από τις πιο γνωστές παρεξηγήσεις σχετικά με τις οδικές εκδρομές είναι ο «μύθος» ότι τις προτιμούν κυρίως οι άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών και οι μαθητές – κατηγορία στην οποία έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να ενταχθεί κάποιος μεμονωμένα. Ωστόσο, μια ματιά στα προγράμματα οδικών εκδρομών και στους προορισμούς που εξυπηρετούν τα ταξιδιωτικά γραφεία θα σας πείσει ότι απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα γούστα και κυρίως σε όλα τα βαλάντια.  • ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο το οποίο επιλέγει να δει και να γνωρίσει το φυσικό τοπίο της χώρας που επισκέπτεται διασχίζοντάς τη με τουριστικό λεωφορείο. «Οι οδικές εκδρομές αποτελούν μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας διακίνησης τουριστών, τόσο εσωτερικά σε κάθε χώρα όσο και ανάμεσα σε κοντινές χώρες», επισημαίνει ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FedHATTA).
  • ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. Επιλέγοντας μια εκδρομή αυτού του είδους, θα απολαύσετε τη διαδρομή ξένοιαστα από την άνεση των καθισμάτων που διαθέτουν πλέον τα σύγχρονα τουριστικά λεωφορεία. Επιπλέον, «η επιλογή μιας οργανωμένης οδικής εκδρομής δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν και το τελευταίο άκρο της ελληνικής γης με ένα πολυτελές τουριστικό λεωφορείο, με παροχές τις οποίες μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι, ώστε να φτάσουν ξεκούραστοι στον προορισμό της επιλογής τους», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), Αρης Μαρίνης.
  • «ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΑΣ. «Οι οδικές εκδρομές αποτελούν ιδανική λύση για όσους φοβούνται το αεροπλάνο» .Δεν υπάρχουν προσγειώσεις και απογειώσεις και οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε άβολα μπορείτε απλώς να ζητήσετε να σταματήσει ο οδηγός για λίγο, μέχρι να νιώσετε καλύτερα».

    Με την τουριστική βιομηχανία να αποτελεί σημαντική οικονομική δύναμη, η ασφάλεια των εκδρομέων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όλων όσοι εμπλέκονται στη μετακίνησή τους.