Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους και της ικανότητάς τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται σε περισσότερες από 65 χώρες από όλον τον κόσμο. Οι Εθνικοί διοργανωτές της WRO, όπως ο WRO Hellas για την Ελλάδα, εξασφαλίζουν ότι περισσότερα από 70.000 παιδιά και νέοι παγκοσμίως έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

Για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συγκροτούν ομάδες των δύο ή τριών παιδιών. Οι ομάδες καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που είτε θα χρησιμοποιείται σε δοκιμασίες πίστας (Regular κατηγορία), είτε θα προσομοιώνει ένα επιστημονικό project σχετικό με μια δοσμένη θεματολογία που αλλάζει κάθε χρονιά.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, εθνικού διοργανωτή στην Ελλάδα, κ. Ιωάννης Σομαλακίδης δήλωσε χαρακτηριστικά για τον τεράστιο αυτό άθλο των ομάδων μας:

«Η 16η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, στην Ουγγαρία με 74 συνολικά συμμετέχουσες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ανήκει πλέον στην ιστορία με τη χώρα μας στον 7° ουρανό! Οι ομάδες μας κατέκτησαν σημαντικές θέσεις, έτσι ώστε στην τελετή λήξης, κάθε δεύτερη αναγγελία, η ελληνική σημαία να κυματίζει στα υψηλότερα σημεία.

Αναλυτικά, στη Regular κατηγορία Δημοτικού κατακτήσαμε τη 3η θέση, στη Regular κατηγορία Λυκείου την 7η θέση, στην Open κατηγορία Δημοτικού τη 2η θέση, στην Open κατηγορία Γυμνασίου τη 2η θέση, στην Open κατηγορία Λυκείου την 4η θέση, στο ποδόσφαιρο κατακτήσαμε τη 2η θέση, παίζοντας στον τελικό και στη φοιτητική κατηγορία καταλάβαμε την 9η θέση.

Ιστορικά εξελισσόμενη η παρουσία μας, ως χώρα, στις Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην εφετινή Ολυμπιάδα, ήταν η καλύτερη. Ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας των εκπαιδευτικών μας, η πλειοψηφία των οποίων υπηρετεί σε δημόσια ελληνικά σχολεία, όπως επίσης των γονέων, και των μαθητών». Μοιραζόμαστε τη χαρά και την αισιοδοξία μας με όσες και όσους συμπορεύονται στο όραμα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, το οποίο ως WRO Hellas, υπηρετούμε ανελλιπώς από το 2009».

Η Ελλάδα στον 7° ουρανό της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής παγκοσμίως!Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία από 8-10 Νοεμβρίου 2019. Η συγκομιδή της ελληνικής αποστολής με μαθητικές ομάδες αποτιμάται θετικά καθώς επιστρέψαμε στη χώρα μας με 4 μετάλλια!3 ασημένια, 1 χάλκινο, 1 τέταρτη θέση, 1 έβδομη και 1 ένατη θέση στην Ολυμπιάδα απογειώνουν τη χώρα μας κυριολεκτικά στο διεθνές στερέωμα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους προπονητές εκπαιδευτικούς τους!