Γ.Κ.: Ασχολήθηκα με το τουρισμό γιατί πάντα αγαπούσα, την μοναδική ευκαιρία που σου δίνει ο συγκεκριμένος χώρος, για γνωριμία καινούργιων τόπων, καινούργιων γνωριμιών με ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα αλλά και με διαφορετικές προσωπικότητες. Σημασία έχει το ταξίδι και η εμπειρία του και λιγότερο ο προορισμός. Είμαι γεννημένος για να υπηρετώ τον συγκεκριμένο χώρο, ταγμένος θα έλεγα από την ώρα που γνώρισα το «ταξίδι» να ζήσω μαζί του.

Μ.Μ.: Η αγάπη μου για το τουριστικό χώρο, προέκυψε μέσα από την προσωπική μου ανησυχία στην αναζήτηση. Λάτρης των ταξιδιωτικών διαδρομών, των καινούργιων πολιτισμών, λάτρης του καινούργιου. Ταξίδι για εμένα είναι παιδεία. Μονόδρομος η ενασχόληση μου με το κλάδο. Με τη δημιουργία της Kolmar travel πραγματοποιώ ένα μεγάλο όνειρο μου.

Γ.Κ.: Ναι! Είναι οι εποχές που οι πράξεις οφείλουν να τεκμηριώσουν και να θεμελιώσουν το λόγο. Οι γηραιότεροι έλεγαν ο λόγος μου είναι συμβόλαιο, άρα μεγάλη σημασία στην «Συνέπεια» απέναντι στον ταξιδιώτη. Μπορεί να σας ακούγεται «τραβηγμένο», αλλά ενόψει της οικονομικής κρίσης, δεν είναι όλα όπως τα νομίζουμε ή τα πιστεύουμε.

Μ.Μ: Θα συμφωνήσω με το Γιώργο και θα τονίσω με ιδιαίτερο στόμφο και την ποιότητα των υπηρεσιών. Είναι εύλογο λόγω της μακράς διάρκειας δυσκολίας που περνάει η χώρα μας, πρέπει να βρεθούν τρόποι επιβίωσης με όποιο κόστος, εξάλλου «πενία τέχνες κατεργάζεται», στη δεδομένη στιγμή γίνονται πολλές εκπτώσεις και ειδικά στην ποιότητα, την οποία ήρθαμε για να την υπηρετήσουμε. Συνέπεια λοιπόν απέναντι στην ποιότητα. Επίσης πιστεύω πολύ στο καινούργιο, θα το αναγνωρίσετε μέσα από τις προτάσεις μας. Το καινούργιο με μια άλλη οπτική ακόμη και στο παλιό.

Γ.Κ.: Είναι η καλύτερη εποχή που μπορεί να υπάρξει. Μία ισοδύναμη σχέση επιχείρησης και ενδιαφερόμενου καταναλωτή, κέρδους – κέρδους (win-win). Προσφορά και ζήτηση, ισοβαθμούν. Μια δίκαιη σχέση, είναι η κοινωνία που πρέπει να δημιουργούμε. Οι εποχές άλλαξαν και οφείλουμε να προσαρμοστούμε.

Μ.Μ: Οφείλουμε να προσαρμοστούμε όπως χαρακτηριστικά λέει και ο Γιώργος, γιατί το γνωρίζετε ότι οι δεινόσαυροι χάθηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στις καινούργιες κλιματολογικές συνθήκες.

Πιστεύω ότι η καλύτερη συνθήκη έναρξης μιας δραστηριότητας είναι να χτίζεις και να δημιουργείς εν καιρώ οικονομικής κρίσης και ειδικά όταν τα αίτια είναι βαθύτερα, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Εάν παρατηρήσετε γύρω σας έχουν δημιουργηθεί πολλές νέες επιχειρήσεις στους τομείς που θεωρούνται κατεξοχήν τα δυνατά σημεία της χώρας μας. Είναι σημαντικό να στηρίζουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα, γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν και το πνεύμα και την ευαισθησία της καταγωγής τους, άρα και των ανθρώπων τούτου του τόπου. Ο κόσμος λοιπόν έχει ένστικτο, είναι καλύτερα εκπαιδευμένος, είναι συνειδητοποιημένος για το τι θέλει, αναγνωρίζει λοιπόν την ουσία των καταστάσεων και αυτών που ζητάει. Είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμάς και ναι δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη στιγμή για την γέννηση της Kolmar travel.

Γ.Κ.: Η συνεργασία μας με την Μαρία προέκυψε μέσα από τη κοινή επαγγελματική μας πορεία. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκα ότι έχω να κάνω με έναν άνθρωπο με ανοιχτό μυαλό και πνεύμα, έναν άνθρωπο με το χάρισμα της αγάπης για τον άνθρωπο που την οδηγούσε, σε ένα ιδιαίτερο ζήλο για τη δουλειά μας που έρχονταν και έδενε απόλυτα με το δικό μου επαγγελματικό ζήλο. Ίδιες επαγγελματικές απόψεις που στη κοινή μας επαγγελματική πορεία τις έχουμε υπηρετήσει πιστά, ερχόμενος ο ένας να συμπληρώσει τον άλλον. Είμαι σίγουρος για την επιλογή μου, είμαι σίγουρος, ότι η συνεργασία μας θα είναι άψογη. Άνθρωπος με στόχους υψηλούς που ξέρει να δουλεύει γι αυτούς. Να καταλάβετε ότι αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτή η συνέντευξη και ετοιμάζεται όλο το υλικό μας, εκείνη επέλεξε να μείνει στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθούν με επιτυχία όλες οι λεπτομέρειες  της επιχείρησης.

Μ.Μ.: Δε σας κρύβω ότι αυτός ο επαγγελματικός έρωτας, οδηγήθηκε πολύ γρήγορα σε πρόταση επαγγελματικού γάμου, εκατέρωθεν. Δεν θυμάμαι ποιος είπε στον άλλον έλα να συνεργαστούμε, έλα να δημιουργήσουμε τη δική μας επιχείρηση. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και ο κόσμος μας τόνιζε πόσο διαφορετικό ήταν αυτό το ταξίδι. Αεικίνητοι, ευφάνταστοι, ανήσυχοι, ήταν μοιραίο να «γεννηθεί» η Kolmar travel.

Πιστεύω ότι η συνεργασία μου με το Γιώργο, ήταν μια «δυνατή» επιλογή. Τον ευχαριστώ που δέχτηκε να σχεδιάσουμε και να θεμελιώσουμε την Kolmar travel (=αρχικά από το επώνυμο του Γιώργου Κολοβός και από το Μαρία).

Ακόμη και από τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν τα ονόματά μας μπορείτε να αντλήσετε στοιχεία για τις προσωπικότητες μας, το πιο σημαντικό πάντως θα ήταν μία γνωριμία δια ζώσης.