Ψάχνοντας για την εύρεση του ονόματος του γραφείου μας και κάνοντας διάφορους συνδυασμούς καταλήξαμε στην ονομασία KOLMAR, και στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε ότι εάν αντικαταστήσουμε το K με C, έχουμε το ίδιο όνομα με μία πόλη που την καθορίζουν τα χρώματα και τα αρώματα. Είναι σαν να ταξιδεύουμε σε μία παραμυθένια πόλη, σε μία πόλη με ιστορία, μία πόλη με χαρακτήρα. Ίσως τελικά όλο αυτό να μην είναι τυχαίο για εμάς.

Ελάτε να ταξιδέψουμε νοερά, να τη γνωρίσουμε, να δημιουργήσουμε εικόνες και να φέρουμε κοντά το ταξίδι μας στη COLMAR.

Μία πραγματικά παραμυθένια πόλη, ζωντανή, με έμπνευση και ομορφιά. Ανήκει στη Γαλλία, αλλά έχει κάτι και από Γερμανία, αφού βρίσκεται στα σύνορα κατά μήκος του Ρήνου. Ανήκει  στη μικρότερη διοικητική περιοχή της Γαλλίας, της Αλσατίας. Μία περιοχή με απέραντες εκτάσεις με αμπελώνες, που κυριαρχούν κάστρα, πολύχρωμα σπίτια και εστιατόρια.

Η Κόλμαρ βρίσκεται πάνω στο δρόμο των κρασιών. Χαρακτηρίζεται από την αρχιτεκτονική των κτιρίων της, όπου στην παλιά πόλη μπορεί να βρει κανείς αρχιτεκτονικά μνημεία και μουσεία. Η Κολμάρ ιδρύθηκε τον ένατο αιώνα μετά Χριστού. Η βασική της παραγωγική δύναμη είναι οι έφοροι αμπελώνες, αλλά αποτελεί και βιομηχανικό κέντρο από τον Β’ Πόλεμο μέχρι και σήμερα. Σήμερα πλέον χαίρει μεγάλης επισκεψιμότητας τουριστών.

Την Κολμάρ τη διασχίζει ο ποταμός Λάουχ, όπου μέσω ενός καναλιού συνδέεται με το Ρήνο. Η πόλη, από μόνη της, αποτελεί ένα αξιοθέατο. Ας κάνουμε, όμως μνεία στα σημαντικότερα μνημεία της:

1) Μουσείο UNTERLINDEN (πρώην μοναστήρι όπου ιδρύθηκε το 1242 και το 1850 μετατράπηκε σε μουσείο τέχνης και ιστορίας της Αλσατίας)

2) Καθεδρικός ναός του Αγίου Μαρτίνου

3) Καθεδρικός ναός των Δομινικανιών

4)Μουσείο Εθνικής Ιστορίας και Εθνογραφίας, ιδρύθηκε το 1859

5)Δημοτική Βιβλιοθήκη, διαθέτει 2.300 τόμους

6) Οικία Πφίστερ, κατασκευάστηκε το 1537 περίπου

7) Η “Μικρή Βενετία” «la petite Venice» στις όχθες του ποταμού Λάουχ

Η “Μικρή Βενετία” «la petite Venice»

Αχνιστό κρασί «Glühwein» (γκλουβάιν)

Θέτουμε ως στόχο τα Χριστούγεννα του 2019 να μας βρουν σ’ αυτήν την υπέροχη γωνιά του κόσμου, στην όμορφη Αλσατία. Καλούδια γευστικά που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο μας και θα πιούμε αχνιστό κρασί «Glühwein» (γκλουβάιν). Έτσι ονομάζουν το ζεστό αρωματικό κρασί «Glühwein» στις γερμανόφωνες χώρες, Γερμανία, Αυστρία και στην άλλοτε γερμανική Αλσατία και συνήθως περιέχει και κάποια ποσότητα δυνατού λευκού αποστάγματος φρούτων ή και μπράντι.

Θα περιηγηθούμε σε στολισμένες μαγευτικά πόλεις. Οι στολισμοί τους εμπεριέχουν έλατα, μιας και βάσει βιβλιογραφίας το πρώτο Χριστουγεννιάτικο έλατο επί της γης στολίστηκε, εδώ, σε τούτη τη γωνιά της Ευρώπης.

Έχετε άλλη ιδέα από να συναντηθούμε τα Χριστούγεννα του 2019, στην παραμυθένια Αλσατία κατακλυσμένοι όλοι μας από χρώματα και αρώματα???!!!